Culinar

Avocado gătit după rețete simple și gustoase. Cum să pregătești rapid niște mâncăruri sănătoase

Publicat: 10 ian. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Avocado gătit după rețete simple și gustoase. Cum să pregătești rapid niște mâncăruri sănătoase
Avocado poate fi gătit în diferite moduri, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final vom obține preparate delicioase, sățioase și sănătoase.

Avocado poate fi gătit după rețete simple și gustoase. Avocado are numeroase beneficii pentru organism și se poate consuma în orice moment al zilei. Iată cum să pregătești rapid niște mâncăruri sănătoase.

Avocado gătit după rețete simple și gustoase

Dacă vrem să pregătim la micul dejun, dar și la celelalte mese o mâncare delicioasă, sănătoasă și sățioasă, putem opta pentru avocado gătit după rețete simple și la îndemâna oricui. Pentru cei care vor să aibă un stil de viață sănătos și o alimentație echilibrată, putem face avocado cu ou poșat, o omletă cu roșii, brânză și avocado, o salată de avocado cu bacon și ou, burrito cu avocado, un smothie cu avocado, o pizza cu avocado și ouă sau o salată cu avocado și somon.

Acest delicii culinare se fac rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Preparatele culinare cu avocado sunt ideale de servit la orice masă și la orice ocazie.

Pentru iubitorii de mâncăruri sănătoase putem face la desert și o prăjitură cu morcovi. Aceasta are o textură fină, este pufoasă, aromată și incredibil de gustoasă. La fel de bine putem să ne răsfățăm papilele gustative cu o salată ușoară și sățioasă făcută cu legume proaspete. Rețetele cu avocado sunt la îndemâna oricui și pot fi pregătite la orice masă.

Cum să pregătești adevărate delicii culinare

O rețetă cu avocado pe placul multora dintre noi este o salată de avocado cu bacon și ou. Pentru aceasta avem nevoie de 200 g de spanac proaspăt, 100 g de afine, 1 avocado, 40 g de semințe de dovleac, 6 felii de bacon, ardei gras, 4 ouă, oțet de mere, 2 linguri de miere, 2 ouă și sare după gust.

Într-un bol mare se taie spanacul, apoi se adaugă semințele de dovleac, ardeiul gras tăiat felii și miezul de avocado tăiat cubulețe. Într-o tigaie cu ulei încins se rumenește baconul apoi se scoate pe un prosop de hârtie pentru a se scurge de ulei. Se fierb ouăle apoi se pune baconul în bolul cu salată. Ouăle fierte se taie cubulețe și se amestecă ușor împreună cu celelalte ingrediente din bolul cu salată. Din oțetul de mere și miere se pregătește un dressing care se va turna peste salată. Acest deliciu este ideal la orice masă.

O altă rețetă savuroasă este cea cu omletă cu roșii, brânză și avocado. Pentru aceasta vom avea nevoie de 4 ouă de prepeliță, brânză de capră, 1 avocado, 1 roșie, 1 lingură de ulei de măsline, busuioc, sare și piper măcinat.

Putem face și un burrito cu avocado. Pentru acesta vom folosi 2 ouă, 2 linguri de brânză de vaci, 2 lipii mici, 1 avocado, 1 lingură de ulei de măsline, salată verde, sare și piper. La fel de bine, putem pregăti și o salată cu avocado și somon. Pentru aceasta vom avea nevoie de 1 avocado, somon afumat, spanac, broccoli, parmezan, sare, 1 lingură de ulei de măsline și zeamă de lămâie.

Avocado poate fi gătit în diferite moduri, iar dacă ținem cont de câteva turcuri simple, la final vom obține preparate delicioase, sățioase și sănătoase. Rețetele sunt diverse și pot fi adatate după preferințe.

Adauga un comentariu