Local

Atenție ieșeni! Mai multe trasee CTP se modifică

Publicat: 24 iul. 2020
Schimbări în transportul public din municipiul Iaşi. Se suplimentează autobuzele şi tramvaiele pe mai multe trasee din oraş
Schimbări în transportul public din municipiul Iaşi

Compania de Transport Public Iași a transmis astăzi, 24 iulie 2020, faptul că mai multe trasee vor suferi modificări. Modificarea traseelor se aplică pe tronsonul Familial – Pasaj Nicolina.

Traseele 28, 44 și 47 vor fi deviate

CTP Iași anunță că pe data de 27 iulie 2020 în intervalul orar 05:00 – 22:30, circulația mijloacelor de transport de pe traseele 28, 44 și 47 va fi modificată, pe ambele sensuri, din cauza lucrărilor de reabilitare a carosabilului pe Strada Bradului.

Astfel, autobuzele de pe traseele menționate vor circula deviat între Familial și Pasaj Nicolina, pe următorul itinerariu:

traseul 28 – Dacia – Podul de Piatră – Bd. N. Iorga – Pasaj Nicolina – Podu Roș – Tg. Cucu – Triumf;

traseul 44 – Dacia – Podul de Piatră – Bd. N. Iorga – Pasaj Nicolina – Str. Libertății – Piața CUG – Blocuri Ciurea;

– traseul 47 – Dacia – Podul de Piatră – Bd. N. Iorga – Pasaj Nicolina – Podu Roș – Cotnari – Bd. T. Vladimirescu – Tătărași Sud.

Pentru întrebări și informații suplimentare, călătorii pot apela gratuit serviciul TelVerde, la numărul de telefon 0800.110.427, ori ne pot trimite mesaje prin e-mail, la sesizari@sctpiasi.ro, sau prin intermediul paginii de Facebook a CTP Iași.

Traseul 51 a fost suspendat temporar

Conducerea Companiei de Transport Public Iași a decis ca traseul 51 să fie suspendat temporar. Decizia a venit ca urmare întreruperii circulației trenului Chișinău – Iași (Socola).
Astfel, și circulatia autobuzelor traseului 51 a fost suspendată (Gara Socola – Tudor Vladimirescu – Palatul Culturii – Sala Polivalentă/Tudor Vladimirescu – Palatul Culturii – Podu Roș – Gara Socola) până la începutul lunii aprilie.

Mai mult, ca urmare a anulării zborurilor Viena – Iași și Iași – Viena, vor fi anulate cursele traseului 50 cu plecare la 13:40 de la Gară și 15:45 de la Aeroport. De asemenea, ca urmare a anulării zborului Iași – Treviso, este anulată cursa traseului 50 cu plecare la 12:05 de la Gară.

A fost lansat un nou traseu

Pe de altă parte, CTP Iași a deschis un nou traseu de transport public în zona Sărărie. Traseul 54 are următorul itinerariu: Târgu Cucu – Str. Sărărie – șos. Sărărie – șos. Ștefan cel Mare și Sfânt – Bulevardul C. A. Rosetti (Podul Cacaina) și retur. Prima cursă a celor două microbuze de pe traseul 54 va fi la ora 06:30, în fiecare zi, cu plecare atât din stația Târgu-Cucu, cât și din Stația Pod Cacaina, iar ultima cursă, la ora 20:00. Primăria Municipiului Iași a introdus noul traseu în programul de transport public, prin curse regulate asigurate de Compania de Transport Public Iași, după ce a fost aprobat în Consiliul Local al Municipiului Iași.

Ieșenii sunt rugați să păstreze dinstanța socială și să poarte măști în autobuze și tramvaie

Conducerea CTP Iași face o serie de solicitări călătorilor pentru a contribui la limitarea răspândirii noului coronavirus.

„Poți păstra distanța socială în stație dacă te ghidezi după marcajele sugestive de pe asfalt. Poți intra în autobuz ori tramvai dacă temperatura corpului tău nu depășește 37,3 grade Celsius. Poți evita apropierea de alți călători dacă folosești doar ușa din spate pentru a urca în mijlocul de transport și doar ușa din mijloc pentru a coborî din acesta. Poți călători fie pe scaun, fie pe culoar, la o distanță de 1,5 metri față de alte persoane. Poți să te protejezi cel mai bine dacă porți masca atât pe gură, cât și pe nas”, au explicat oficialii Companiei de Transport Public Iași.

Dezbatere pentru dezvoltarea transportului din municipiul Iași

Ieșenii pot propune idei pentru a combate poluarea din Iași prin intermediul proiectului „InnovaSUMP – Inovare în Planurile de mobilitate urbană durabilă pentru un transport cu emisii scăzute de carbon. Proiectul este derulat de Compania de Transport Public CTP Iași în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, fiind derulat în paralel și de alte primării din Uniunea Europeană.

„Te invităm să completezi chestionarul în cadrul Proiectului «InnovaSUMP – Inovare în Planurile de mobilitate urbană durabilă pentru un transport cu emisii scăzute de carbon», implementat de Primăria Municipiului Iași, în parteneriat cu Compania de Transport Public Iași și primării din alte opt țări, pentru promovarea transportului public, a soluțiilor de mobilitate cu consum redus de carbon, studierea modelelor de comportament în domeniul transportului și partajarea bunelor practici la nivel european”, au explicat reprezentanții Companiei de Transport Public Iași.

 

Comentarii
  • Cum sa pastrezi distanta cand astepri 30-35 minute in statie pentru un autobuz? Si acesta vine plin la prima statie dupa capat?
    Povesti de adormnit copii.

Adauga un comentariu