Actualitate

Averea candidaților la alegerile parlamentare 2020 din județul Iași. Topul neașteptat al celor care vânează un loc plătit regește cu 40 de mii de lei pe lună

Publicat: 14 nov. 2020
Averea candidaților la alegerile parlamentare 2020 din județul Iași pentru Casa Poporului
Plenul reunit al Parlamentului României

Zeci de persoane vor candida pe listele pentru Camera Deputaților și Senatul României la alegerile generale din 6 decembrie în județul Iași. Candidați trecuți pe listele unor partide politice sau independenți, unii dintre aceștia se numără printre latifundiarii județului Iași. Cu numeroase proprietăți în conturi, candidații la alegerile respective caută acum să-și asigure un loc în Casa Poporului pentru următorii patru ani

Alegerile parlamentare din județul Iași au făcut ca pe listele de candidaturi să apară o serie de persoane care se numără printre cei mai bogați ieșeni. Unii dintre candidații la scrutinul de luna viitoare au în conturi adevărate averi, cu sume uriașe și proprietăți de invidiat. Alții au preferat să-și pună averea la adăpost de ochii curioșilor și să pozeze în persoane sărace și cinstite. Citiți în rândurile de mai jos ce averi au aspiranții la alegerile parlamentare 2020 din județul Iași.

Lista PNL pentru alegerile la Camera Deputaților. Iată ce averi au candidații filialei de la Iași

Alexandru Muraru deschide lista PNL Iași pentru Camera Deputaților. Fratele lui Andrei Muraru, consilier prezidențial, a ajuns și deputat pe ultima sută de metri a actualului mandat legislativ. Conform declarației de avere, Alexandru Muraru deține un teren de 500 de metri pătrați în comuna Rediu și trei căi de acces în aceeași zonă. Muraru are o casă de 128 de metri pătrați în aceeași localitate de la marginea municipiului Iași, dar și un autoturism marca Citroen, fabricat în anul 2019.

Pentru campania electorală la alegerile parlamentare, Muraru a dat către partid 120 de mii de euro. La capitolul active financiare, Muraru are mai multe conturi în valoare de aproape 60 de mii de lei. La capitolul datorii, acesta are mai multe credite în valoare de 576 de mii de lei. Muraru a avut anul trecut un venit de peste 100 de mii de lei, beneficiind și de cadouri de circa 25 de mii de dolari.

Locul 2 pe lista PNL Iași la alegerile parlamentare este Sorin Năcuță. Conform declarației de avere, acesta nu deține vreun teren în proprietare, dar are două apartamente în municipiul Pașcani, ambele dobândite în 1997 și 2000. Acesta are un autoturism Opel, fabricat în 1998. Nu are active financiare, ci a declarat două credite în valoare totală de 70 de mii de lei. Anul trecut a avut un venit de 44 de mii de lei de la Regia de Gospodărire a Primăriei municipiului Pașcani, iar soția sa a încasat 56 de mii de lei de la Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iași.

Averea candidaților la parlamentare 2020. Cine sunt aspiranții PNL Iași la un post în Casa Poporului?

Pe poziția următoare pe listă se află Alexandru Kocsis, candidat impus de la București. Acesta deține un teren intravilan în localitatea Sadu, județul Sibiu, de 700 de metri pătrați, dar și un apartament în București, de 51 de metri pătrați, cumpărat în 2010 împreună cu soția. Acesta și-a mai luat un apartament în cursul lui 2020 alături de soție, tot în București, în suprafață de 42 de metri pătrați.

Acesta deține un autoturism marca Alfa Romeo din anul 2002. Alexandru Kocsis a donat către PNL Iași pentru campania electorală 146 de mii de lei. La capitolul active financiare, acesta are circa 80 de mii de lei și 30 de mii de euro. Candidatul PNL a contractat un credit „prima casă” de 57 de mii de euro, dar și unul ipotecar de 266 de mii de lei. Acesta a avut și o bursă de 10.200 de euro la Fundația „Konrad Adenauer”. Din postura de membru al Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), a ridicat peste 116 mii de lei.

Liviu Gabriel Bulgaru este un alt candidat PNL Iași pentru Camera Deputaților. Acesta deține, conform declarației de avere, două apartamente în municipiul Iași și un spațiu comercial în satul Mânzătești, comuna Prisăcani. Acesta deține un autoturism Volkswagen Touareg din 2017, dar și o colecție de tablouri de 10.000 de euro. Către PNL Iași acesta a donat 145 de mii de lei pentru campania electorală. Liviu Bulgaru are și credite de circa 500 de mii de lei și 14 mii de euro. Anul trecut, a ridicat un salariu de peste 140 de mii de lei de la Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale (AFIR).

