Eveniment-Social

Bacalaureat 2020, la Iași! Inspectoratul Școlar Județean detaliază informațiile utile destinate unor absolvenți de liceu!

Publicat: 09 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bacalaureat 2020 la Iași Inspectoratul Școlar Județean detaliază informațiile utile destinate unor absolvenți de liceu
Informații pentru absolvenți de liceu, oferite de Inspectoratul Școlar Județean, privind desfășurarea sesiunii de Bacalaureat 2020, la Iași

Date despre Bacalaureatul 2020, la Iași! Inspectoratul Școlar Județean a prezentat toate detaliile utile unor absolvenți de liceu în această perioadă. Înscrierile la examenul de Bacalaureat 2020 au început încă din ziua de 3 iunie și vor continua până pe 10 iunie în fiecare unitate de învățământ de nivel liceal. În perioada menționată, absolvenți de liceu (serie curentă și serii anterioare) se pot înscrie pentru susținerea examenului de Bacalaureat 2020 la unitatea școlară absolvită (atât online, cât și fizic, respectând programul și măsurile stabilite de unitatea școlară pentru prevenirea riscului epidemiologic). În județul Iași sunt 5.000 de absolvenți de clasa a XII-a care vor participa la Bacalaureat, în seria curentă

Pentru examenul de Bacalaureat 2020 la Iași, Inspectoratul Școlar Județean a prezentat toate detaliile utile unor absolvenți de liceu în această perioadă.
În vederea informării acestor absolvenți de liceu, care vor susține examenul de Bacalaureat 2020, sesiunea iunie-iulie, înscrierile au început încă din ziua de 3 iunie. Acestea vor continua până pe 10 iunie în fiecare unitate de învățământ de nivel liceal. În județul Iași sunt 5.000 absolvenți de clasa a XII-a care vor participa la Bacalaureat 2020, în seria curentă.

Bacalaureat 2020 la Iași: Inspectoratul Școlar Județean furnizează toate detaliile!

Inspectoratul Școlar Județean Iași a completat informațiile referitoare la examenul de Bacalaureat 2020.

„În perioada menționată, absolvenții de liceu se pot înscrie pentru susținerea examenului de Bacalaureat 2020 la unitatea școlară absolvită, atât online, cât și fizic, respectând programul și măsurile stabilite de unitatea școlară pentru prevenirea riscului epidemiologic”, a lămurit Inspectoratul Școlar Județean Iași. Documentele de înscriere necesare acestor absolvenți sunt cererea-tip de înscriere, foaia matricolă, eliberată de unitatea de învățământ absolvită, o copie după cartea de identitate, copie după certificatul de naștere și, după caz, de căsătorie. Sunt necesare și copia după certificatul cu rezultatele obținute la examene cu recunoaștere internațională pentru certificarea competențelor lingvistice în limbi străine și a celor digitale. Adeverința cu notele/calificativele dobândite în sesiunile anterioare pentru care se solicită recunoașterea probelor este necesară pentru candidații dintr-o serie anterioară. Actele necesare înscrierii pot fi descărcăte de pe pagina web a Inspectoratului Școlar Județean Iași (https://edu.ro/sites/default/files/_fi%C8%99iere/Minister/2020/inv.preuniversitar/note%20%2B%20proceduri/3_Anexa_%202_cereri%20_de_%20inscriere_2020.pdf).

Acei absolvenți de liceu ai unităților ce nu mai școlarizează nivelul liceal se vor adresa Comisiei Județene de Bacalaureat 2020 Iași

Acei absolvenți de liceu ai unităților de învățământ ce nu mai școlarizează nivelul liceal se vor adresa Comisiei Județene de Bacalaureat 2020 Iași cu o solicitare de repartizare la o altă unitate de învățământ (online, la adresa: [email protected], sau fizic, la ghișeul de Relații cu publicul al Inspectoratului Școlar Județean Iași, în intervalul orar 10:00 – 12:00). Candidații din promoțiile anterioare care au susținut în sesiunile anterioare de cel puțin două ori examenul de Bacalaureat și care se prezintă la toate probele trebuie să achite suma de 354 de lei. Taxa se achită la ghișeul de Relații cu publicul al Inspectoratului Școlar Județean, în intervalul orar 10:00 – 12:00, de luni până vineri. În intervalul 11 – 17 iunie 2020, candidații au obligația de a semna tabelul de înscriere la examenul de Bacalaureat generat de aplicația Bacalaureat 2020.

Calendarul complet Bacalaureat 2020 pentru absolvenți

Unitățile de învățământ vor realiza o planificare a acestei activități, cu respectarea tuturor măsurilor în vigoare privind prevenirea îmbolnăvirilor cu COVID-19. Pentru o informare completă și la timp, absolvenții de liceu sunt invitați să consulte periodic avizierul / site-ul unității școlare absolvite / unde s-au înscris, respectiv să păstreze contactul permanent cu unitatea și profesorii-diriginți, serviciul secretariat (referitor la absolvenți de clasa a XII-a din seria curentă). Informații privind organizarea și desfășurarea examenului de Bacalaureat 2020 vor fi publicate pe pagina web a Inspectoratului Școlar Județean Iași, la rubrica dedicată (http://isjiasi.ro/index.php/examene-si-concursuri2/menu-2).

De asemenea, acești absolvenți pot apela numărul de „telefon verde” al Inspectoratului Școlar Iași: 0.800.816.232. Acești absolvenți de clasa a XII-a vor susține probele scrise după următorul calendar: 22 iunie – Limba și literatura română; 23 iunie – Limba și literatura maternă; 24 iunie – proba obligatorie a profilului; 25 iunie – proba la alegere a profilului și a specializării. Pe 30 iunie are loc afișarea rezultatelor, până la ora 12:00. Pe 30 iunie – depunerea eventualelor contestații, în intervalul orar 16:00 – 20:00. Pe 1 iulie are loc depunerea eventualelor contestații, în intervalul orar 8:00 – 12:00. Pe 5 iulie – afișarea rezultatelor la contestații.

Adauga un comentariu