Titlurile zilei

Au fost sau nu incendiate cadavrele celor doi iubiți asasinați în vila de pe Moara de Vânt? Pe mâna stângă a lui Youssef Ajniyah, indiciile cele mai importante: o tăietură adâncă și păr pârlit! (Exclusiv)

Publicat: 03 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Au fost sau nu incendiate cadavrele celor doi iubiți asasinați în vila de pe Moara de Vânt Pe mâna stângă a lui Youssef Ajniyah indiciile cele mai importante o tăietură adâncă și păr pârlit Exclusiv
Pe mâna stângă a lui Youssef Ajniyah a fost găsită o tăietură adâncă și păr ars

Timpul trece, iar marocanul acuzat că și-a ucis colegul de la Medicină și pe iubita acestuia îi ține pe anchetatori pe tușă. Din ancheta oamenilor legii mai ies la iveală, din când în când, unele detalii. Reporterii cotidianului BZI au reușit să mai afle câteva aspecte interesante, care, la un moment dat, s-au bătut cap în cap

Au trecut mai bine de 3 săptămâni de la comiterea dublului asasinat dintr-o vilă de pe Moara de Vânt, iar, până acum, presupusul criminal nu a făcut vreo mărturisire. Ahmed Sami El Bourkardi se află în Arestul din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași, iar, zilele trecute, a ajuns din nou în fața procurorilor ieșeni.

Acesta nu a vrut să spună nimic în afară de faptul că nu este vinovat de comiterea celor două crime. Reporterii cotidianului BZI au discutat cu mai multe persoane implicate în anchetă și au aflat detalii noi. În ziua în care a fost făcută descoperirea șocantă din vila de pe Moara de Vânt, anchetatorii spuneau că a existat o încercare de incendiere a celor două trupuri neînsuflețite. Ulterior, afirmația lor a fost contrazisă de reprezentanți ai Institutului de Medicină Legală (IML) Iași. Aceștia au precizat că trupul Vanesei Burlacu și corpul iubitului ei, marocanul Youssef Ajniyah, nu ar fi fost arse.

Urme de arsură pe mâna stângă a lui Youssef Ajniyah

Reporterii cotidianului BZI au aflat că cei doi iubiți, Vanesa Burlacu și Youssef Ajniyah, au fost găsiți în aceeași cameră, într-o baltă de sânge. Ambii aveau trupurile măcelărite de zeci de lovituri de cuțit, iar hainele de pe ei erau îmbibate în sânge. Surse din cadrul anchetei au precizat că a existat o încercare de incendiere a trupurilor celor doi tineri.

Pe mâna stângă a lui Youssef Ajniyah au fost găsite urme clare de incendiere. Mai precis, părul de pe mână a fost pârlit, iar, sub palmă, exista o tăietură adâncă, ce a secționat venele din zona respectivă. Mai mult decât atât, palma tânărului era „afumată”. Asta arată clar că a existat o încercare de incendiere. Era, însă, imposibil ca trupurile tinerilor să se aprindă, având în vedere cantitatea uriașă de sânge aflată pe și lângă cadavre.

Încercare de incendiere a vilei, cu o substanță pentru aprins focul la grătar

Unele surse judiciare au afirmat că agresorul a folosit, pentru a incendia vila și pentru a-și șterge urmele, o substanță inflamabilă care se găsește în mai toate supermarket-urile și care este folosită la aprinderea focului pentru grătar. Deși este inflamabilă, substanța respectivă nu poate fi comparată cu benzina, de exemplu. Nici cantitatea nu a fost prea mare, motiv pentru care focul nu a cuprins toată vila. Vă reamintim că focul a fost pus la parterul vilei, cel mai probabil pentru ca urmele crimelor să fie șterse.

„În cursul nopții de 10/11 decembrie 2021, procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași a fost informat cu privire la faptul că, într-un imobil de pe strada Moara de Vânt, au fost găsite două cadavre. S-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat. Până la acest moment procesual s-a stabilit că persoana decedată de sex masculin, în vârstă de 25 de ani, cetățean marocan, era student la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași, iar persoana decedată de sex feminin, în vârstă de 23 de ani, era prietena primului.

Descoperirea a fost făcută de către organele de Poliție care au fost informate cu privire la posibila dispariție a tânărului student care, în cursul zilei de 10 decembrie 2021, ar fi trebuit să ajungă cu avionul la Bruxelles. Cadavrele prezentau urme de violență, iar, în imobil, s-au identificat urme de ardere. Cercetările continuă”, a declarat atunci Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Adauga un comentariu