Local

Au reînceput lucrările privind modernizarea unei artere importante din județ. Proiectul este susținut prin PNRR

Publicat: 22 mart. 2023
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Au reînceput lucrările privind modernizarea unei artere importante din județ. Proiectul este susținut prin PNRR
Au reînceput lucrările privind modernizarea unei artere importante din județ

La începutul săptămânii s-a redeschis șantierul privind modernizarea drumului județean DJ 249D. Costel Alexe, președintele CJ Iași, a dat ordinul de începere a lucrărilor

Conducerea Consiliului Județean Iași, împreună cu directorul Direcției Județene de Drumuri și Poduri Iași, a fost prezentă în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții Primăriei Prisăcani, pentru a discuta despre stadiul proiectului de modernizare a drumului județean DJ 249D, pe traseul Prisăcani – Moreni. Consiliul Județean Iași a obținut 140.000.000 de lei, prin PNI „Anghel Saligny”, pentru modernizarea a cinci drumuri județene pe o lungime totală de 60 de kilometri. Importat de precizat este și faptul că în urmă cu o săptămână au început lucrările și pe DJ 282D Bivolari – Spineni.

Santier
La începutul săptămânii s-a redeschis șantierul privind modernizarea drumului județean DJ 249D

Au început lucrările privind modernizarea unei artere importante din județ

Santier
Conducerea Consiliului Județean Iași, împreună cu directorul Direcției Județene de Drumuri și Poduri Iași, au fost prezenți în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții primăriei Prisăcani pentru a discuta despre stadiul proiectului de modernizare a drumului județean DJ 249D, pe traseul Prisăcani – Moreni

La începutul acestei săptămâni au început lucrările privind modernizarea unei artere importante din județul Iași. Mai exact, Costel Alexe, președintele CJ Iași, a dat ordinul pentru începerea lucrărilor pe DJ 249D.

„Așa cum am promis, astăzi (n.r. – 21 martie 2023) au reînceput lucrările de modernizare a ultimului tronson din drumul județean 249D, unul dintre cele cinci drumuri județene pe care le vom reabilita cu finanțare obținută prin Programul Naţional de Investiţii «Anghel Saligny». Îi asigur pe locuitorii din Prisăcani că vom urgenta lucrările pentru ca în luna septembrie să poată circula pe un drum complet reabilitat. Am depus toate eforturile pentru ca ultimii 5,5 km din DJ 249D să obțină finanțare de aproape 22 de milioane de lei din PNI și să reușim să ducem la bun sfârșit modernizarea acestui drum județean”, a declarat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

Consiliul Județean Iași a obținut 140.000.000 de lei, prin PNI „Anghel Saligny”, pentru modernizarea a cinci drumuri județene pe o lungime totală de 60 de kilometri. Investițiile vizează modernizarea drumului judeţean DJ 201C: lim. județ Neamț – Răchiteni – intersecție DN28, km. 10+500 – 16+350, modernizarea drumului județean DJ 249: Hermeziu – Vladomira, KM 5+600 –8+800, modernizarea drumului județean DJ 249 D: Intersecție DJ 249 E – Moreni – Prisăcani – Măcărești – Grozești – Intersecție DJ 244 F, km. 7+660 – 36+329, modernizarea drumului judeţean DJ 282 B: Intersecție din DN 24 C – Bivolari – Traian – Spineni – Intersecție cu DJ 282 F, km. 0+000 – 12+918, modernizarea drumului județean DJ 282 A: Popricani – Larga Jijia, km. 0+000 – 10+400. Important de precizat este și faptul că în urmă cu o săptămână au început lucrările și pe DJ 282D Bivolari – Spineni.

Santier
În luna septembrie 2023 lucrările vor fi finalizate

Mai multe drumuri vor fi modernizate anul acesta

Lucrari de reabilitare
Un număr de zece drumuri județene vor fi modernizate anul acesta

Un număr de zece drumuri județene vor fi modernizate anul acesta. Valoarea totală a proiectelor este estimată la 136,32 milioane de lei. Consiliul Județean Iași a anunțat modernizarea mai multor drumuri județene. Conducerea CJ a transmis faptul că se colaborează constant cu primăriile din județ, iar aceasta este varianta ideală de a transforma județul Iași într-unul fără drumuri de pământ și cu o infrastructură modernă.

Anul acesta, 10 proiecte care au ca scop modernizarea drumurilor, iar două proiecte în care sunt prevăzute construirea unui pod peste râul Bahlui și a altuia peste pârâul Tansa au fost prinse în bugetul pentru anul 2023 al CJ. În bugetul general al județului sunt cuprinse fonduri de 136,32 milioane de lei. Mai exact, un procent de 34,70 la sută din acesta va fi cheltuit pentru realizarea obiectivelor de investiții privind drumurile județene, aprobate prin hotărâri ale CJ. Astfel, printr-un proiect cu finanțare din fonduri europene nerambursabile vor fi modernizate și reabilitate, în regiunea Nord-Est, axa rutieră strategică 1, traseul Iași – Suceava, și axa rutieră strategică 2, traseul Botoșani – Iași. Valoarea ambelor proiecte este de 123,6 milioane de lei.

În ceea ce privește modernizarea drumului județean DJ 208I, pe traseul Blăgești – Crivești – Vânători, vor fi cheltuite 67,5 milioane de lei. În cadrul bugetului județean pentru anul 2023, votat recent în ședința extraordinară, este inclusă și modernizarea drumurilor Potingeni – Românești – Podu Iloaiei – Popești – Mădârjac, dar și a drumului județean 248, ce este situat la limita municipiului Iași și intersecția cu Centura Iași. Pentru acestea vor fi cheltuite, în vederea realizării studiilor topografice și a expertizei tehnice, 300.000 de lei.

Au reînceput lucrările privind modernizarea unei artere importante din județul Iași. Costel Alexe, președintele CJ Iași, a anunțat că va urgenta lucrările pentru ca, în luna septembrie, șoferii să poată circula pe arteră.

Comentarii
Adauga un comentariu