Local

Au început lucrările de supralărgire a bulevardului Tudor Vladimirescu

Publicat: 05 mai 2020

Constructorii contractați de Primăria Municipiului Iași au început lucrările de supralărgire a bulevardului Tudor Vladimirescu, pe porțiunea cuprinsă între Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului și podul Tudor Vladimirescu.

„Necesitatea lucrărilor este motivată de faptul că în zona intersecției bulevardului Tudor Vladimirescu cu bulevardul Prof. Dimitrie Mangeron (în dreptul facultății menționate) traseul se îngustează de la trei la două benzi pe sensul de mers spre podul Tudor Vladimirescu. În prezent, circulația în zonă se desfășoară cu dificultate, elementele constructive ale străzii fiind necorespunzătoare pentru o stradă din mediul urban.

În plan, traseul studiat are lungimea de 83 de metri. Profilul transversal pe sectorul propus lărgirii pe sens este următorul: partea carosabilă de 2 × 3,5 metri, pistă bicicliști de 1,5 metri și spațiu verde.

Lucrările de supralărgire a bulevardului Tudor Vladimirescu fac parte dintr-un pachet care include și modernizarea străzilor Viticultori, I. I. Mironescu, Roşcani, Ţicăul de Jos, Timpului, Șt. O. Iosif şi Dochia.

Executantul lucrărilor este asocierea SC Alpenside SRL – SC Concret Drum SRL, în cadrul unui contract în valoare de 17.488.376,04 lei, fără TVA (20.811.167,49 lei, cu TVA). Contractul presupune realizarea de lucrări pe o lungime totală de străzi de 6.982 de metri, cu o durată de execuţie care variază între opt şi 14 luni.

Modernizarea acestor artere de circulaţie face parte din obiectivul mai amplu al reabilitării infrastructurii rutiere în cartierele Copou, Canta, Moara de Vânt, Tudor Vladimirescu şi Ţicău.”, potrivit Primăriei Municipiului Iași.

Comentarii
  • Primaria Iasi a uitat complet de traseul str. Toma Cosma- str.Titu Maiorescu-aleea.Copou- str. Vascauțeanu!!!! Nu s-a turnat covor asfaltic si borduri trotuare de 30 de ani!!! Pe Titu Maiorescu s-au format 2 cratere iar pe Toma Cosma este o denivelare care a dus la moartea a 2 tineri de la Profi copou acum 2 luni

Adauga un comentariu