Boli si tratamente

Sunt astmatic: ce ar trebui să fac în timpul pandemiei coronavirusului?

Publicat: 09 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sunt astmatic ce ar trebui să fac în timpul pandemiei coronavirusului
Astmul si coronavirusul

Astmul si coronavirusul. Noul coronavirus respirator COVID-19 este deosebit de îngrijorător pentru cei care suferă deja de astm.

Infecțiile respiratorii virale, în special cele care provoacă răceala obișnuită, declanșează, de obicei, crize de astm. Ele sunt motivul principal al episoadelor de astm atât la copii, cât și la adulți, în timpul toamnei și al iernii, noteaza medicalxpress.com.

Așadar, este normal ca astmaticii să se teamă că pot fi mai expuși riscului în timpul pandemiei coronavirusului. Încă nu știm dacă persoanele cu astm sunt mai susceptibile la forme grave dacă se imbolnavesc de COVID-19.

Însă astmaticii pot face fata impactului oricărei infecții virale, indiferent dacă este vorba de o răceala obișnuită sau coronavirus.

Un bun control al astmului

Astmul se caracterizează prin inflamație în mucoasa pasajelor aeriene ale plămânului. Pentru majoritatea adulților astmatici și unii copii astmatici, starea este pe termen lung.

Inflamația astmatică a căilor respiratorii persistă de-a lungul timpului, chiar și între atacurile acute.

Dacă această inflamație a căilor respiratorii nu este tratată, aceasta poate duce la îngustarea progresivă a căilor respiratorii. Funcția normală a plămânului nu se poate întoarce niciodată.

A avea un „control bun al astmului” este punctul de plecare esențial pentru reducerea riscului.

Astmul si coronavirusul: ce ar trebui să fac?

Preventia este crucială. Aceasta include:

simptome minime sau deloc
fără trezire nocturnă
nu există atacuri de astm
funcție pulmonară bună, astfel încât să îți poți desfășura toate activitățile zilnice normale fără nicio limitare.

Un bun control al astmului este realizabil în mod eminent, cu ajutorul medicațiilor obișnuite.

Persoanelor cărora li se prescriu medicamente pentru prevenirea astmului bronsic ar trebui să le administreze pe tot parcursul sezonului COVID-19 pentru a-și maximiza șansele de a rămâne sanatosi. Oprirea acestor medicamente poate crește riscul de a avea astm slab controlat și riscă un atac sever sau chiar internarea în spital.

Astmul si coronavirusul: ce ar trebui să fac?

Pentru a reduce riscul de apariție a unui virus respirator, inclusiv coronavirus, trebuie să:

luați-vă medicamentul preventiv în fiecare zi, conform prescripțiilor
asigurați-vă că știți unde este inhalatorul dvs. de salbutamol și că nu a expirat
consultați-vă cu medicul dumneavoastră pentru a vă asigura că controlul astmului dvs. este cât se poate de bun și că medicamentele și dozele dvs. curente sunt adecvate
asigurați-vă că aveți un plan actualizat de acțiune pentru astm și păstrați-l la îndemână

Medicul dumneavoastră vă poate ajuta să recunoașteți simptomele precoce ale unui atac de astm, să scrieți totul pe o foaie și să discutați cel mai bun mod de a vă gestiona atacurile, astfel încât să știți exact ce să faceți dacă simptomele dvs. cresc.

În timpul primei epidemii de SARS din 2003, lucrătorii din domeniul sănătății s-au îmbolnăvit din cauza expunerii la procedurile producătoare de aerosoli, cum ar fi medicamentele bronșodilatatoare nebulizante.

Știm că SARS CoV-2, actualul virus pandemic, se poate răspândi rapid în acest fel și astfel nebulizatorii nu trebuie folosiți pentru a trata atacurile de astm la domiciliu sau în spital.

Un bun control al astmului maximizează șansele ca, dacă aveți coronavirus, să aibă un impact minim. Cu toate acestea, nu elimină complet riscul unui episod grav.

Adauga un comentariu