Actualitate

Atac armat în Muntenegru. 11 persoane au decedat și alte 6 persoane au fost rănite

Publicat: 12 aug. 2022
Atac armat în Muntenegru

Un bărbat din Muntenegru a pornit un atac armat după o dispută în familie, omorând 11 persoane pe străzile unui oraș înainte de a fi împușcat mortal într-un schimb de focuri cu poliția, a anunțat vineri televiziunea de stat din Muntenegru, citând surse din poliție.

Televiziunea de stat RTCG a relatat că bărbatul în vârstă de 34 de ani a rănit alte șase persoane, inclusiv un polițist, în cartierul Medovina din orașul Cetinje, în apropiere de sediul fostului guvern regal. Orașul se află la 36 de kilometri vest de Podogrica, actuala capitală a micii națiuni balcanice, potrivit abcnews.go.com.

RTCG, citând martori, a declarat că atacatorul trăgea la întâmplare în oamenii care mergeau pe stradă, inclusiv în copii. Patru dintre răniți au fost transferați la un spital din Cetinje, în timp ce alți doi, cu răni grave, au fost trimiși la Centrul Clinic din Podgorica.

Criminalul din Argeș și-a măcelărit familia cu ciocanul

Ministerul Public a publicat un comunicat prin care explică faptul că bărbatul din Argeș, cel care și-a măcelărit familia cu ciocanul, a fost reținut pentru 24 de ore de către poliţişti. În comunicat se precizează faptul că bărbatul avea o relație de rudenie cu persoanele ucise. Concret, bărbatul avea calitate de fiu, frate și unchi. Autoritățile consideră că oribila crimă a avut loc cu premeditare, criminalul punând la cale un plan prin care să-și ducă la bun sfârșit faptele.

„În cursul nopţii de 09/10 august 2022, în urma desfăşurării cercetării la faţa locului, audierii mai multor martori precum şi a persoanei bănuite de săvârşirea faptei cercetate (violenţă în familie în varianta omor calificat, împrejurările reţinute fiind: cu premeditare, asupra a două sau mai multor persoane, prin cruzimi), persoană care a dobândit succesiv calitatea de suspect, apoi inculpat în cauză, s-a dispus de către procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş reţinerea preventivă a acesteia pentru durata de 24 de ore. Faţă de victimele identificate, inculpatul avea calitatea de fiu, frate şi, respectiv, unchi. În cursul zilei de azi, 10 august 2022, urmează ca inculpatul să fie prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş cu propunere de luare faţă de acesta a măsurii arestării preventive.” se arată în comunicat.
Adauga un comentariu