Cel mai bogat candidat PNL Iași pentru Casa Poporului. Senatorul liberal Iuliana Scântei s-a îmbogățit în 4 ani de mandat

Pe primul loc pe lista PNL Iași la Senatul României este și Laura Iuliana Scântei. Aceasta a adunat ca notar, în spațiul situat pe strada Paris din Sectorul 1 al Capitalei, 10 milioane de lei de când și-a luat mandatul din Senatul României. Astfel, la începutul mandatului, actualul senator PNL Laura Scântei a avut un venit de 1.367.725 de lei. În anul 2017, aceasta a avut un venit de 2.425.800 de lei de la cabinetul notarial. În decursul anului 2018 a declarat un venit de 2.120.400 de lei din activitatea de notariat. În anul 2019, a declarat un venit de 2.287.067 de lei din funcția de notar. În ultima declarație de avere, Laura Scântei a arătat că a obținut un venit de 2.037.572 de lei. În total, 10.238.564 de lei a adunat, în patru ani, Laura Scântei.

Aceasta are două terenuri în București, patru apartamente proprietate personală, din care trei în București și unul în Iași. Scântei a trecut și colecții de bijuterii și ceasuri de mână de 70 de mii de euro și accesorii vestimentare de colecție de 60 de mii de euro. Parlamentarul liberal deține tablouri și sculpturi de 20 de mii de euro, o pianină de colecție, în valoare de 18 mii de euro. În plus, alesul din Senatul României are deschise nouă conturi în euro și lei. Laura Scântei are 7.500 de euro și 210.522 de lei în conturi. La capitolul datorii, aceasta are un credit de 250 de mii de franci elvețieni, convertit în lei, scadent până în anul 2033.

Un alt candidat la alegerile pentru Senatul României din partea PNL este și Liviu Brătescu. Acesta deține un teren în localitatea Bârnova de 447 de metri pătrați, cumpărat în anul 2014. Brătescu are și o casă în Bârnova, tot din 2014, în suprafață de 120 de metri pătrați. Acesta are și un autoturism Volkswagen Passat din anul 2007. A trecut 145 de mii de lei ca donație către PNL în contul alegerilor parlamentare 2020. Acesta are și două conturi bancare de circa 66 de mii de lei, dar și credite de circa 310 mii de lei. Anul trecut a avut un venit de circa 110 mii de lei de pe urma activităților de la Academia Română și Ministerul Culturii.

Maricel Popa, fostul șef CJ Iași, se refugiază la Senatul României. A trecut averea pe copii

Cel care deschide lista la Senatul României de la PSD Iași este Maricel Popa. Fostul șef al CJ Iași a căutat să-și pună averea la adăpost și să treacă majoritatea bunurilor pe cei doi copii ai săi. Maricel Popa deține mai multe terenuri în zona Copou, o vilă pe strada George Coșbuc, dar și apartamente în strada Carpați și zona Țuțora din municipiul Iași. Acestea au fost trecute însă pe cei doi copii. În plus, fostul șef al CJ Iași are terenuri în comuna natală Comarna, dar și numeroase active pe societățile pe care le gestionează soția sa, Mihaela Popa. Anul trecut, Maricel Popa a avut un venit de peste 161 de mii de lei ca președinte al Consiliului Județean Iași.

Averea candidaților PSD Iași la Senatul României. Lista proprietăților deținute de social-democrați

Un alt candidat la Senat din partea PSD Iași este Bogdan Cojocaru. Conform declarației de avere, acesta deține două terenuri intravilane în localitățile Tomești și Miroslava, în suprafață de 606 metri pătrați și, repsectiv, 611 metri pătrați. Acesta are un apartament în Iași, dar și o casă edificată anul acesta în localitatea Miroslava, în suprafață de 116 metri pătrați. Actualul deputat are un autoturism Ford Kuga, fabricat în anul 2017. Cojocaru are active financiare în valoare de 27 de mii de lei, și alți 57 de mii de lei în conturile soției. La capitolul datorii, acesta a trecut credite către două persoane fizice, ambele contractate în 2020, scandente în 2025, în valoare totală de 38 de mii de euro. Anul trecut a avut un venit total de circa 100 de mii de lei, în timp ce soția sa, angajat la IRO Iași, a ridicat peste 118 mii de lei.

Pe lista PSD Iași pentru Senat se află și Adrian Florin Boca. Acesta deține un teren intravilan de aproape 600 de metri pătrați în satul Vișan, comuna Bârnova, o suprafață de teren de peste 2.400 de metri pătrați extravilan în Miroslava, dar și un teren extravilan de 300 de metri pătrați în municipiul Iași. Florin Boca deține un apartament în municipiu de 30 de metri pătrați, dar și două case în oraș, în suprafață de 187 de metri pătrați și de 561 de metri pătrați.

