Actualitate

Avertismentul medicilor cu privire la hartia igienica! Poate provoca reale probleme de sanatate

Publicat: 18 feb. 2020
Avertismentul medicilor cu privire la hârtia igienică
Avertismentul medicilor cu privire la hârtia igienică

Avertismentul medicilor cu privire la hârtia igienică. O folosim cu toții însă puțină lume știe de fapt în ce constă procesul de fabricație al acesteia. Și totuși, în unele țări se folosește în mod curent bideul pentru spălare după utilizarea toaletei. Amintim aici Italia, Grecia sau Japonia.

Dar după cum spuneam mai sus, marea majoritate a populației globului folosește hârtia igienică. Însă doctorii avertizează că acest obicei poate lăsa în urma materii fecale. Mai mult, utilizarea excesivă a hârtiei igienice poate cauza probleme precum fisuri anale sau infecţii ale tractului urinar.

Avertismentul medicilor cu privire la hârtia igienică

Astfel, medicii recomandă să folosim șervețele umede, poate chiar din cele destinate bebeluşilor. Pe de altă parte, nu este indicată nici folosirea hârtiei igienice parfumate sau colorate. Și aceasta deoarece poate provoca reale probleme de sănătate.

Folosirea acestui tip de hârtie poate provoca infecţii ale uretrei, probleme rectale sau alte complicaţii. Coloranţii folosiţi pentru a obţine efectul de culoare şi miros pot fi foarte iritanţi pentru zona intimă. Și astfel este favorizată apariţia infecţiei uretrei. Mai mult, coloranţii sunt de vină pentru impactul negativ al hârtiei igienice asupra aparatului reproducător feminin. De asemenea, aceştia pot creşte riscul de cancer de col uterin. Nu în ultimul rând, când foloseşti hârtie colorată este mai greu să observi dacă apar modificări ale aspectului scaunului.

Culoarea roz poate masca sângerările

În cazul hârtiei igienice de culoare roz, problema este mult mai gravă. Atunci când este umedă, este mult mai greu să depistezi sângerările sau hemoragiile anale. Iar acestea pot fi urmele cele mai concludente ale semnelor de cancer de colon.

Avertismentul medicilor cu privire la hârtia igienică. Nu în ultimul rând, nici folosirea hârtiei igienice albe şi fără miros nu este indicată. Și aceasta pentru că unii producători innalbesc hârtia igienică folosind clor. Iar acesta este şi mai nociv pentru sănătatea aparatului genital dar nu numai.

Adauga un comentariu