National

Autostrada Soarelui se va închide. Următoarele 7 nopţi se vor executa lucrări, pe sensul spre Bucureşti

Publicat: 20 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Autostrada Soarelui se va închide. Următoarele 7 nopţi se vor executa lucrări pe sensul spre Bucureşti
Autostrada Soarelui se va închide doar pe timpul nopții

Atenţie, şoferi! Centrul Infotrafic a anunţat astăzi, 20 mai 2022, faptul că Autostrada Soarelui se va închide, în următoarele şapte nopţi. Măsură a fost luată în contextul în care se execută o serie de lucrări pe sensul spre Bucureşti.

Astfel, şoferii nu vor mai putea circula în intervalul 22.00 – 05.00.

Autostrada Soarelui se va închide, pe sensul de mers spre Bucureşti

În următoarele şapte nopţi, şoferii care vor avea în vedere să circule pe Autostrada Soarelui, pe sensul de mers către Bucureşti, trebuie să ştie că drumul va fi închis.

”Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, se va închide circulaţia rutieră pe sensul către Capitală, pentru o perioadă de 7 zile, în intervalul orar 22:00-05:00, începând cu data de 20.05.2022, pentru realizarea îmbinărilor între grinzile marginale şi grinzile centrale”, a transmis vineri, 20 mai 2022, Centrul Infotrafic.

Reprezentanţii centrului au ţinut să mai adauge că traficul va fi deviat pe categorii de vehicule:

MTMA mai mare sau egală cu 7,5tone pe ruta:

– A2 km 35+500 nod rutier Fundulea – DJ 402,Fundulea – DN-Centura Bucureşti.

MTMA mai mică sau egală cu 7.5tone pe ruta:

– A2 km 22- DJ100, Branesti-DN 3 – Centura Bucureşti.

– A2 km 15-DJ301, Cernica – Centura Bucureşti.

De asemenea, pe timpul zilei între ora 05:00-22:00, în ambele sensuri de mers, va fi restricţionată banda de urgenţă.

”Pentru reducerea riscului de implicare în evenimente rutiere, recomandăm mărirea distanţei de siguranţă între autovehicule, semnalizarea înaintea schimbării benzii şi respectarea limitelor de viteză instituite”, a transmis Infotrafic.

Carambol uriaș pe Autostrada Soarelui

Reamintim faptul că pe Autostrada Soarelui au fost înregistrat o serie de accidente rutiere grave. În urmă cu aproximativ un an a avut loc un carambol cu 55 de autoturisme.

În luna iunie a anului 2021 s-au produs 3 accidente rutiere în care au fost implicate 55 de maşini. În urma carambolului a fost activat planul roşu de intervenţie, iar la faţa locului au sosit zeci de echipaje medicale şi poliţişti. Peste 15 persoane au fost transportate la spital, după ce au suferit răni.

„Între km 172 și 183 sunt peste 40 de mașini accidentate în trei puncte. Până acum 17 persoane preluate medical, și o parte transportate la spital. Au fost mobilizate echipe din mai multe județe. La acest moment elicopterul Galați urmează să aterizeze sau este pe drum, oricum a decolat”, a precizat Raed Arafat, la acel moment.

Recomandările Poliției Române pentru șoferi pentru a evita producerea accidentelor rutiere:

Contribuie la siguranţa rutieră! Nu conduce autovehicule dacă ai consumat băuturi alcoolice!

Planifică-ţi din timp călătoria! Dacă vremea este nefavorabilă renunţă la utilizarea automobilului propriu şi foloseşte transportul în comun.

Este foarte important să ai o bună vizibilitate în trafic. Nu pleca la drum până nu ai curăţat complet toate geamurile maşinii.

Este ilegal să conduci sub influenţa substanţelor psihoactive, inclusiv a unor medicamente care conţin asemenea substanţe.

Distanţele de frânare pot fi de până la 3 ori mai mari pe drumuri alunecoase. Adaptează-ţi viteza şi circulă cu prudenţă!

Dacă ai consumat câteva pahare cu alcool în cursul serii, este posibil că dimineaţa să fi încă sub influenţă. Nu riscă să conduci astfel!

Asigură-te că sistemul de control al stabilităţii autovehiculului tău este pornit, pentru a-ţi asigura o tracţiune optimă.

Dacă drumarii acţionează pentru deszăpezire creează-le spaţiu de lucru! Nu-i depăşi şi facilitează-le acţiunea!

Astfel, polițiștii recomandă vigilență pe timpul zilei, mai ales că Autostrada Soarelui se va închide pe timp de noapte.
Adauga un comentariu