Anul trecut a vândut două apartamente cu 30 de mii de euro și 48.500 de euro, dar și un autoturism BMW 730 cu 10 mii de euro. Adrian Florin Boca deține active financiare de circa 20 de mii de lei și plasamente de peste 667 de mii de lei. Fostul ales local PSD are două credite totale de 1 milion de euro și 681 de mii de lei.

Averea candidaților PSD Iași la Camera Deputaților pentru alegerile din 6 decembrie 2020

Printre aspiranții la Camera Deputaților, aflați pe lista PSD Iași, se află și Vasile Toma. Conform declarației de avere, acesta deține un teren în Târgu Frumos în suprafață de 292 de metri pătrați. Actual senator, Vasile Toma deține și un teren în municipiul Iași în suprafață de 763 de metri pătrați, pe care-l împarte cu o altă persoană. Acesta mai are un teren intravilan în comuna Miroslava de 677 de metri pătrați, dar și alte două terenuri extravilane în orașul Târgu Frumos.

În plus, parlamentarul deține un apartament în municipiul Iași și o casă în orașul Târgu Frumos. La capitolul active financiare, acesta deține conturi de peste 170 de mii de lei. Acesta mai are și câteva plasamente de circa 60 de mii de lei. La capitolul datorii are credite de 65 de mii de euro și 55 de mii de lei. Anul trecut, Vasile Toma a avut un venit de circa 135 de mii de lei.

Un alt candidat PSD este și Vasile Cîtea. Acesta deține un teren la Valea Lupului și o pășune în județul Suceava. Are și o casă la Valea Lupului de 480 de metri pătrați, dar și un autoturism Lexus, fabricat în 2013. Acesta are și un credit de 70 de mii de lei, iar anul trecut a avut un venit de 137 de mii de lei ca deputat în Parlamentul României.

Lista USR Iași pentru alegerile parlamentare 2020. Cine vrea să ajungă parlamentar

Pe lista USR-PLUS Iași la Camera Deputaților se află actualul parlamentar Cosette Chichirău. Aceasta nu a declarat vreun teren în proprietate, iar la capitolul clădiri susține că a rămas cu apartamentul din Statele Unite ale Americii, statul Massachusetts, din 2012, în suprafață de 62 de metri pătrați. Aceasta are active de 280 de mii de dolari și circa 45 de mii de lei. Chichirău a declarat plasamente de circa 100 de mii de lei, din care 25 de mii de lei către o asociație pe care o conduce și restul către USR Iași.

Aceasta are datorii către o instituție bancară din SUA în valoare de 196 de mii de dolari. Anul trecut, din închirierea apartamentului de peste Ocean a ridicat peste 25 de mii de dolari. De la Camera Deputaților a ridicat peste 131 de mii de lei pe parcursul lui 2019. Locul 2 pe lista USR-PLUS, Monica Berescu, nu și-a depus declarația de avere în mod public.

Pe poziția următoare se află Filip Hăvârneanu, șeful organizației municipale USR Iași, consilier local și omul de încredere al lui Chichirău. Acesta nu are terenuri, apartamente sau alte bunuri. Are însă depozite bancare de 87 de mii de lei, dar și plasamente de 8.100 de euro către o persoană fizică. Asta în condițiile în care a avut un venit anual de doar 9.000 de lei.

Marius Bodea, candidat USR-PLUS la Senatul României, campion la ascunsul averii. I-a apărut o rulotă veche de 12 ani

Primul pe lista USR-PLUS la Senatul României este actualul deputat Marius Bodea, Acesta continuă să-și țină averea la secret și să fie în continuare un adevărat samsar de autoturisme. Bodea locuiește pe strada Nicolae Costin din municipiul Iași, însă de peste 10 ani nu a declarat vila printre bunurile sale. În plus, Marius Bodea a declarat mi multe împrumuturi contractate de la unele persoane fizice pe parcursul anului 2020. În plus, Bodea a avut anul trecut un venit de circa 170 de mii de lei. Bodea a trecut în declarația de avere o rulotă fabricată în 2008 pe care în vară nu o avea. Acesta s-a mai pozat de-a lungul timpului într-o rulotă, în diferite excursii, semn că a uitat să treacă acest bun, la fel cum a făcut cu mai multe mașini de-a lungul anilor.

