Eveniment-Social

„Arta, cultura și tradițiile populare în viaţa copiilor”, proiect pentru creşterea interesului pentru cultura tradiţională românească

Publicat: 01 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Arta cultura și tradițiile populare în viaţa copiilor proiect pentru creşterea interesului pentru cultura tradiţională românească

„Arta, cultura și tradițiile populare în viaţa copiilor” este un proiect la care participa sute de tineri din minim 3 localităţi rurale defavorizate. Asociaţia îşi propune creşterea interesului copiilor şi tinerilor din mediul rural pentru arta şi cultura tradiţională românească.

„Ne dorim ca prin acest proiect, să implicăm 300 de copii și tineri, din minim 3 comunități rurale, defavorizate, din județul Iași, în activități de creație populară și meșteșugărit, menite să-i familiarizeze și încurajeze să dezvolte interes pentru meșteșugul tradițional românesc.” – Grozavu Ioan-Andrei, coordonator proiect și președinte Asociația GISU.

Nevoia căreia se adresează proiectul ține de lipsa de viziune și perspectiva de realizare a tinerilor, în comunitățile rurale din care fac parte, în contextul în care, satele din România, astăzi, se confruntă cu o serie de probleme, precum: depopularea satelor, emigrarea în masă a tinerilor, pierderea tradițiilor și valorilor specifice vetrei strămoșești, precum și multe alte probleme de ordin socio-economic.

Finalitatea proiectului constă în determinarea elevilor implicați în proiect, de a continua studiul pentru arta și meșteșugul tradițional și de a participa frecvent la activități artistice, culturale, educaționale, care îi vor ajuta să capete o mai bună pregătire la nivel personal. Acest fapt le va crește șansele ca tinerii să devină cetățeni activi, participanți la viața socială, capabili să se integreze în comunitate, mai uşor.

Adauga un comentariu