International

Atac armat în SUA. Cel puțin doi oameni au fost uciși

Publicat: 05 iul. 2020
Atac armat în SUA. Cel puțin doi oameni au fost uciși
Atac armat în SUA

Atac armat în SUA. Cel puțin doi oameni au fost uciși. Un incident armat produs la primele ore ale zilei de duminică într-un club de noapte în Carolina de Sud s-a soldat cu doi morţi şi opt răniţi, a anunţat poliţia locală, citată de dpa.

Atac armat în SUA

Şeriful comitatului Greenville, Hobart Lewis, a declarat pentru CNN că o echipă de poliţie care se afla într-o misiune de patrulare a remarcat o „agitaţie mare” în clubul de noapte, unde se aflau „câteva sute de persoane”.

Mai exact, doi ofiţeri ai biroului şerifului au observat oameni ieşind în fugă din Lavish Lounge chiar înainte de ora locală 02:00, a indicat Hobart Lewis într-o conferinţă de presă. Patru persoane au fost transportate la spitalul Prisma Health din Greenville, dintre care două au decedat ulterior.

Lewis a indicat că interiorul barului se aflau cel puţin doi atacatori, dar aceştia nu au fost încă reţinuţi. Ulterior, şeriful a declarat pentru ziarul local Greenville News că incidentul armat ar avea legătură cu „bande” criminale.

Potrivit şerifului Hobart Lewis, „mulţimea” asista la un concert organizat la respectivul club de noapte. Pe pagina sa de Facebook, Lavish Lounge anunţase anterior un concert al rapperului Foogiano în cadrul festivităţilor ocazionate de Ziua independenţei SUA la 4 iulie.

Şeriful a confirmat de asemenea că mulţimea adunată în clubul de noapte a încălcat restricţiile impuse în comitatul Greenville în contextul epidemiei de coronavirus.

Numărul cazurilor de contaminare cu COVID-19 a crescut în ultimul timp în Carolina de Sud. La sfârşitul lunii iunie, Greenville a devenit primul oraş din acest stat american care a impus purtarea măştii faciale, dar guvernatorul statului, Henry McMaster, a refuzat să impună măsura pe întreg teritoriul Carolinei de Sud, potrivit presei locale.

Atac armat în centrul orașului Glasgow

Un incident petrecut vineri, 26 iunie 2020, în oraşul scoţian Glasgow s-a soldat cu mai multe victime, trei persoane au fost ucise, un presupus atacator a fost împuşcat de poliţie şi un poliţist a fost înjunghiat, relatează BBC, potrivit Reuters.

”Se pare că trei oameni au murit după ce au fost înjunghiaţi în scara unui hotel”, conform BBC.

Un martor a declarat pentru postul Sky News că a văzut oameni sângerând şi poliţişti înarmaţi veniţi la faţa locului în jurul orei 12:15 GMT. Poliţia a confirmat că a închis una dintre străzile oraşului.

”Serviciile de urgenţă gestionează în prezent un incident pe West George Street din Glasgow. Strada este în prezent închisă şi populaţia este rugată să evite zona. Situaţia se află sub control în acest moment şi nu există pericol pentru populaţie”, se menţionează într-un anunţ al poliţiei.

Un polițist a fost înjunghiat

Un poliţist a fost înjunghiat în acest incident şi se află în prezent la spital, iar suspectul a fost împuşcat de poliţie. Potrivit Sky News, suspectul ar fi fost împuşcat mortal.

Secretarul justiţiei scoţian, Humza Yousaf, a precizat că guvernul a fost informat despre situaţie. Un martor a spus că patru persoane au fost luate cu ambulanţa.

„Am văzut un bărbat întins pe pământ, de origine africană, fără pantofi pe el. Era pe pământ cu cineva care îi oferea îngrijiri – nu ştiu dacă era o rană cu glonţ sau înjunghiere”, a spus acesta.

Atacul s-ar fi produs pe scările unui hotel. Conform agenției ANSA, care citează BBC, se pare că atacatorul a fost ucis de poliție. Incidentul a avut loc la hotelul Park Inn din Glasgow și acum nu ar fi persoane căutate în afară de presupusul atacator, doborât de armele de foc ale poliției.

Comentarii
Adauga un comentariu