National

Avertismentul lui Nelu Tătaru pentru populaţie. Cum se ajunge la 2.000 de infectări pe zi

Publicat: 03 sept. 2020
Avertismentul lui Nelu Tătaru pentru populaţie
Avertismentul lui Nelu Tătaru pentru populaţie. Cum se ajunge la 2.000 de infectări pe zi

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a transmis un avertisment pentru populaţie. Acesta a spus că, dacă nu se respectă minimele măsuri de precauţie pentru combaterea noului coronavirus, s-ar putea ajunge chiar la 2.000 de infectări zilnic.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune că relaxarea exagerată a dus la o creştere semnificativă a numărului de cazuri de COVID-19. Tătaru afirma că toate măsurile de relaxare luate erau necesare, la fel cum este necesar să înceapă şcoala. ”Va fi o toamnă plină, nu o toamnă grea, dar o toamnă plină”, crede ministrul Sănătăţii, care este de părere că se poate ajunge la 2.000 de cazuri zilnic, dacă nu se respectă măsurile.

Avertismentul lui Nelu Tătaru care dă fiori

”Am avut o alternantă de cazuri, raportat şi la numărul de teste efectuate (…) Am avut o relaxare exagerată, dincolo de normele de aplicare ale unor reluări de activităţi care s-au întâmplat în ultimele luni”, spunea Tătaru. Întrebat dacă nu trebuiau amânate unele măsuri de relaxare şi începerea anului şcolar, Tătaru a afirmat: ”Erau nişte măsuri necesare atât din punct de vedere educaţional cât şi din punct de vedere economic, dacă ne referim la restaurante şi teatre, ele sunt făcute în aşa fel încât că avem o securizate.

Sunt reguli pe care dacă le menţinem, atunci vom păstra acest platou în care suntem acum. Dacă nu le respecram, să ne aşteptăm la o creştere a numărului de cazuri de la o zi la alta. (…) Nu speriem pe absolut nimeni, ţinem doar de noi cum vom evolua în această lună şi în lunile următoare. Sunt lucruri pe care trebuie să le realizăm ca fiind adevărate: există această pandemie, există infecţia cu SARS-COV-2 (…) există cadre medicale care în acest moment resimt o oboseală, resimt o deznădejde şi resimt, unii dintre ei şi boala”.

Avertismentul lui Tătaru: cum se ajunge la 2000 de infectări

Tătaru a spus că se poate ajunge la peste 2.000 de infectări zilnic, dacă nu vor fi respectate regulile de protecţie. ”Avem nişte griji cum trimitem copiii la şcoală, dar nu ne uităm că în parcuri sunt copii şi nu le asigurăm anumite condiţii. (…) Să ne obişnuim să trăim cu această pandemie un an jumătate, doi, pentru că acest virus nu va pleca aşa de uşor”, a mai declarat Tătaru.

”Cred că ne-am făcut treaba, şi destul de bine, şi chiar în a doua parte când a trebuit să ne luptăm nunum ai cu virisul, ci şi cu opţiuni politice de altă orientare. Va fi o toamnă plină, nu o toamnă grea, dar o toamnă plină”, a mai afirmat ministrul Sănătăţii.

Nelu Tătaru: „Haideţi să recunoaştem că avem o pandemie”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, face un apel la populaţie să ”conştientizeze” că oamenii trec printr-o pandemie şi că nu există vaccin. În acest context, ministru Sănătăţii considera că ar trebui ca oamenii să ”aprecieze” acele vaccinuri ”pe care le avem, dar nu le facem”.

Întrebat miercuri seara, într-o emisiune la B1 Tv, dacă ar pleda, în calitate de medic, pentru o înăsprire a regulilor în vederea stopării răspândirii virusului SARS-CoV-2 , ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru a răspuns:

”Trebuie să avem o conştientizare la ce se întâmplă. Ar trebui să conştientizăm. Ca doctor, nu poţi trata o boală dacă nu recunoşti că o ai. Haideţi să recunoaştem că avem o pandemie, (…) haideţi să recunoaştem că nu avem un vaccin, în condiţiile în care avem un vaccin să apreciem celelalte vaccinuri pe care le avem, dar nu le facem”.

El a precizat că urmează o perioadă în care răceală de sezon va aglomera şi mai mult unităţile medicale, de aceea rcomanda populaţiei să se vaccineze împotriva gripei sezoniere.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că, în cazul apariţiei unui vaccin anti-Covid, e bine să fie vaccinaţi copiii, dar ”nu trebuie îngrădit dreptul la învăţătură, dacă părinţii nu vor vaccinarea copiilor”.

”Ar fi excelent să avem un vaccin împotriva Covid-19. Atunci se va pune întrebarea dacă vaccinarea trebuie să fie obligatorie sau nu. Dacă putem condiţiona mersul la şcoala de vaccinare trebuie analizat atent. E bine să fie vaccinaţi copiii, dar nu trebuie îngrădit dreptul la învăţătura dacă părinţii nu vor vaccinarea copiilor”, a afirmat şeful statului, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Comentarii
Adauga un comentariu