Local

Autoutilitare și mașini parcate pe spațiul verde și pe trecerile de pietoni din municipiul Iași. Polițiștii locali aplică amenzi drastice șoferilor

Publicat: 28 sept. 2020
Numeroase autoutilitare și mașini sunt parcate pe spațiul verde și pe trecerile de pietoni din municipiul Iași
Autoutilitara parcată pe spațiul verde din municipiul Iași

Tot mai mulți șoferi sunt sancționați pe motiv că parchează ilegal autoutilitarele și mașinile pe spațiul verde sau chiar pe trecerile de pietoni de pe raza municipiului Iași. Polițiștii locali aplică zilnic zeci de sancțiuni, din cauza conducătorilor auto care staționează sau parchează neregulamentar

La nivelul municipiului Iași, tot mai mulți șoferi sunt sancționați pe motiv că parchează autoutilitarele sau mașinile pe spațiul verde sau chiar pe trecerile de pietoni. Zilnic, polițiștii locali aplică zeci de sancțiuni conducătorilor auto care nu respectă semnificația indicatoarelor rutiere, în ceea ce privește staționarea și oprirea interzisă.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 725 lei și trei puncte penalizare, numitului T.A., întrucât acesta a staționat cu autoturismul pe trecerea de pietoni de pe strada Elena Doamna”, au declarat oficialii Poliției Locale Iași.

Zeci de amenzi aplicate zilnic de polițiștii ieșeni pentru parcare și staționare neregulamentară

Zilnic, polițiștii locali aplică zeci de sancțiuni șoferilor pentru parcare și staționare neregulamentară, numai în data de 25 septembrie fiind încheiate 33 procese-verbale de constatare a contravenției, conform OUG 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice, unele dintre ele pentru parcarea pe spațiul verde.

„Polițiștii locali au depistat o autoutilitară parcată pe spațiul verde. În acest context, pe numele conducătorului autoutilitarei au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform H.C.L. Iași 54 din 2020, pentru reglementarea normelor privind gospodărirea și instaurarea unui climat de ordine și curățenie în municipiul Iași”, au mai precizat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Se ridică mașinile parcate neregulamentar în cartierul Tătărași din Iași

Polițiștii locali au început o campanie amplă în zona cartierului Tătărași din Iași, în ceea ce privește mașinile parcate ilegal. Oamenii legii distribuie fly-ere pe parbrizele autoturismelor parcate neregulamentar, iar în cazul în care proprietarii nu se supun, în zilele următoare vor fi aplicate amenzi. Acțiunile au început în zona străzii Eternitatea.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului 4 Ordine Publică au distribuit fly-ere informaționale pe parbrizele autoturismelor parcate neregulamentar pe str. Eternitate. În zilele următoare se vor întocmi procese-verbale de constatare a contravenției, conform legislației în vigoare”, au mai declarat oficialii Poliției Locale Iași.

Comentarii
  • Politia locala sa-si indeplineasca atributiile si in ceea ce priveste zecile de autovehicule parcate zi si noapte de-a latul intregului trotuar si spatiu verde din spatele cartierului NewTon, in fata magazinului MegaImage de pe strada Ciornei, vizavi de scoala 10 „G.I. Bratianu” – Oancea!!!

Adauga un comentariu