Eveniment-Social

Asociaţia „ART – Meşteşugurile Prutului” organizează, în perioada 14 -19 iunie 2022 Tabăra de creaţie populară, „Micii meşteri din Copou”, ediţia a XIII-a

Publicat: 27 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Asociaţia ART  Meşteşugurile Prutului organizează în perioada 14 -19 iunie 2022 Tabăra de creaţie populară Micii meşteri din Copou ediţia a XIII-a
Scopul organizării taberei de creaţie populară a fost si ramâne educarea tinerei generaţii în spiritul cunoaşterii şi respectării tradiţiilor autentice, a transferului între generaţii a meşteşugului artistic românesc

Asociaţia „ART – Meşteşugurile Prutului” organizează, în perioada 14 -19 iunie 2022 Tabăra de creaţie populară, „Micii meşteri din Copou”, ediţia a XIII-a.

Parteneri: Primaria Municipiului Iasi, Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iasi, Asociatia Dialog pentru Dezvoltare (ADD) Iasi, ASIM Iași, Asociația ROIS Iasi, Centrul de Informare Turistică Iași, Asociația Meșterilor Populari din Ținutul Neamț.

Locul de desfăşurare: Parcul Expozitiei din Copou.
Scopul organizării taberei de creaţie populară a fost si ramâne educarea tinerei generaţii în spiritul cunoaşterii şi respectării tradiţiilor autentice, a transferului între generaţii a meşteşugului artistic românesc.
Impactul acţiunii, atât asupra grupurilor ţintă ( copii, părinţi, profesori implicaţi), cât şi asupra comunităţii locale a fost de la început foarte mare, iar solicitările venite din partea altor categorii de vârstă a elevilor, precum şi a profesorilor şi părinţilor a creat obligaţia organizatorilor de-a relua şi dezvolta această activitate instructiv-educativă cu alte grupe de vârstă ale elevilor şi cu o extindere a meşteşugurilor practicate.
Si la editiile anterioare solicitarile au depasit posibilitatile noastre financiare de mărire a numarului de elevi in tabără.

Argumente și activități:

 Tabăra de creaţie populară se va desfăşura în Parcul Expozitiei din Copou, în perioada 14 – 19 iunie 2022. Desfăşurarea taberei de creaţie într-un spaţiu public permite accesul întregii comunităţi la desfăşurarea activităţilor, urmărind tehnicile folosite şi activitatea copiilor care vor fi instruiti.
 Meşteri populari consacraţi vor iniţia peste 100 de copii de clasele IV-XI de la şcolile generale si liceele din Iaşi în tainele meşteşugurilor artistice, organizați în 10 ateliere meșteșugărești. Pe fiecare atelier de lucru, condus de către un meşter popular se vor repartiza max. 10 copii;
 Programul taberei de creaţie populară va fi de 5 ore/ zi, din care o oră pauză interactivă. Copii vor lucra folosind materiale şi unelte specifice meşteşugului pe care îl vor invăţa. Iniţierea în tainele meşteşugului ales se va concretiza prin realizarea de către copii, sub atenta îndrumare a meşterului popular, a unor obiecte ce vor fi expuse în cadrul unei expoziţii.
 De asemenea, evenimentul cultural, deja foarte cunoscut in comunitate va atarge mulţi vizitatori. Evenimentul va fi mediatizat, iar expoziţia de la finalul taberei de creaţie, care va cuprinde atât obiectele realizate de micii meşteri, cât şi lucrări ale meşterilor – formatori va fi o modalitate de promovare a meşteşugurilor populare româneşti;
 In final, pe fiecare atelier de lucru se vor oferi premii celor mai silitori elevi;
 Toti elevii, mesterii populari si persoanele implicate in buna desfasurare a taberei de creatie populara vor primi diplome de participare din partea organizatorilor.

Vom reveni curând cu atelierele meșteșugărești și programul de înscriere!!

Adauga un comentariu