Local

Artistă la doar 14 ani! A impresionat jurații de la ”Românii au talent“ cu acordeonul ei

Publicat: 02 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Artistă la doar 14 ani A impresionat jurații de la Românii au talent cu acordeonul ei
Tânăra consideră că munca este cheia succesului

Andreea Gheorghiță este din satul Nichiteni, județul Botoșani. Are 14 ani, este în clasa a VIII-a și studiază la Liceul ”A.T. Laurian”. Andreea a reușit să impresioneze jurații de la ”Românii au talent”, la preselecțiile care au avut loc la Iași și își dorește pe viitor să urmeze cursurile Liceului de Arte și să progreseze cât mai mult în muzică.

Pentru Andreea Gheorghiță, totul a început de pe vremea când aceasta avea doar 5 ani și se plimba prin oraș, alături de părinții ei. Aceasta a intrat într-un magazin de instrumente muzicale și a observat un acordeon, care i-a făcut cu ochiul încă de atunci. Părinții ei au observat lucrul acesta și în acel an, Moș Crăciun a fost mai darnic cu Andreea și i-a adus ceea ce și-a dorit ea cel mai mult, acordeonul de care se îndrăgostise. De atunci, viața ei s-a schimbat și muzica a devenit definiția ei. Iar din acest motiv, ea în prezent continuă să lucreze la visul ei și întodeauna își găsește timp atât pentru școală, cât și pentru a merge la cursurile de muzică pe care le face sub îndrumarea dirijorului de la orchestra ”Rapsozii Botoșanilor”.

A impresionat jurații de la ”Românii au talent”: a reușit să facă spectacol cu acordeonul

O persoana cu un acordeon
Andreea este o fetiță muncitoare și iubește muzica

Andreea a povestit pentru reporterii BZI că a avut emoții foarte mari, dar a trecut peste ele și a urcat pe scena de la ”Românii au talent“ pentru a se redescoperi pe ea și pentru a afla părerea unor specialiști. Deși ea în trecut a mai participat la nenumărate concursuri, atât naționale, cât și internaționale, pentru ea concursul ”Românii au talent” a făcut-o să muncească mult mai mult pentru a-și atinge propriile obiective.

„Totul a început când am fost într-un magazin de instrumente și pe un raft am văzut un acordeon. I-am spus tatălui meu că îl vreau, însă nu a spus nimic. Dar imediat după, l-am primit cadou de Moș Crăciun. Am vrut să aflu părerea unor specialiști. Să văd de ce sunt în stare și să mă conving că pot fi undeva mai sus, la un concurs ca și «Românii au talent»”, a mărturisit plină de entuziasm Andreea.

Așadar, prezența ei pe scenă i-a uimit pe jurații de la ”Românii au talent”. Reacțiile foarte bune venite de la aceștia, în urma preselecției de la Iași, i-au dat Andreei mai mult curaj pentru a intra în etapa următoare.

„Mie mi-a plăcut foarte mult chestia asta. Dacă te lași de acordeon, deși nu-ți doresc asta, te poți apuca de actorie. E clar că ai foarte mult în tine de dăruit oamenilor și ai o energie mișto!”, i-a spus Dragoș Bucur, unul dintre jurații de la ”Românii au talent”.

Puține fete mai cântă la acordeon

 O persoana cu un acordeon, in fata unei case
Adolescenta urmează cursuri de acordeon cu dirijorul de la „Rapsozii Botoșanilor”

Andreea Gheorghiță a spus în cadrul concursului ”Românii au talent” că în țară la noi nu prea sunt persoane de sex feminin care mai cântă la acordeon și asta o motivează. Își dorește să devină populară, așa cum sunt fetele din străinătate care cântă și realizează astfel de spectacole din acordeon. Totodată, ea mărturisește că dacă ar câștiga acest concurs, și-ar achiziționa un acordeon mai performant și roți pentru mașina tatălui ei.

„De mică am început să cânt. Nu prea sunt fete în România care cântă la acordeon, dar în străinătate se găsesc. Sunt printre singurele femei cu acordeonul, dar încerc să devin și eu mai populară, cum sunt celelalte fete din străinătate. Am venit aici pentru că foarte multă lume îmi spune că știu să cânt și le place cum cânt. Dacă aș câștiga, mi-aș lua un acordeon mai performant și roți pe spate, pentru tata, la mașină. Din România nu știu acordeoniste, dar din afară cunosc”, a spus Andreea.

O fetita cu un acordeon, intr-o casa
Andreea Nichita a fost susținută de părinți și a început să cânte de la 5 ani

Andreea calcă pe urmele străbunicului

 O persoana cu un acordeon, pe o scena
Emoțiile au fost foarte mari, dar s-a redescoperit pe această scenă

Andreea iubește foarte mult muzica și consideră că în momentul de față munca sa a început să dea roade. În familia ei, străbunicul său a cântat la vioară și unchiul la orgă. Dar ea ne destăinuie că succesul în muzică nu este asigurat de moștenire, ci de foarte multă muncă.

„Străbunicul a cântat la vioară și unchiul meu la orgă. Nu pot spune că am moștenit talentul, pentru că am și muncit. Aici este 1 % moștenire și 99% muncă ”, a mai afirmat concurenta de la „Românii au talent”.

Andreea povestește reporterilor BZI că îi place să joace șah și fotbal. Ambele pasiuni au dat rezultate pentru ea, astfel încât micuța artistă a reușit să meargă și la concursuri de șah, unde a obținut numai rezultate frumoase.

„Îmi place să joc șah. Am participat și la diferite concursuri”, a spus cu bucurie aceasta.

Pe lângă toate acestea, Andreea joacă și fotbal feminin, la formația FC Botoșani. Întodeauna a împletit fiecare pasiune cu mult curaj și optimism, pentru a avea cât mai multe rezultate.

„Sunt în echipa de fotbal FC Botoșani. Sunt la echipa de fotbal feminin” , a mai spus ea.

La doar 14 ani, Andreea își ajută părinții în gospodărie și nu spune «nu», nici măcar odată când părinți au nevoie de ea. Andreea se pricepe de la tăiat lemne și până la repararea tractorului și a impresionat jurații la emisiunea concurs ”Românii au talent”.

Adauga un comentariu