Averea candidaților PMP și Pro România la alegerile parlamentare 2020

Pe lista de candidaturi la alegerile parlamentare se află și deputatul PMP Petru Movilă. Conform declarației de avere a aspirantului la un loc în Casa Poporului, acesta deține patru terenuri intravilane în satul Dorobanț, comuna Aroneanu și satul Ciurbești, comuna Miroslava. De asemenea, Petru Movilă deține o casă în municipiul Iași, dobândită în 2013 în urma unei hotărâri judecătorești. Petru Movilă deține o casă în satul Dorobanț și încă una în municipiu, dar și un apartament în Iași. Acesta mai deține un autoturism BMX X4, fabricat în 2017, dar și un autoturism Honda din anul 2011. Deputatul deține bijuterii și obiecte de artă de circa 28 de mii de euro. A vândut anul trecut două terenuri în valoare de 21.500 de euro. Acesta are în conturi peste 100 de mii de euro, iar anul trecut a avut un venit de peste 146 de mii de lei de la Camera Deputaților.

Un alt candidat la alegerile parlamentare 2020 este Sorin Iacoban, cel care deschide lista pentru deputați la Pro România. Conform declarației de avere, Sorin Iacoban deține un teren intravilan în Miroslava de 437 de metri pătrați din 2019. Candidatul Pro România deține un apartament în Iași, dar și o cotă dintr-o casă aflată în comuna Miroslava. În baza unui credit a cumpărat un autoturism marca Skoda Karoq. La capitolul datorii are trei credite de peste 150 de mii de lei. În plus, anul trecut a ridicat un venit de 90 de mii de lei de la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi”.

Comentarii
 • Asa, coane. Sa scriu si eu averea.
  1 nepot
  1 Audica 4.2
  1 jipan za veri oan en onli
  1 bucata pusca pentru 40 mistreti
  1 casa cu terasa dar fara piscina ca aduce ghinion in amor
  1 naveta cu sticle goale de bere di la maldova
  1 bucata laba facuta la Ciric, ocazie cu care m-am taiat si la degetul mare de la picior, in apa, de la o sticla
  In rest, astept sa ma voteze lumea ca sa pun in miscare resursele regionale.
  PS Care vreti niste saci de gunoi ?

 • Noi votantii va facem bogati, ne uitam la voi cum va omorati pentru ciolan si ne faceti greata,sa fiti cei mai bogati din Romania si din lume datorita noua votantilor ca toti ajungeti in puscarii unde apoi va este foarte bine. La puscarie penalilor!Din munca cinstita nu se face atata avere!

 • DE CE ATATA PUZDERIE DE PARLAMENTARI?????? UITE DE CE NU ARE GUVERNUL BANI ADE ALOCATII PENSII SALARII. ESTE ORIBIL SA SPUI CA AI UN SALARIU DE 300 EURO, SI SE VA MARI CU 20 DE EURO HAI DATI-O DRACULUI ASA SALAR NU EXISTA IN EUROPA DOAR PRIN LUMEA A TREIA IN AFRICA ORI ROMANIA ESTE IN LUMEA A TREIA CU SALAR DE 300 EURO LUNAR. Un parlamentar mananca cam 300 de mii lunar sau mai mult de la contribuabil si inmultit cu 900 de parlamentari cati bani cate zeci de miliarde rezulta lunar? DAR ANUAL? O TARA CU 56 MILIOANE LOCUITORI ARE 600 DE PARLAMENTARI SI ROMANIA CU 19 MILIOANE DE LOCUITORI CATI ARE? 900? DE ASTA SUNTEM IN LUMEA A TREIA DIN CAUZA PARLAMENTARILOR CARE SE INGRAMADESC SA ROADA OSUL DOAR PENTRU BANI CA POPORUL ROMAN LE PERMITE DAR TARE MI-I CA IN TIMPUL LUI CEAUSESCU FOAMEA A SCOS LUMEA IN STRADA CAM NE-A AJUNS CUTITUL LA OS SI DE VINA SUNTEM NOI NU EI GUVERNUL CARE NU LE PASA DE ACEST POPOR, TREBUIE SA CEREM REFERENDUM SA SE REDUCA NUMARUL PUTORILOR DE PARLAMENTARI CA SA MANANCE POPORUL CONTRIBUABIL NU EI. REFERENDUM REDUCEREA LA JUMATE A PUTORILOR DE PARLAMENTARI!!!!!!!!!!!

 • Dar Bodea cum de nu are o casa? A jefuit bugetele institutiilor pe unde a lucrat dar macar un acoperis deasupra capului nu are? Doarme in rulota? Doarme pe banci pe strada cu betivii si aurolacii si toti drogatii si mananca din gunoaie cu ei si sta in boscheti acest boschetar parlamentar?DOMNULE PRIMAR dati-i o locuinta sociala lui Bodea ca nu are adapost, acest pericol social la Socola, in Copou . O sa ajungi senator Bodea cand va zbura porcul, cand va zbura porcul vei fi senator mai baiete

Adauga un comentariu