Sanatate

ASLO mărit. În cazul căror boli poate crește acest indice

Publicat: 10 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
ASLO mărit. În cazul căror boli poate crește acest indice
În cazul în care analiza indica o creștere peste limita superioară, aceasta indică o infecție streptococică recentă

Un indice de ASLO mărit indică manifestarea unei infecții. ASLO sunt anticorpi împotriva unui anumit tip de microorganism, streptococii. Astfel, atunci când o persoană suferă de un tip de infecție streptococică, în organism sunt produși anticorpi numiți anti-streptolizină O sau ASLO.

Acest indicator este un semnal al prezenței în organism a antigenului streptococului β-hemolitic de grup A, BHSA. BHSA secretă enzima streptolizină, care este toxică pentru țesutul cardiac, articulații, rinichi și poate provoca distrugerea globulelor roșii, febră și erupții cutanate. Organismul răspunde la această enzimă prin eliberarea de anticorpi anti-streptolizină. O, elimină produsele bacteriene, dar sunt neputincioși împotriva streptococului în sine. Prin urmare, este necesar un tratament adecvat și în timp util. Dacă nivelul de ASLO din sânge este ridicat, aceasta indică o infecție cu BHSA, care poate duce la complicații grave și poate afecta articulațiile, inima, rinichii și sistemul nervos.

medic care tine in mana un suport cu mai multe eprubete cu sange
Dacă un test de sânge nu arată acest antigen la o persoană sau este în limitele normale, atunci nu există niciun motiv de îngrijorare

ASLO mărit. Ce semnifică acest rezultat al testului de sânge

În cazul în care analiza indica o creștere peste limita superioară, aceasta indică o infecție streptococică recentă. De obicei, o creștere a concentrațiilor de ASLO începe la una sau două săptămâni după infecție și atinge valorile maxime după 3-6 săptămâni.

Dacă un test de sânge nu arată acest antigen la o persoană sau este în limitele normale, atunci nu există niciun motiv de îngrijorare. În plus, acest lucru dovedește nu numai că nu există nicio infecție, ci și că persoana nu a avut de-a face cu streptococul în ultimele 6 luni.

medic care analizeaza o proba de sange
Dacă un test de sânge nu arată acest antigen la o persoană sau este în limitele normale, atunci nu există niciun motiv de îngrijorare

Este bine să știi că în momentul în care se pune diagnosticul, merită să se ia în considerare momentul în care crește numărul de anticorpi în testul de sânge. Astfel, începutul creșterii numărului de ASLO apare în a 3-a-5-a săptămână de infecție. După ce a atins marca maximă, în săptămâna 6, nivelul acestuia începe să scadă. Rezultatele ASLO ridicate pot persista timp de 6 luni până la un an.

Ce complicații de sănătate poate provoca evitarea diagnosticului. Persoanele care trebuie să efectueze acest test de sânge

Dacă nu se intervine la timp atunci când concentrația de antistreptolizină este ridicată poate duce la complicații sub formă de febră reumatică, iar stabilizarea valorilor are loc după 4-8 luni. Dacă nivelurile ASLO rămân ridicate la 6 luni, atunci pacientul trebuie să se aștepte la o recidivă a bolii.

medic care ia o proba de sange unei persoane cu seringa din vena
Dacă nu se intervine la timp atunci când concentrația de antistreptolizină este ridicată poate duce la complicații sub formă de febră reumatică

Medicii au oferit pe parcursul timpului mai multe indicații pentru testele de sânge pentru anti-streptolizina O. Astfel, acestea sunt obligatorii în cazul unor boli cum ar fi scarlatina, inflamație de rugină, amigdalită, piodermia, adică leziuni purulente ale pielii. De asemenea, testul trebuie efectuat de persoane care suferă de febra reumatismală.

Chiar și la un an după ce v-ați vindecat, ar trebui să repetați testul anti-streptolizină – O. Acest lucru se face pentru a pune un diagnostic mai precis și, de asemenea, pentru a exclude posibilitatea unei recidive. Testele de sânge pentru ASLO trebuie făcute pentru artrită, osteoartrită, dureri de spate, faringită, angină pectorală, laringită, traheită, faringită, reumatism și miocardită.

Originea procesului inflamator joacă un rol important în alegerea tratamentului pentru a scăpa de OSLO mărit. În timp ce terapia cu antibiotice ar trebui să fie utilizată pentru durerile în gât, este posibil ca aceasta să nu fie eficientă în alte cazuri. Un test de sânge ASLO ajută la evitarea antibioticelor inutile și a complicațiilor.

medic care ia o proba de sange unei persoane cu seringa din vena
Medicii au oferit pe parcursul timpului mai multe indicații pentru testele de sânge pentru anti-streptolizina O
Adauga un comentariu