Actualitate

Ăsta e sistemul judiciar din România! Interlopul care a fost reţinut în timpul protestelor din urmă câteva luni, îl ameninţă cu pistolul pe şeful poliţiei din Dâmbovița – FOTO, VIDEO

Publicat: 02 aug. 2021
interlop din Târgoviște amenință cu grenada și pistolul
Un interlop in Târgoviște l-a amenințat, cu pistolul și cu grenada pe șeful Poliției Dâmbovița

Sistemul judiciar din România pare să vină în sprijinul interlopilor. În ultimul an şi jumătate în spaţiul public au apărut numeroase informaţii referitoare la faptul că grupările care acţionează în afara legii fac cam ceea ce vor. Asta în contextul în care, de multe ori, oamenii legii sunt nevoiţi să îi lase în libertate, în lipsa unor pedepse mai mari. De exemplu, un interlop care în trecut a fost săltat de mascaţi dintr-o sală de fitness a revenit repede în centrul atenţiei după ce l-a ameninţat, cu un pistol pe şeful poliţiei din Dâmbovița.

Interlopul îl ameninţă cu pistolul şi cu o grenadă după ce ar fi rămas fără permis de conducere pe motiv că ar fi condus sub influenţa unor substanţe interzise.

Un interlop îl ameninţă pe şeful Poliţiei din Dâmbovița cu pistolul

Într-un filmuleţ postat pe o reţea de socializare, interlopul se arată a fi extrem de supărat pe faptul că i s-a retintu permisul de conducere după ce ar fi condus sub influenţa unor substanţe ilegale, cel mai probabil droguri. Interesant este faptul că acesta nici măcar nu se fereşte şi trage pe nas, pe live, o substanţă suspectibilă a fi ilegală.

Scopul e altul. Vrea și eu ca într-o zi să vină sa îmi spargă şi mie uşa. Să nu zică că dau cu cauciuc, să îmi spargă uşa. Sunt pregătit (arată pistolul), dacă e să mă duc la pârnaie nu e să mă duc că m-ai prins tu drogat la volan. Eu mă duc la pârnaie că te mierlesc, mă! Sparge-mi ușa, dar să fii pregătit atunci când mi-o spargi, nu vii cu 2 inși. Degeaba veniţi cu 2-3 inși, aveţi veste antiglonț? Uite (arată grenada)! Indenpedentei, etaj 1. Hai, vin-o după mine.. a declarat interlopul!

Poliţiştii s-au autosesizat şi l-au condus pe interlop la audieri

În contextul apariţiei în spaţiul public a scenelor revoltătoare, poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi au demarat o anchetă. Aceştia l-au săltat, pentru a doua oară pe individ şi l-au dus la audieri pentru a-i cere explicații:

„La data de 31 iulie a.c., ca urmare a unei postări publicate pe o reţea de socializare, de către un bărbat de 40 de ani, poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj, faptă prevăzută de art. 257 din Codul Penal, deţinerea de droguri pentru consum propriu fără drept, faptă prevăzută de art. 4 din Legea nr. 143/2000 şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, faptă prevăzută de art. 342 din Codul Penal.

Precizăm că persoana în cauză, în cursul serii de 30 iulie a.c., a fost implicată într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. Aceasta a fost condusă la o unitate medicală unde i-au fost prelevate probe de sânge şi urină, iar din rezultatele preliminare, testul a fost pozitiv pentru consumul unor substanţe interzise. În cauză, a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prevăzută de art. 336 din Codul Penal.

În această dimineaţa, 2 august, în urma unei acţiuni a poliţiştilor, persoana respectivă a fost prinsă, aflându-se în custodia noastră pentru a se efectua activităţi procedurale în cauză. Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, pentru documentarea activităţii infracţionale şi dispunerea măsurilor prevăzute de lege”, se arată în comunicatul IPJ Dâmboviţa.

Bărbatul nu este la prima abatere. El a mai fost ridicat dintr-o sală de fitness după ce, în aprillie, în timpul protestelor anti-restricţii, a adresat ameninţări la adresa jandarmilor.

România, teritoriul a tot mai multor scene cu interlopi care fac legea

Incă de la apariţia pandemiei de COVID-19, pe teritoriul României s-au întors multe grupări interlope care au fost nevoite să părăsească țările de adopție. De altfel, se pare că România este din ce în ce sub influenţa acestor clanuri. Un caz celebru a fost la înmormântarea liderului clanului Pian atunci când poliţiştii au asistat neputincioşi la faptul că interlopii nu respectă nicio lege aflată în vigoare. Ba mai mult, în vreme ce românii erau nevoiţi să îşi cumpere măști, oamenii legii au împărţit măști de protecţie gratis.

De altfel, este cunoscut faptul că în judeţul Buzău, un activit de mediu a fost pur şi simplu bătut. Scenele s-au petrecut de față cu poliţia care a asistat neputincioasă la scenele ireprobabile.

Comentarii
Adauga un comentariu