Local

Autorul crimei perfecte vrea să scape de pușcărie! Bărbatul acuzat că și-a ucis fratele cu un hârleț nu renunță

Publicat: 15 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Autorul crimei perfecte vrea să scape de pușcărie Bărbatul acuzat că și-a ucis fratele cu un hârleț nu renunță
Laurențiu Vasiliu, individul care era la un pas de a comite crima perfectă în 2020, victima fiind chiar fratele său, vrea să scape de pușcărie

Laurențiu Vasiliu, individul care era la un pas de a comite crima perfectă în 2020, victima fiind chiar fratele său, vrea să scape de pușcărie. Aflat în arest preventiv, bărbatul acuzat de omor a contestat decizia magistraților care îl condamnau la 11 ani de închisoare.

Amintim că, în decembrie 2020, anchetatorii au descoperit crima după ce au efectuat necropsia cadavrului

Un bărbat a fost omorât cu sânge rece, iar făptașul era să scape nepedepsit. Povestea începea la data de 4 decembrie, când Laurențiu Vasiliu suna la 112 și anunța că l-a găsit mort pe fratele său. Bărbatul în vârstă de 52 de ani a cerut ajutor oamenilor legii și părea destul de afectat de moartea fratelui său. Polițiștii au mers la Răducăneni, acolo unde a murit bărbatul, și au făcut verificări. Criminaliștii nu au observat pe trupul său urme de violență, însă cadavrul a fost ridicat și dus la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași pentru necropsie. Medicii legiști au stabilit atunci că bărbatul în vârstă de 53 de ani a avut parte de o moarte extrem de violentă, fiind lovit cu un corp dur, în zona capului.

Cum au ajuns anchetatorii la criminal

Polițiștii, sub coordonarea procurorului de caz, au mers la Răducăneni să analizeze situația. Oamenii legii au ridicat mai multe imagini de pe camerele de supraveghere din comună și au discutat cu mai multe persoane. Niciun indiciu care să arate o crimă nu a apărut inițial. În cadrul anchetei, l-au luat la întrebări și pe fratele victimei, Laurențiu Vasiliu. Acesta le-a spus anchetatorilor că pe data de 3 decembrie ar fi avut un conflict cu fratele său pentru că l-a găsit într-o stare avansată de ebrietate. Mai apoi, individul a recunoscut că l-a lovit cu pumnul în gât și că i-a dat în cap cu un hârleț. Astfel, Vasiliu a fost dus la Institutul de Psihiatrie „Socola” pentru a fi expertizat.

După ce a fost evaluat, medicii au stabilit că, la momentul producerii omorului, ieșeanul a avut discernământ. Polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, iar mai apoi a fost prezentat în fața judecătorilor.

Autorul crimei perfecte vrea să scape de pușcărie

În urmă cu câteva zile, cererea depusă de Laurențiu Vasiliu împotriva sentinței penale care îl condamna la ani grei de închisoare a fost respinsă de magistrații ieșeni.

„Respinge, ca nefondat, apelul promovat de inculpatul apelant Vasiliu Laurențiu, în prezent aflat în stare de arest preventiv în Penitenciarul Iași, împotriva sentinţei penale numărul 166 din data de 11.05.2022 a Tribunalului Iași, pronunţată în dosarul penal al aceleiaşi instanţe, sentinţă pe care o menţine. În temeiul dispozițiilor art. 422 și art. 424 alin. 3 Cod procedură penală, cu referire la art. 72 Cod penal, deduce în continuare din durata pedepsei de 11 ani de închisoare, aplicată inculpatului apelant Vasiliu Laurențiu prin sentința penală apelată”, precizau magistrații.

Urmează ca judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași să stabilească ce se va întâmpla în continuare cu individul acuzat de omor.

Adauga un comentariu