Actualitate

Atac dur al lui Traian Băsescu: „Orban, Vela, Tătaru și Arafat trebuie să plece! Populația a fost umilită“

Publicat: 27 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Atac dur al lui Traian Băsescu Orban Vela Tătaru și Arafat trebuie să plece Populația a fost umilită
Traian Băsescu

Fostul președinte al României Traian Băsescu a lansat un atac dur la adresa actualei conduceri a țării. Fostul președinte a spus că oamenii nu mai au încredere în cei de la putere, iar prim ministrul Ludovic Orban, ministrul de Interne Marcel Vela, ministrul Sănătății Nelu Tătaru și secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne Raed Arafat ar trebui să plece.

„Una dintre marile probleme era că pe timpul stării de urgență s-a testat foarte putin. Faptul că s-au relaxat măsurile fără ca autoritățile să știe unde sunt focarele ne-a adus aici.

Au fost două lucruri care nu s-au respectat. În primul rând, măsurile din pandemie trebuiau sa se aplice cu respectarea drepturilor fundamentale. Am luat niste măsuri sălbatice care au iritat populația. Al doilea lucru: prin comunicare, autorităţile trebuiau să-şi facă din populatie un partener“, spune Traian Băsescu.

Atac dur al lui Traian Băsescu: „Trebuie să plece!“

Fostul președinte a adăugat că efectele pandemiei nu sunt controlate, iar oamenii nu au încredere în actuala conducere.

„Trebuie altă echipă. Aceasta populatie a fost umilită de tratamentul primit. Trebuie să plece Vela, Arafat, ministrul Sănătăţii şi Premierul. Responsabilitatea operatiunii este a premierului.

Arafat a ratat toate operaţiunile de salvare. Decizie de relaxare a fost cea mai mare mizerie. Relaxare fără să stii cele ma mari focare”, a menționat Traian Băsescu.

Deranjat de Legea carantinării

Fostul președinte al României Traian Băsescu a reacționat dur la Legea carantinării. Traian Băsescu a criticat propunerea care prevede că judecătorii trebuie să autorizeze internarea bolnavilor de coronavirus. Fostul președinte susține că s-a ajuns într-o situație ridicolă.

„Ce vreți mai ridicol de atât? În Senat s-a ajuns la ridicolul absolut, este mare dispută dacă internarea o stabilește un judecător sau un medic.

Situația este considerată de Traian Băsescu drept una ridicolă.

„Probabil unii vor susține și că un procuror trebuie să asiste controlul medical al pacientului.

Oare ne dăm seama la ce ridicol s-a ajuns în dezbaterea politică? Singurul judecător al bolilor noastre este medicul!“, a precizat TRaian Băsescu.

România nu are nevoie de o nouă lege!

Fostul președinte le transmitea recent liberalilor și premeirului Ludovic Orban că nu este necesară o nouă lege privind carantina și izolarea, ci este aplicabilă o normă ONU cu putere de Acord Internațional la care a aderat din anul 2009

„România nu are nevoie de o nouă lege, are în vigoare o normă ONU cu putere de Acord Internațional la care a aderat din anul 2009 iar Guvernul nu are decât să o pună în aplicare în strict acord cu formulările și definițiile din Regulamentul Internațional de Sănătate 2005 al OMS“, menționează fostul președinte.

Traian Băseacu le transmite liberalilor că pot citi Regulamentul, unde vor descoperi ce înseamnă: „carantină”, „izolare”, „suspect”, „afectat”, „autoritate competentă”, ”urgență de sănătate publică” şi mai ales vor înţelege cum se aplică regulile de carantină, izolare, cum se tratează suspectul de contaminare etc.

„Lectură plăcută incompetenţilor!

PS – la momentul emiterii HG 758/2009 alte 168 de state adoptaseră Regulamentul OMS”, a scris Traian Băsescu, pe Facebook.

Mai mult, Traian Băsescu consideră că starea de alertă e o improvizație legislativă și nu are niciun efect. Fostul președinte a spus că numărul mare de îmbolnăviri arată că lucrurile scapă de sub control și, în opinia sa, reîntoarcerea la stare de urgență ar fi singura soluție pentru ca autoritățile să țină îmbolnăvirile sub control.

Adauga un comentariu