Local

Astăzi este ultima zi de plată taxelor și impozitelor. Ieșenii vor plăti penalizări începând cu luna octombrie

Publicat: 30 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Astăzi este ultima zi de plată taxelor și impozitelor. Ieșenii vor plăti penalizări începând cu luna octombrie
„Plata la timp a taxelor și impozitelor îi ferește pe ieșeni și de executarea silită, propriri sau aplicarea de sechestre“

Ieșenii vor plăti penalizări în valoare de 1% pentru fiecare lună sau fracțiune de lună de întârziere. Luna octombrie aduce penalizări celor ce nu s-au grăbit să iși achite taxele și impozitele locale. Cei mai grăbiți au la dispoziție cele cinci centre de cartier sau varianta de plată online pentru își achita complet dările către stat pe anul 2022

Ultima zi de plată a impozitelor și taxelor locale este 30 septembrie 2022. Cei mai leneși dintre ieșeni vor plăti majorări. În cazul în care impozitul anual pe mijloace de transport, clădiri sau construcții este de 50 lei inclusiv, ieșenii au fost nevoiți să plătească întreaga contravaloare până pe 31 martie 2022. Cei ce doresc să fie la zi cu plățile au la dispoziție cele cinci centre de cartier ce sunt deschise vineri, 30 septembrie 2022 de la 08:30 până la 16:30.

Ieșenii vor plăti penalizări în valoare de 1% pentru fiecare lună sau fracțiune de lună de întârziere
Ieșenii vor plăti penalizări în valoare de 1% pentru fiecare lună sau fracțiune de lună de întârziere

Ieșenii vor plăti penalizări pentru neplata taxelor și impozitelor la timp

cladire plata impozite
Unul din centrele la care pot plăti ieșenii impozitele și taxele este centrul de cartier Tătărași

Luna octombrie aduce penalizări ieșenilor ce nu s-au grăbit să iși achite taxele și impozitele locale. Ultima zi de plată fără majorări este 30 septembrie 2022.

Cei mai harnici dintre ieșeni, ce si-au plătit impozitul integral până la data de 31 martie 2022 au beneficiat de o bonificație în cuantum de 5% din valoarea totală a sumei. Bonificația se acordă atât persoanelor fizice cât și persoanelor juridice. Bonificația pentru plata cu anticipare a taxelor și impozitelor locale ce se achită integral pentru tot anul fiscal.

Neplata la termenele scadente atrage calcularea majorărilor de întârziere în cuantum de 1% pe luna sau fracțiune de lună începând cu ziua următoare termenului de scadență și până la inclusiv ziua plății.

Majorări de întârziere se calculează în cazul în care ieșenii nu achită taxele și impozitele în termenele prevăzute de lege și anume până la 31 martie 2022, respectiv 30 septembrie 2022.

Plata la timp a taxelor și impozitelor îi ferește pe ieșeni și de executarea silită, popriri sau aplicarea de sechestre. Organul fiscal poate recurge și la această metodăpentru recuperarea sumelor datorate de către contribuabili.

 cladire centru de cartier
Plata impozitelor și a taxelor locale se poate face la centrele de cartier , online precum și de la sediul DGEFPL

Plătește impozitul online sau la cele cinci centre de cartier din Iași

cladire centru de cartier
Plata la timp a taxelor și impozitelor îi ferește pe ieșeni și de executarea silită, propriri sau aplicarea de sechestre

Plata impozitelor și a taxelor locale se poate face la centrele de cartier , online precum și de la sediul DGEFPL situat pe strada Ștefan cel Mare și Sfânt nr.11.

Cele cinci centre de cartier sunt următoarele: Centrul de încasare Nicolina situat pe strada Petre Ţuţea nr.2, Centrul de încasare Păcurari situat pe şos. Păcurari nr.34, Centrul de încasare Tătăraşi situat pe str. Vasile Lupu nr.82, Centrul de încasare Alexandru cel Bun situat pe str. Tabacului nr.1A, Centrul de încasare Frumoasa situat pe b-dul Poitiers nr.20-22.

Ieșenii au la dispoziție aplicația online prin care pot obține informații referitoare la impozite datorate de contribuabili bugetului local, situația plăților, situația bunurilor aflate în patrimoniu, a taxelor sau a amenzilor, diverse acte administrative emise pentru contribuabili (decizii de impunere, acte de executare etc.) și plata prin sistem de tip e-commerce de pe site.

Plata online se poate realiza de către ieșeni pe site-ul oficial destinat plății taxelor și impozitelor. Aceștia au la dispoziție două metode, prin autentificare sau fără autentificare.

Cei ce adoptă plata în sistem electronic, folosind platformele online, nu vor plăti comisioane la efectuarea plăților, acesta este suportat de către beneficiarul plății.

Începând cu data de 1 octombrie 2022, ieșenii vor plăti penalizări pentru neplata la timp a taxelor și impozitelor locale aferente anului fiscal 2022.

cladire centru de cartier
Ultima zi de plată fără majorări este 30 septembrie 2022
Adauga un comentariu