Coronavirus

Avertismentul lui Anthony Fauci: „Purtați mască și după vaccinare!“

Publicat: 18 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Avertismentul lui Anthony Fauci Purtați mască și după vaccinare
Anthony Fauci, expertul în boli infecţioase din Statele Unite

Anthony Fauci, expertul în boli infecţioase din Statele Unite, avertizează oamenio să poarte mască și să practice distanțarea socială chiar și după ce se vor vaccina. Mai mult, Anthony Fauci susține că viața nu va reveni la normal imediat ce va fi disponibil vaccinul împotriva coronavirusului.

„Evident, cu un vaccin care are o eficacitate de peste 90% ați putea să vă simțiți mai încrezători că nu veţi lua virusul. Dar aş recomanda oamenilor să nu renunţe la toate măsurile de sănătate publică doar pentru că s-au vaccinat”, a declaat Anthony Fauci.

Anthony Fauci: „Nu putem ști cât este de eficient vaccinul“

Expertul în boli infecţioase din Statele Unite a precizat că atunci când îi va veni rândul să se vaccineze, nu intenționează să abandoneze toate măsurile de protecție pe care le-a susținut în timpul pandemiei.

„Măsurile fundamentale includ: purtarea măștilor în toate spațiile interioare și exterioare, menținerea distanței sociale, evitarea mulțimilor mari de persoane, desfășurarea mai multor activități în aer liber și spălarea frecventă a mâinilor.Având în vedere că vaccinul poate avea efect pentru 90% – 95% din populație, nu știi cât de eficient este pentru tine”, a menționat Anthony Fauci.

Astfel, aproximativ 5%-10% dintre persoane pot contracta virusul chiar și după vaccinare.

Pandemia de coronavirus ar putea deveni mult mai gravă

Antohny Fauci consideră că pandemia de coronavirus ar putea deveni mult mai gravă dacă nu vor fi intensificate măsurile de stopare a răspândirii virusului.

Experții sanitari din Statele Unite, țară care a ajuns la 200.000 de cazuri noi de Covid-19 zilnic, sunt îngrijorați că venirea iernii va aduce și mai multe infectări.

Anthony Fauci a declarat că este necesară o dublare a măsurilor de sănătate publică, inclusiv purtarea măştii şi distanţarea fizică, altfel efectele riscă să devină mult mai grave. Reacția lui Anthony Fauci vine în contextul în care SUA înregistrează o creştere susţinută a numărului de infectare cu noul coronavirus, cu medii de peste 100.000 de infecţii raportate pe zi. Pandemia a afectat deja puternic SUA, mult mai rău decât multe alte ţări, cu aproape 240.000 de decese.

David Ho: „Efectul protector al unui vaccin poate dura aproximativ o lună, sau poate puțin mai mult”

Dr. David Ho, un virusolog care lucreaza la dezvoltarea terapiilor cu anticorpi monoclonali pentru Covid-19 la Universitatea Columbia, a spus că efectul protector al unui vaccin poate dura aproximativ o lună, sau poate puțin mai mult.

„Efectul protector al unui vaccin poate dura aproximativ o lună, sau poate puțin mai mult. Prin urmare, va trebui să continuăm cu măsurile de protecție, inclusiv purtarea măștilor”, a apreciat doctorul David Ho, menționând că măsurile de precauție vor fi necesare, probabil, și  „în cea mai mare parte din 2021”.

Moderna a anunțat un vaccin cu o eficiență de de 94,5% din cazuri

Vaccinul dezvoltat de compania Moderna ar avea o eficiență de 94,5% din cazuri, transmite compania după un raport preliminar.

Compania producătoare de medicamente Moderna a anunțat că vaccinul său anti-Covid-19 are o rată de succes de 94,5%, după ce a analizat datele preliminare ale studiului larg și încă în desfășurare, transmite New York Times.

Pfizer, la un pas de procedura accelerată de aprobare a vaccinului

Agenţia Europeană a Medicamentului a anunţat că a dezvoltat o procedură de evaluare continuă a vaccinului Pfizer BioNTech, în așa fel încât, în momentul în care vor fi gata rezultatele finale ale fazei a treia de testare, să poată fi disponibil pentru a-l include într-o procedură accelerată de aprobare.

Săptămâna trecută, BioNTech și co-dezvoltatorii Pfizer au declarat că analiza preliminară a arătat că vaccinul lor ar putea împiedica mai mult de 90% dintre oameni să ia Covid-19. Aproximativ 43.000 de persoane au participat la teste.

Adauga un comentariu