Diete si regimuri

Aveti o dietă fără carne? Feriți-vă de fracturi!

Publicat: 24 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Aveti o dietă fără carne Feriți-vă de fracturi
O dietă vegetariană sau vegană este asociată cu un risc mai mare de fracturi, în special de șold.

Un studiu britanic constată că o dietă vegetariană sau vegană este asociată cu un risc mai mare de fracturi, în special de șold. Asadar, atentie, dieta fără carne poate duce la fracturi!

Vegetarienii și veganii se expun unui risc mai mare de fracturi în comparație cu consumatorii de carne, relevă un studiu amplu.

Cercetătorii de la Universitatea Oxford au analizat datele dintr-o cohortă de aproximativ 55.000 de persoane (vârsta medie de 45 de ani), urmarite intre anii 1993 si 2010, inițial pentru a studia influența dietei asupra riscului de cancer. În grup, s-au regăsit atât iubitori de carne, de peste (adică oameni care mănâncă pește, ouă și lapte, dar nu carne), dar și vegetarieni (care mănâncă ouă și lapte) și vegani, care nu consuma niciun produs de origine animală.

Oamenii de stiinta au descoperit asadar că iubitorii de carne erau mai puțin predispuși la fracturi de șold decât alții. Nu au găsit nicio diferență semnificativă pentru alte tipuri de fracturi (încheietura mâinii, brațului și gleznei).

Cercetătorii au descoperit că acestia consumă mai mult calciu și proteine. Or se știe că acestea facilitează absorbția calciului din alimente și că calciul este un element esențial în conservarea calității oaselor. Aceste rezultate au fost obținute după ajustarea nivelului de trai al participanților și indicelui de masă corporală (IMC), despre care se știe că joacă de asemenea un rol, fanii dietei fără carne având un IMC mai mic, ceea ce ii face mai fragili.

Adauga un comentariu