Local

Au ajuns noi containere pentru Spitalul mobil de la Lețcani. Deficiențele de la platforma pietruită nu au fost remediate – FOTO

Publicat: 26 iul. 2020
ALT=
Au ajuns noi containere pentru Spitalul mobil de la Lețcani. Deficiențele de la platforma pietruită nu au fost remediate

Alte câteva zeci de containere de la Spitalul mobil pentru pacienții de COVID -19 de la Lețcani au ajuns la Parcul Transagropolis.

Acestea stau însă pe marginea drumului spre Dumești. Curtea de la Transagropolis se umple însă de gunoaie, în vreme ce platforma pietruită continuă să prezinte deficiențe.

Au ajuns noi containere pentru Spitalul mobil de la Lețcani: Miza este electorală

Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, susține că nu s-a făcut încă vama la aceste tiruri și a dat din nou vina pe Guvern pentru acest lucru.

În schimb, Maricel Popa nu a explicat nici acum de ce s-a ajuns la această întârziere.

Maricel Popa speră să termine proiectul pentru a câștiga capital electoral, chiar dacă s-au înregistrat întârzieri de 70 zile în deschiderea unității medicale.

Șeful CJ a adus din nou echipa Euronest și pe cei câțiva turci veniți să supravegheze unitatea medicală, pentru a arăta că totul este normal, în ciuda deja binecunoscutului eșec al acestei proceduri de 13.2 milioane euro.

Trebuie precizat faptul că platforma de la Parcul Transagropolis nu poate susține corespunzător containerele care ar compune spitalul. Acesta nici măcar nu a fost inaugurat, termenele fiind amânate de la o săptămână la alta de  Șeful CJ vede în jurul său doar conspirații în loc să-și recunoască incompetența managerială în gestionarea unui proiect pentru care numai județul Iași a dat 10 milioane euro

Spitalul mobil de la Lețcani  pentru bolnavii de COVID-19 continuă să bată pasul pe loc. În plus, platforma de la Parcul Transagropolis din comuna ieșeană pare că nu poate susține containerele ce vor fi amplasate în zonă, pietrișul pus în grabă scufundându-se văzând cu ochii. În tot acest timp, Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, continuă să dea vina pe oricine altcineva în afara propriei persoane pentru eșecul implementării la timp a unității medicale mobile din comuna ieșeană Lețcani.

Platforma nu poate susține tirurile care descarcă unitatea medicală

Platforma pietruită de la Parcul Transgaropolis unde ar trebui să funcționeze spitalul mobil din Lețcani a fost turnată în grabă, iar acum se văd deja urmele. Un TIR care a încercat să lase un container pe zona pietruită s-a scufundat, lucru care arată că aceasta nu este conformă cu standardele unei unități medicale. Decizia privind pietruirea și nu asfaltarea i-a aparținut lui Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași  și al Asociației pentru Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Euronest. Zona a fost pietruită în loc să fie betonată pentru a se grăbi lucrurile. Maricel Popa a făcut apel la constructori să-i pietruiască suprafața pe cheltuiala lor. Singurii care l-au ajutat au fost cei de la Eky-Sam SRL, firma lui Ioan Echimov, abonată la contractele pe drumurile județene.

Pe un astfel de teren, igienizarea suprafeței se va face extrem de greu, iar riscul răspândirii virusului COVID-19 poate fi unul extrem de ridicat în loc să fie stăvilit. De altfel, se vede cu ochiul liber cum platforma pietruită nu poate susține o mașină de mare tonaj. Pentru a scoate TIR-ul care s-a împotmolit, a fost nevoie de o macara în zonă.

