Titlurile zilei

Așa arată o familie ajunsă pe drumuri după ce casa le-a fost mistuită de foc! Un preot din Iași le-a întins o mână de ajutor și vrea să le construiască o casă! – FOTO, VIDEO

Publicat: 04 apr. 2020

În câteva secunde, o familie numeroasă din Iași a ajuns pe drumuri. Casa în care locuiau de ani întregi s-a făcut scrum, iar acum nu mai au nimic. Cinci copii, doi părinți și o bunică stau acum pe unde apucă, iar o mână de oameni, în frunte cu preotul satului, s-au gândit să-i ajute, așa cum pot. Resturile casei mistuite de flăcări au fost dărâmate, iar acum pe terenul rămas gol familia își dorește să ridice o casă nouă unde să poată locui toți membrii, așa cum o făceau până la nenorocire

O familie numeroasă din Iași a ajuns pe drumuri. Sâmbăta trecută, un incendiu puternic a izbucnit în comuna ieșeană Sinești. În câteva secunde, flăcări înalte până la cer le-au cuprins casa.

„Familia Brezuleanu a fost greu încercată sâmbăta trecută. Eu eram acasă, mă pregăteam pentru slujba de duminică. S-a oprit curentul. Când au mai fost ispite la noi, s-a întâmplat la fel. Am zis că e un incendiu pe undeva și am ieșit din casă. Atunci am văzut că arde casa familiei. Am sunat la vecini, am ieșit toți, dar degeaba. Flăcările erau mari și nu puteam face nimic. Au venit pompierii de la noi din comună, iar mai apoi au ajuns și pompierii de la Iași. După câteva ore s-a stins totul”, a spus Petru Ionuț Irimia, preotul satului Stornești.

Doar o minune a făcut ca nimeni să nu fie rănit.

„Oamenii ăștia au rămas pe drumuri. Au avut mare noroc că au ieșit la timp din casă. Focul a plecat de la o sobă, a căzut un lemn din sobă, iar familia nu se afla acolo, era în altă cameră. Când au realizat ce s-a întâmplat era mult prea târziu”, a mai precizat preotul.

O viață normală

Ion Brezuleanu este capul familiei. El nu era acasă când totul a luat foc.

„Eu eram plecat după pâine. Când am venit, ardea totul. Stau cu soția și cei cinci copii. Și mama stă cu noi. Acum stăm într-o casă în care nu mai locuiește nimeni. Nu avem ce face, sperăm să putem ridica o casă nouă”, a spus bărbatul.

Posibilitățile acestei familii sunt extrem de reduse. Cel mai mare dintre copii a împlinit 18 ani și se numește Andrei. Este urmat de Daniel, care are 17 ani, de Mihaela de 16, de Simona de 15 ani și Ștefan, care are 13 ani. Acum, preotul satului și câțiva oameni au început o strângere de fonduri pentru această familie.

„Fiecare dintre noi am dat o mână de ajutor. Vrem să ridicăm o căsuță cât de mică pentru această familie. Fiecare bănuț contează pentru ei. Deja am vorbit cu mai mulți băieți care știu să construiască și vrem să începem lucrările”, a completat preotul.

Cei care vor să întindă o mână de ajutor familiei pot face donații aici: RO50BRDE240SV03511332400, pe numele Ioana Pricop. De precizat este faptul că toate actele familiei s-au făcut scrum. Reporterii BZI vă vor ține la curent cu întreaga poveste. Oricine poate da o mână de ajutor acestei familii din comuna Sinești o poate face. Preotul împreună cu primarul și localnicii vor să dea o mână de ajutor, dar nu este suficient.

Comentarii
Adauga un comentariu