Actualitate

Avocatul lui Dan Tudorache, reacţie după decizia Biroul Electoral al Sectorului 1: „Nu au auzit despre instituția repunerii în termen?“

Publicat: 30 sept. 2020
Mihai Drăgan
Avocatul lui Dan Tudorache, Mihai Drăgan, a reacţionat după ce Biroul Electoral al Sectorului 1 a decis să nu renumere voturile pentru alegerile locale

Avocatul lui Dan Tudorache, Mihai Drăgan, a reacţionat după ce Biroul Electoral al Sectorului 1 a decis să nu renumere voturile pentru alegerile locale.

Mihai Drăgan susține că procurorul de la Biroul Electoral al Sectorului 1 nu va decide renumărarea voturilor, invocând argumente legate de termenul de introducere a contestației.

„Este absolut inadmisibil!

Aflu că Președintele Biroului Electoral Sector 1, magistrat procuror, a spus ziariștilor că NU se va decide renumărarea, invocând argumente legate de termenul de introducere a contestației. Da! Legea prevede că putem contesta procesele verbale în ziua votului! DAR rezultatele din procesele-verbale au fost încărcate pe site / au devenit publice a doua zi, spre noapte! Atunci am aflat că ce au încărcat pe site NU CORESPUNDE cu ce s-a consemnat în secții! De abia atunci, în prima zi de după alegeri! Deci, cum puteam contesta ceva ce nu aflasem încă??? Sau este de dorit să ne comportăm ca dna Armand, să urlăm “HOȚII”, doar pentru a fi siguri și vedem după aceea cu ce și dacă am fost furați?!

Apropo, dl procuror nu a auzit despre instituția repunerii în termen? Ar mai fi de spus doar că Biroul Electoral de sector poate dispune din oficiu renumararea voturilor în cazul în care există neconcordanțe sau chestiuni suspecte. Dar domnului procuror i se pare că totul este în regulă. Apropos, discuția dlui procuror cu ziariștii, informală, desigur, nu i se pare că este o antepronunțare? Cu consecințele ce decurg din asta…” a scris Mihai Drăgan pe Facebook.

PSD a organizat un protest la Biroul Electoral Sectorul 1. Protestatarii cer renumărarea voturilor, la fel ca și primarul în funcție, Dan Tudorache.

Azi-noapte, Clotilde Armand și-a proclamat victoria în alegerile pentru Primăria Sectorului 1 din București. Clotilde Armand a precizat că are cu peste 1.000 de voturi peste Dan Tudorache și că nu mai e nevoie de renumărarea voturilor.

Biroul Electoral Central va lua azi o decizie privind eventuala renumărare. Gabriela Firea vorbește și ea despre fraudă și renumărare, iar astfel de solicitări au început să vină și din alte zone din țară.

Protest organizat de PSD la Biroul Electoral Sector 1

Dan Tudorache, primarul în funcție al sectorului 1, prezent la protest, a declarat că Biroul Electoral Central trebuie să ia decizia de renumărare a voturilor.

„Sper să se ia o decizie favorabilă pentru renumărare. Am fost acuzat (de Clotilde Armand, n.red.) că aș fi fraudat alegerile, nu vrea să vadă dacă le-am fraudat sau nu? Dacă se va demonstra că este mai mare de 1.000 de voturi, cât au constatat cei de la AEP, atunci cu siguranță e o mare problemă… sau va fi mai mică. Cred că le e frică de pierderea alegerilor după renumărare”, a declarat Dan Tudorache.

Renumărarea voturilor nu doar în Sectorul 1?

Primarul în funcție din Sectorul, Dan Tudorache, 1 a declarat că BEC ar putea decide ca voturile să fie renumărate și în alte localități din țară, dar și la Primăria Capitalei.

„BEC va decide renumărarea nu numai pentru sectorul 1, au mai fost solicitări din toată țara, bănuiesc că va da curs solicitărilor tuturor partidelor. Vă spun doar un temei legal: eu am pus mâna pe un proces verbal semnat în alb de toți reprezentanții unui partid, a fost prezentat și la politie, îmi puteți explica cum a ajuns un proces verbal semnat în alb? Și urma ulterior să fie completat cu ce cifre doresc”, a menționat Dan Tudorache.

Clotilde Armand a clamat victoria

Clotilde Armand și-a anunțat victoria marți seară, cu puțin timp înainte de miezul nopții. Ea susține că diferența de voturi în favoarea ei este de peste 1.000 de voturi și i-a amenințat pe pesediști să nu mai „umble la voturi”.

„Matematic am învins”, a anunțat Clotilde Armand marți seară, în fața Biroului Electoral Sector 1.

Aceasta susține că „nu există baza legală pentru renumărare”, cu trimitere la decizia pe care urmează să o anunțe miercuri Biroul Electoral Central. Mai mult, Armand și-a avertizat adversarii să nu mai „umble la voturi” și a promis că ancheta pornită privind eventualele fraude va merge până la capăt.

„Dacă Tudorache și Firea vor mai mulți ani de închisoare, eu zic să încerce să mai umble la voturi. (…) Promit că voi lupta cu toată forța mea ca tentativa de fraudare care a existat să nu rămână nepedepsită”, a menționat Clotilde Armand.

Clotilde Armand susține că diferența de voturi dintre ea și Daniel Tudorache este de peste 1.000 în favoarea ei.

Clotilde Armand (candidatul USR-PLUS, susținut și de PNL) a obținut 36.255 de voturi, iar contracandidatul ei, Daniel Tudorache (PSD) a primit 35.322 de voturi, potrivit unor surse USR.

Adauga un comentariu