Curtea de Conturi a fost sesizată în cazul spitalului de la Lețcani. Limbaj de mahala al șefului CJ

Curtea de Conturi a fost deja sesizată în cazul spitalului mobil din Lețcani, procedura de achiziție și comisia de evaluare a licitației ridicând mari semne de întrebare. De altfel, aceste lucruri au fost semnalate de autoritățile statului care au cerut un control amănunțit la unitatea medicală. „Așteptăm ca în adresa făcută și raportul celor de la Curtea de Conturi să vină și să ne spună dacă achiziția a fost făcută în litera legii sau nu. Din primele informații pe care le avem, nu respectă legea achizițiilor publice și asistăm la această sarabandă de declarații puerile. Se spune că firma care livrează acest spital este o firmă suport care lucrează cu NATO. Imaginile de satelit arată ca o curte de lumea a treia din Turcia decât ca o unitate suport pentru NATO”, a spus Costel Alexe, ministrul Mediului.

În tot acest timp, Maricel Popa a continuat să arate spre tot felul de conspirații, folosind un limbaj de mahala. „Sunt indignat de tupeul liberalilor care permanent au denigrat munca noastră în legătură cu spitalul. Eu nu sunt ca tine, domnule ministru Drujbă. Eu fac spitalul pentru ieșeni. Nu ca să iau vreun peșcheș. Degeaba vrei să îți acoperi lipsa de realizări de la minister aruncând cu noroi în mine. Nu vei reuși. Am dus 1 miliard de euro în 4 ani în Iași și voi face și acest spital”, a susținut Maricel Popa.

Comentarii
  • Tovarasu Popa ar trebui sa iti aminteasca cineva ca acum o luna ai zis ca spitalul vine cu un vapor din turcia. acum a venit cu tirurile. minti cum respiri.

  • La sedinta ordinara a CJ Iasi din data de 24 iunie 2020, vicepresedintele Romeo Olteanu a spus ca „a vorbit cu Alina Popa ceva mai devreme, dumneaei mi-a spus ca aseara (23 iunie 2020) s-a incarcat pe vapor restul de containere, in 2 – 3 zile ar trebui sa fie in Constanta in port si sa ajunga la Iasi” acum Popa spune ca au venit echipamentele cu camioanele din Turcia. Cine minte?

  • Parcul Transagropolis nu are statie de epurare. Daca poti inchide ochii pentru asta deoarece parcul e oricum nefolosit, cum sa amenajezi un spital mobil acolo? Ce se va intampla cu toate deseurile lichide daca spitalul va fi pornit?

  • Popic nu v-a pati nimic pentru ca e protejat de cei care i-au vandut secrete de genul ce primar psd e ascultat,cu cine sa nu vorbeasca primarii psd ca-s ascultati,etc.E sifon.Dar…….nu se stie de unde apare sageta.TIC,TAC

  • Cj și euronest comit infracțiunea de neglijența in serviciu. Au fost preveniți public acum mai bine de doua luni ca suprafața stabilită pt amplasamentul spitalului nu corespunde tehnic și ca trebuie asigurata o platforma compactata și betonata cu Armătura din plase sudate,conform unui proiect intocmit de ingineri constructori cu experiența și atestați ,proiect avizat de ISC ca organ de stat,conform legii 10. A fost scris in acest ziar,dar in mod criminal marcell și allynutza nu au ținut seama de avertismentul bine intenționat . Acum nu au încotro și vor betona platforma,cu consecință unei întârzieri de cca 50 de zile. Dle Pinochio mergi la facultatea de constructii sau ISC in pacurari și te lămurește. O fi și la DJADJ vreo sămânță de inginer destept,ai la îndemâna un consilier inginer drumar care știe carte,caută pe google dacă esti orgolios sau zgârcit,și ieși din poziția asta de clovn. Te rad toți. Dar acum esti vinovat de moartea celor bolnavi de covid care numai încap in spitale.pt asta te va bate Dumnezeu. Asculta ce spun doctorii Evă și dorabat,și ieși din transă.
    Poate se va găsi un scriitor de talent sa te transforme in personajul negativ al unui roman,pt ca esti prototipul idiotului corupt ales in funcție publica de un electorat pe măsura,electorat in mare primejdie de covid acum.

Adauga un comentariu