Diete si regimuri

Avantajele si dezavantajele postului intermitent

Publicat: 30 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Avantajele si dezavantajele postului intermitent
Daca nu mananci nimic in anumite parti ale zilei sau saptamanii, acest lucru te va ajuta sa slabesti.

Care sunt avantajele si dezavantajele postului intermitent? Daca nu mananci nimic in anumite parti ale zilei sau saptamanii, acest lucru te va ajuta sa slabesti. Dar efectele secundare ale unui astfel de proces rapid si riscurile pentru unele categorii ale populatiei nu sunt neglijabile.

Care sunt avantajele si dezavantajele postului intermitent?

Ai auzit vreodata de post intermitent? Aceasta a fost o dieta din ce in ce mai populara in ultimii ani. Fanii metodei cred ca ajuta la pierderea in greutate, in timp ce specialistii vorbesc despre potentiale efecte secundare. Principiul: nu mancati nimic in anumite momente ale zilei. Fiecare il poate adapta in felul sau. Din punct de vedere tehnic, timpul de somn este deja o perioada de post intermitent. Prin urmare, incercam sa prelungim acest post, fie luand micul dejun foarte tarziu, fie oprind mancarea dupa ora 18:00.

Unii oameni agreeaza postul pentru o zi intreaga, o data pe saptamana. Persoanele care folosesc cu succes postul intermitent pentru a slabi vad o scadere a consumului de calorii. Dar unii oameni pot deveni atat de infometati in afara orelor de post, incat depasesc deficitul de calorii prin supraalimentare. Unele studii evidentiaza, de asemenea, prezenta altor beneficii asociate cu postul: sanatate mai buna a inimii, longevitate crescuta si risc redus de astm si diverse boli de inima.

Asculta-ti corpul

Postul nu este potrivit femeilor insarcinate, femeilor care alapteaza si persoanelor care sufera sau au avut o tulburare alimentara. Postul intermitent poate, de exemplu, sa promoveze consumul excesiv de alimente. Sportivii care doresc sa-si imbunatateasca performantele, persoanele cu probleme hormonale si, desigur, persoanele cu afectiuni precum diabetul, ar trebui sa evite postul de acest gen. Aceasta practica poate contribui, de asemenea, la stresul persoanelor sensibile.

Daca doriti sa incercati postul intermitent, incepeti incet pentru a va asigura ca indepliniti in continuare nevoile nutritionale ale corpului. Asteptati inca cateva ore inainte de a manca pentru a vedea cum va simtiti. Daca va simtiti rau, flamand sau tremurati, opriti-va. Daca postul vine in mod natural, cu atat mai bine! Atat timp cat iti asculti corpul si nu fortezi lucrurile, totul ar trebui sa fie in regula.

Adauga un comentariu