Bradicardia este o afecțiune în care pulsul este scăzut de 57 de bătăi pe minut sau mai puțin. Frecvența cardiacă normală este de 60-90 de bătăi pe minut. O frecvență cardiacă mai mică de 60 de bătăi pe minut se numește bradicardie.
Dacă frecvența cardiacă scade sub 50 bpm, aceasta poate indica o afecțiune medicală. O bătaie de inimă rară și persistentă de 40 bpm pe parcursul mai multor zile necesită o examinare medicală. O scădere a ritmului cardiac între 40-35 bpm este periculoasă, iar creierul poate simți că nu primește suficient oxigen. În cazul în care ritmul cardiac la 30 de bătăi pe minut necesită asistență medicală imediată. O scădere de 10% a ritmului cardiac nu are niciun efect asupra modului în care vă simțiți.
Puls scăzut de 57 bpm. Ce simte o persoană când frecvența cardiacă este atât de mică
Când ritmul cardiac ajunge la 57 bpm, apar simptome precum slăbiciune, dificultăți de respirație, întunecarea în fața ochilor. Unele persoane pot leșina sau să-și piardă cunoștința. În primele etape, scăderea pulsului se poate manifesta sub o stare de rău normală sau poate fi asimptomatică.
Prin urmare, la primele simptome, măsurați-vă tensiunea arterială și pulsul. Dacă observați valori anormale, consultați un cardiolog. Centrul de Cardiologie oferă mai multe programe de examinare a inimii și va efectua testele necesare pentru a determina cauza unui puls slab.
Prevenirea unui puls slab implică tratarea afecțiunii care a cauzat bradicardia. Ar trebui să vă faceți un control anual și să vă consultați medicul. Urmați toate recomandările și prescripțiile acestuia. Respectați doza și regimul de medicație. Mențineți un stil de viață conștient. De asemenea, pentru a normaliza valoarea pulsului este bine să aveți o dietă sănătoasă și urmăriți-vă greutatea. Mai mult decât atât, faceți terapie fizică și renunțați la obiceiurile nesănătoase.
Prevenirea și tratarea bolii. Cum să ameliorezi rapid simptomele neplăcute
Pentru a preveni bradicardia, nu recurgeți niciodată la medicina populară fără a vă consulta mai întâi medicul. Tensiunea arterială ridicată poate apărea în prezența unui puls slab. Iar cele mai multe dintre rețete sunt asociate cu produse care pot crește tensiunea arterială. Acest lucru nu face decât să vă dăuneze sănătății și să provoace complicații suplimentare. Cea mai fiabilă metodă de prevenire este reprezentată de controalele regulate.
Înainte de începerea tratamentului, este necesar un control medical. Numai după ce a fost identificată cauza principală a bradicardiei, medicul care tratează pacientul poate prescrie un tratament. Terapia medicamentoasă constă în administrarea de medicamente. Pacienților li se oferă tratament ambulatoriu sau spitalicesc pentru bradicardie. Dacă pacientul este în vârstă, este mai bine să îl plasați într-un departament terapeutic, unde va fi sub supravegherea constantă a medicilor și a personalului medical.
Tratament profilactic constă în activitate fizică moderată, regim zilnic, administrarea de remedii pe bază de plante medicinale prescrise de medic pentru prevenție. De asemenea, în unele cazuri este necesară o intervenție chirurgicală. Se iau măsuri radicale atunci când o afecțiune medicală determină scăderea ritmului cardiac.
În caz de un puls scăzut de 57 bpm un medic poate recomanda o intervenție chirurgicală. Aceasta include implantarea unui stimulator cardiac sau corectarea anumitor tulburări de ritm care pot duce la bradicardie. Însă, trebuie să știi că numai după toate examinările și testele necesare, medicul dumneavoastră poate recomanda o procedură chirurgicală.