Local

Au sosit la Iași pacienții în stare gravă, din incendiul provocat la Spitalul Piatra Neamț. Declarații de ultimă oră a ministrului Nelu Tătaru: „Suntem vinovați toți pentru ce s-a întâmplat” – FOTO/ LIVE VIDEO/ UPDATE

Publicat: 14 nov. 2020

Au sosit la Iași primii pacienți în stare gravă, din incendiul provocat la Spitalul Piatra Neamț. Șase pacienți infectați cu noul coronavirus și aflați în stare gravă prinși în incendiul izbucnit la secția ATI din spitalul județean Piatra Neamț au ajuns la spitalul mobil suport Covid-19 de la Lețcani.

UPDATE: Toți cei șase pacienți de la incendiul din Piatra Neamț au ajuns la spitalul mobil de la Lețcani.

Știre inițială

Au sosiți în aceste momente la spitalul mobil patru din cei șase pacienți transferați de la Spitalul Piatra Neamț.

„Medicul va fi transportat de pe aeroportul Iași la Floreasca în București unde va primi îngrijirile necesare și va fi supravegheat până mâine dimineață când va fi transferat în Belgia la spitalul militar. Este un profesionist, coleg de facultate. Şi-a făcut meseria. Din cei şase pacienţi, 2 sunt intubaţi invaziv. Avem locuri în Iaşi şi în Bucureşti, dar şi în Timişoara.

Au ars 8 paturi complet, se va reface terapia intensivă. Totul este în evaluare în acest moment. Nu ştiu dacă aveam autorizaţie ISU sau nu, clădirea fiind mai veche.

Vom face reevaluare a tot ce înseamnă aport de oxigen şi dotare. Suntem vinovaţi toţi din această tară pentru ceea ce s-a întâmplat, că de 30 de ani ne aflăm în această situaţie. Începând de ieri, facem reevaluarea managementului. Nu ştiu dacă vom da afară personalul”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul MS.

Comentarii
  • Ei, acuma e bun spitalul modular Letcani, pe care l-ați sabotat permanent, găsindu-i tot felul de defecte?! Pina mai ieri Tătaru, Alexe, Chirică și presa aservita țipau ca e nefuncțional, ca PSD,care l-a făcut, e de vina,în loc sa rezolve imediat deficientele! Asa ca maimutoilor PNL plecați împreună cu Klaus cel Deștept unde au înțărcat țărăniștii iapa!!!!

  • Dar ti se pare functional la parametrii din caietul de sarcini si la banii dati?Ca aduci tu pe barba ta pacienti care au fost relocati dintr-o sectie ati a unui spital care a izbucnit un incendiu este bun?PSD(MARICEL POPA) ce au urmarit pana la finalizarea acelui proiect?Maricel Popa s-a dat in spectacol prin media in loc sa urmareasca implementarea acestui proiect ad literam.Maimitoi suntcei din PSD ca au fost la conducerea tarii 30 ani si nu s-a construit nici un spital din temelie la standarde europene.PSD-ul macane din 2016 construirea de spitale regionale si nu au bagat un harlet in pamant pentru inceperea lucrarilor de demarare a constructiei si privatii incepand din 2017 au construit un spital la rosu si se lucreaza la instalatii la spitalul pentru copii oncologici BURSA DE FERICIRE.Si ca un sfat pentru tine,se va mai construi un spital integral din fonduri private pentru copii si PSD-ul tot nu va construi spitalul regional de la Iasi pentru toata zona Moldovei.Si voi dona lunar ori de cate ori voi putea pentru asemenea lucruri realizabile(nu cele INCHIPUITE) .

Adauga un comentariu