Actualitate

Astrid Cora Fodor a fost invalidată pentru Primăria Sibiu. Judecătorii au decis să nu valideze mandatul de primar pentru apropriata lui Klaus Iohannis

Publicat: 16 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Astrid Cora Fodor a fost invalidată pentru Primăria Sibiu. Judecătorii au decis să nu valideze mandatul de primar pentru apropriata lui Klaus Iohannis
Astrid Cora Fodor alături de Klaus Iohannis

Judecătorii din cadrul Judecătoriei Sibiu au decis să invalideze mandatul de primar al apropriatei lui Klaus Iohannis. Astrid Cora Fodor nu va fi, momentan, primar al Sibiului. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată de aceasta.

Astrid Cora Fodor, femeia care a câştigat un mandat la Primăria Sibiu a fost declarată incompatibila pentru funcţia pe care urma să o ocupe. În speţă, judecătorii din Sibiu au decis să invalideze mandatul de primar atribuit acesteia.

Astrid Cora Fodor a fost invalidată pentru Primăria Sibiu

Judecătorii au decis, vineri, 16 octombrie 2020, să nu valideze mandatul lui Astrid Cora Fodor, cea care a câştigat alegerile locale din Sibiu. Decizia judecătorilor nu este definitivă, ea putând fi atacată în instanţă în termen de 2 zile de la aducerea la cunoştinţa publică.

„A fost respinsă ca neîntemeiată cerere de intervenție formulată de Astrid Fodor. Hotărârea urmează să fie comunicată prefectului județului Sibiu și secretarului general al municipiului Sibiu, în vederea afișării la sediul unității administrativ teritoriale în termen de cel mult 24 de ore de la comunicare”, se arată în decizia Judecătoriei Sibiu.

Astrid Cora Fodor a fost declarată incompatibila de Instanţă Supremă în urma unei decizii ANI care datează din mai 2019. Starea de incompatibilitatea a fost semnalată de ANI pe vremea când aceasta ocupa funcţia de viceprimar, iar primar era Klaus Iohannis. Potrivit autorităţilor, incompatibilitatea s-a produs în perioada 27 septembrie 2012 – 3 iulie 2014 pentru ca persoana vizată deţinea concomitent cu calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Grădiniţei de copii cu program prelungit nr. 37 Sibiu şi calitatea de calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Colegiului Naţional „Samuel von Brukenthal” Sibiu

Tribunalul Sibiu s-a pronunțat, în 28 august 2019, în dosarul nr. 2075/85/2019, în sensul că instanța de judecată a admis excepția lipsei calității procesual pasive invocate de Instituția Prefectului Județului Sibiu și a respins acțiunea formulată de reclamanta Fodor Astrid Cora în contradictoriu cu această pârâtă. A admis acțiunea în contencios administrativ formulată de reclamanta Fodor Astrid Cora, în contradictoriu cu pârât Prefectul Județului Sibiu, și în consecință a anulat Ordinul nr. 262 din 03.07.2019 emis de Prefectul județului Sibiu, privind constatarea încetării de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatatului Primarului Municipiului Sibiu, doamna Fodor Astrid Cora.

Cine este Astrid Fodor, cea care a câştigat alegerile locale din Sibiu

Astrid Cora Fodor este o politiciană germană din România, din 2016 primar al municipiului Sibiu, aleasă din partea FDGR. Între 2008 – 2014 a fost viceprimar al Sibiului, iar din 2 decembrie 2014, până la alegerile locale din 2016, a fost primar interimar al orașului.

Astrid Fodor este absolventă a facultății de drept administrativ din Sibiu. Între 1978 și 2000 a lucrat la fabrica de stofe „Libertatea”, unde a îndeplinit diverse funcții, iar în cele din urmă aceea de director comercial.Din 2002 până în 2008 a fost director economic al Bisericii Evanghelice de Confesiune Augustană din România. De altfel, lui Astrid Fodor îi fuseseră delegate atribuţiile lui Klaus Iohannis încă dinaintea începerii campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale.

Astrid Fodor este membră a Forumului Democrat al Germanilor din România şi a fost aleasă pentru prima dată în funcţia de consilier local în 2004. Patru ani mai târziu, ea a devenit şi viceprimar al municipiului Sibiu, făcând parte din echipa lui Klaus Iohannis.

Adauga un comentariu