Local

Autorul tragediei din centrul Iașului a scăpat cu o pedeapsă ușoară – EXCLUSIV/FOTO/VIDEO

Publicat: 23 mai 2024
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Autorul tragediei din centrul Iașului a scăpat cu o pedeapsă ușoară - EXCLUSIVFOTOVIDEO
Arabul care și-a înjunghiat rivalul cu un cuțit, în centrul Iașului, a primit 4 ani și 6 luni de închisoare

Autorul tragediei din centrul Iașului, arabul care și-a înjunghiat rivalul cu un cuțit, a scăpat cu o pedeapsă ușoară. Persoana vătămată urmează să conteste decizia judecătorilor

Alsana Hamzi, arabul care, în data de 4 martie 2023, în jurul orei 04:00, și-a înjunghiat rivalul cu un cuțit, chiar în centrul Iașului, a scăpat cu doar 4 ani și 6 luni de închisoare. Deși victima a cerut 40.000 de euro, s-a admis doar suma de 17.000, lucru care i se pare complet nedrept și urmează să conteste această decizie.

Autorul tragediei din centrul Iașului este fiul unui om important de afaceri

Alsana Hamzi a scăpat cu o pedeapsă ușoară, după ce a fost la un pas de a lua viața unui alt tânăr într-o ceartă pornită din cauza unei studente. Conform surselor reporterilor BZI, inculpatul este fiul unui important om de afaceri din Iași și a reușit să obțină arest la domiciliu pe perioada judecății, iar ulterior s-a pronunțat pedeapsa.

„Considerăm soluție nelegală și netemeinică, deoarece clientul meu a fost înjunghiat de mai multe ori, iar în latură civilă, raportat la practica judiciară, instanța trebuia sa acorde minim 40.000 de euro, însă s-a acordat doar 17.000. Iar faptul că inculpatul este judecat în libertate ridică semne de întrebare cu privire la obiectivitatea completului de judecată”, a declarat avocatul părții vătămate, Codrin Stupariu.

Eid Dahabsha își dorește dreptate

 Eid Dahabsha va lupta să se facă dreptate în acest caz, fiindcă nu este o soluție corectă din punctul său de vedere.

„Constată că legea penală mai favorabilă pentru inculpatul Alsana Hamzi este Codul penal în vigoare anterior modificării aduse prin Legea nr. 248/20.07.2023, publicată în M. Of. nr. 673 din 21 iulie 2023. Condamnă pe inculpatul Alsana Hamzi la pedeapsa de 4 (patru) ani şi 6 (şase) luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, prevăzută de art. 32 alin. (1) raportat la art. 188 alin. (1) Cod penal, cu aplicarea art. 33 alin. 2 Cod penal, art. 75 alin. (1) lit. a) Cod penal şi art. 76 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 5 alin.1 Cod penal.

În baza disp. art. 67 alin. 2 Cod penal, interzice inculpatului Alsana Hamzi, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. h Cod penal (dreptul de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme) şi art. 66 alin. 1 lit. n Cod penal (dreptul de a comunica cu victima Dahabsha Eid) pe o perioadă de 3 ani, pedeapsă a cărei executare va începe conform art. 68 Cod penal. În baza disp. art. 65 alin. 1 Cod penal, interzice inculpatului Alsana Hamzi, ca pedeapsă accesorie, exerciţiul drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. h Cod penal (dreptul de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme) şi art. 66 alin. 1 lit. n Cod penal (dreptul de a comunica cu victima Dahabsha Eid) de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. Condamnă pe inculpatul Alsana Hamzi la pedeapsa închisorii de 3 (trei) luni, pentru săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice, prevăzută de art. 371 Cod penal, cu aplicarea art. 5 alin.1 Cod penal. Condamnă pe inculpatul Alsana Hamzi la pedeapsa închisorii de 3 (trei) luni, pentru săvârşirea infracţiunii de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, prev. de art. 372 alin. 1 lit. a Cod penal, cu aplicarea art. 5 alin.1 Cod penal.

În baza disp. art. 38 alin. 1 şi 2 Cod penal constată că infracţiunile săvârşite de inculpatul Alsana Hamzi în prezenta cauză sunt concurente. În baza disp. art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal contopeşte pedepsele stabilite în prezenta cauză: aplică pedeapsa cea mai grea, de 4 (patru) ani şi 6 (şase) luni închisoare, la care adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite-sporul de 2 (două) luni închisoare. Total pedeapsă aplicată inculpatului Alsana Hamzi prin prezenta sentinţă penală –4 (patru) ani şi 8 (opt) luni închisoare. În baza disp. art. 45 alin. 3 lit. a Cod penal, aplică inculpatului Alsana Hamzi, alături de pedeapsa principală rezultantă, pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. h Cod penal (dreptul de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme) şi art. 66 alin. 1 lit. n Cod penal (dreptul de a comunica cu victima Dahabsha Eid) pe o perioadă de 3 ani, pedeapsă a cărei executare va începe conform art. 68 Cod penal. În baza disp. art. 45 alin. 5 Cod penal, pe lângă pedeapsa principală rezultată stabilită, aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. h Cod penal (dreptul de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme) şi art. 66 alin. 1 lit. n Cod penal (dreptul de a comunica cu victima Dahabsha Eid) de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. În baza disp. art. 404 alin. 6 ind. 1 Cod de procedură penală, victima Dahabsha Eid poate solicita emiterea unui ordin european de protecţie în condiţiile legii. În baza disp. art. 399 alin. 1 Cod de procedură penală, menţine pe o perioadă de 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul Alsana Hamzi prin încheierea penală nr. 73 CPC din 23.06.2023, pronunţată de Curtea de Apel Iaşi în dosarul nr. 2343/99/2023/a1.5.

În baza disp. art. 404 alin. 4 lit. a Cod de procedură penală şi art. 72 alin. 1 Cod penal, deduce din pedeapsa aplicată inculpatului Alsana Hamzi durata reţinerii, arestării preventive şi arestului la domiciliu din prezenta cauză penală de la data de 04.03.2023 la data de 23.06.2023”, se arată în decizia Tribunalului Iași.

Vă reamintim că totul a început în weekend, 4 martie 2023, când un tânăr a ajuns la spital, în stare gravă, după ce a fost înjunghiat. Din câte se pare, un grup format din studenți arabi ar fi luat la rând cluburile din Iași, unde ar fi consumat alcool. La un moment dat, într-unul dintre localuri se afla o studentă de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”. Lupta dintre cei doi arabi nu a fost chiar egală. Unul dintre ei a scos un cuțit și l-a lovit pe celălalt. Martorii au sunat imediat la numărul unic de urgențe 112 și au chemat ajutoare. La fața locului au ajuns oamenii legii care l-au transportat la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului „Sfântul Spiridon”.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu Alsana Hamzi, tânărul care a fost autorul tragediei din centrul Iașului.

Comentarii
Adauga un comentariu