Local

AUR Iași contestă bugetul gândit de Guvernul României. Acesta a fost făcut cu repezeală pentru beneficiile oamenilor politici: „Îi solicităm ferm să revoce Hotărârea de Guvern”

Publicat: 22 dec. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
AUR Iași contestă bugetul gândit de Guvernul României. Acesta a fost făcut cu repezeală pentru beneficiile oamenilor politici Îi solicităm ferm să revoce Hotărârea de Guvern
Partidul AUR trage un semnal despre situația din România

În această perioadă, la București se discută bugetul Românei pentru anul 2024, iar AUR a luat atitudine pentru binele cetățenilor. Sectoare importante din societatea românească continuă să fie subfinanțate, chiar dacă sunt mai mulți bani

Membrii partidului AUR din Iași au scos la iveală modul în care aleșii din Parlament au votat bugetul. Acesta a fost făcut fără a ține cont de nevoile românilor, iar multe instituții vor avea de suferit încă un an. Educația va continua să primească sume infime de bani, în timp ce pensiile speciale rămân foarte mari.

AUR nu este de acord cu noul buget al României

Proiectele AUR au fost respinse de coaliția PSD-PNL, care guvernează țara fără a mai ține cont de alte lucruri. Totuși, deputații AUR continuă să lupte pentru drepturile românilor de pretutindeni și înaintează noi idei către conducere.

„Subiectul cel mai important care s-a aflat în atenția presei săptămână aceasta și care va fi în continuare va fi aprobarea bugetului de stat și a asigurărilor sociale. Luni am avut aprobarea proiectului de buget pe capitole în comisiile de specialitate. Eu, ca membru în comisia de învățământ, am avut bugetul pe educație. Doamna ministru al Educației a adunat iar toate veniturile de la bugetul de la primării, consilii județene și de la Guvern. Noi am avut în comisia de învățământ o serie de amendamente pe care le-am susținut, dar ele au fost respinse. Unii reprezentanți s-au abținut, iar fiecare cum a considerat de cuviință.

Mă refer la câteva proiecte din regiunea Covasna, Târgu Mureș și Harghita, pentru promovarea limbii române. În acele zone unde identitatea românească este amenințată. Un alt proiect a fost referitor la înființarea Academiei Române de la Chișinău, numai că alianța toxică PSD-PNL a lovit iarăși și în acest proiect. Alte celelalte două proiecte se refereau la suplimentarea bugetului educației, mai ales pentru susținerea acelei promisiuni făcute, în mai, pentru salariile profesorilor”, a transmis Cristian Ivănuță, deputat AUR de Iași.

Asociația pentru Unirea Românilor îi cere premierului Ciolacu să renunțe la hotărârea de la sfârșitul lunii noiembrie.

„Ca să fie clar, puterea ne-a aprobat 4 amendamente care presupuneau sume foarte mici. Guvernul Ciolacu a scos acest minunat proiect de buget, care este extrem de criticat, motivul fiind acela că este foarte prost făcut. Domnul Marcel Ciolacu și colegii săi au avut alte preocupări. Cerințele pe care le face Comisia Europeană, domnul Ciolacu se apleacă cu foarte mare atenție și le îndeplinește. AUR îi solicită ferm să revoce de urgență Hotărârea de Guvern nr. 1215 din 29 noiembrie 2023. Este vorba despre acea problemă cu emisiile de carbon și faptul că trebuie să renunțăm la automobilele care produc emisii de carbon. Avem copii care se culcă flămânzi, comunități care nu au apă, energie electrică, gaz, dar pe domnul Ciolacu îl interesează emisiile de carbon”, a precizat Mihail Albișteanu, deputat AUR de Iași.

Românii, la coada Uniunii Europene

După ce un copil a sfârșit tragic într-un internat din Odorheiu Secuiesc, AUR trage un semnal de alarmă despre acest lucru pentru autoritățile din toată țara.

„Avem niște subiecte extrem de dificile și care reflectă o dată în plus neglijența din țară și starea aceasta în care am ajuns. Soldată de atâtea ori cu victime. Dincolo de toată acestea rezultă așa tragedii. Am asistat la o tragedie cu acea clădire care a făcut victime între elevi. Oare ce poate să reflecte mai mult de atât neglijența, lentoarea, impasibilitatea față de copiii din sistemul de învățământ. Sunt lucruri care scapă de bunul simț și nu explicăm în ce hal s-a ajuns, să vedem clădiri în țară care sunt lăsate să cadă peste copii. Într-un context mai general mai României, suntem într-o zonă cu seismicitate mare, trebuie să ne pregătim și de cutremure mai mari. Ce se va întâmpla cu aceste clădiri, vor cădea peste noi, peste copiii noștri? Sunt lucruri inacceptabile, nici noi nu ne găsim cuvintele la ce dezastru asistăm în țară”, a spus conf. univ. dr. Silviu Gurlui.

Alocațiile copiilor au rămas neschimbate, în continuare fiind cele mai mici din Europa.

„Pentru domeniul cercetării nu este alocat nici 1 la sută din PIB, ca să răspund la întrebările legate de cercetare. Aleșii, de data aceasta, își apără cu orice preț pensiile speciale. În schimb, dacă vorbim de educație, Guvernul Ciolacu nu dorește majorarea cu 40 la sută salariile profesorilor. Așa cum am promis, AUR va lupta pentru această majorare până la sfârșit. Guvernul este mai apropiat de Uniunea Europeană decât de tradițiile noastre. Alocațiile din România sunt printre cele mai mici din UE, de doar 256 de lei, mai puțin de jumătate decât media europeană. În schimb, SRI, SIE au un buget majorat cu peste 25 la sută, cheltuieli pentru personal a crescut cu peste 10 procente, numărul angajaților este de 4 ori mai mare decât înainte de 1989”, a încheiat prof. univ. dr. Cristina Emanuela Dascălu.

Bugetul României este contestat vehement de AUR, după ce înțelegerile s-au făcut între PSD și PNL.

Adauga un comentariu