Actualitate

Atentat terorist în Liverpool unde o mașină a explodat în fața unui spital! Trei bărbaţi au fost arestaţi – FOTO

Publicat: 15 nov. 2021
Imaginile unei mașini în flăcări în afara spitalului au fost distribuite pe scară largă pe rețelele de socializare
O mașină a explodat lângă un spital din Liverpool din Marea Britanie

Trei bărbați au fost arestați în temeiul Legii privind terorismul, după ce un bărbat a fost ucis într-o explozie de mașină în fața Spitalului de femei din Liverpool. Un taxi care transportă un pasager s-a oprit chiar înainte de ora 11:00 – deoarece urma să înceapă două minute de reculegere națională pentru Duminica Comemorării – și a explodat.

Pasagerul a fost declarat decedat la fața locului și nu a fost încă identificat oficial. Șoferul a fost rănit și se află în stare stabilă la spital.

Atentat terorist în Liverpool unde o mașină a explodat în fața unui spital. Detectivii au arestat trei bărbaţi

După ce mașina a explodat în fața spitalului din Liverpool, detectivii de la Poliția Antiterorism North West au declarat că trei bărbați – în vârstă de 29, 26 și 21 de ani – au fost reținuți în zona Kensington a orașului.

Oamenii legii au afirmat faptul că sunt incă cercetări pentru a stabili cu exactitate cauza exploziei. Poliţiştii lucrează cu serviciul secret MI5 pentru a lămuri întreaga situație. Ofițerii înarmați au efectuat raiduri asupra proprietăților de pe Rutland Avenue, lângă Sefton Park, și Boaler Street din Kensington.

Ofițerii specialiști rămân în fața unei case de pe Rutland Avenue, într-o operațiune care spune poliția că este legată de explozie. Negociatorii poliției sunt la fața locului, un echipaj de pompieri este în așteptare, iar un număr de locuitori au fost evacuați. Un cordon mare, păzit de ofițeri în uniformă, este la loc.

Prim-ministrul Boris Johnson a declarat pe Twitter : „Gândurile mele sunt la toți cei afectați de incidentul îngrozitor de astăzi de la Liverpool.

„Vreau să mulțumesc serviciilor de urgență pentru răspunsul rapid și profesionalismul lor, precum și poliției pentru muncă continuă în cadrul anchetei”.

De asemenea, ministrul de interne Priti Patel a postat pe Twitter că „este ținută la curent în mod regulat cu privire la incidentul îngrozitor”.

Marea Britanie a fost ținta unor atacuri teroriste sângeroase în ultimii ani

În ultimii ani, Marea Britanie s-a confruntat cu atacuri teroriste sângeroase care au dus la moarte a sute de oameni şi rănirea a mii. Poate una dintre cele mai mari tragedii s-a petrecut la Londra unde a au murit zeci de persoane după ce mai mult bombe au explodat la metrou.

O altă tragedie s-a produs în orașul Manchester unde zeci de persoane au murit ca urmare a unui atentat terorist care s-a produs pe o arenă în timpul unui concert. Nu în ultimul rând vă aducem aminte faptul că în urmă cu doar 1 an, septembrie 2021, în Birmingham un bărbat a înjunghiat mai multe persoane pe stradă. Un bărbat a fost ucis şi şapte persoane au fost rănite în urma atacurilor cu cuțitul care au avut loc în septembrie 2020 în Birmingham, oraş din centrul Angliei. Două dintre persoanele rănite se află în stare gravă

„Suntem în prezent în măsură să confirmăm că am lansat o anchetă pentru omucidere în urma evenimentelor din noaptea trecută. Un bărbat a murit şi un bărbat şi o femeie au suferit răni grave. Alţi cinci au mai fost răniţi”, a informat poliţia din West Midlands la acea vreme
Adauga un comentariu