Titlurile zilei

Balerina Beatrice Rancea, managerul Operei Naționale Române din Iași, dată în judecată pentru recuperarea unei sume uriașe de bani! (Exclusiv)

Publicat: 30 dec. 2020
Beatrice Rancea, managerul Operei Naționale Române Iași
Opera Națională Română București a dat-o în judecată pe Beatrice Rancea, șefa instituției similare din Iași: reclamanții cer despăgubiri de aproape 10.000 de euro

Opera Națională București a chemat-o la bară pe Beatrice Rancea. Reclamanții îi cer managerului instituției similare din Iași daune în valoare de aproape 10.000 de euro. Întreg scandalul a izbucnit după un control al Curții de Conturi. Cei de la ONB susțin că managerul Operei Naționale Române Iași le-ar datora suma respectivă

Proces incendiar, în care este implicat managerul Operei Naționale Române Iași (ONRI)! Reprezentanții Operei Naționale București (ONB) au dat-o în judecată pe Beatrice Rancea. Aceștia le cer magistraților să o oblige pe balerină la plata unor despăgubiri în valoare totală de aproape 10.000 de euro.
Recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 București au decis să-și decline competența de soluționare a procesului.

„Instanța admite excepția necompetenței materiale. Declină competența de soluționare a cauzei în favoarea Tribunalului București. Fără cale de atac”, au afirmat judecătorii bucureșteni.

Cer despăgubiri de la Beatrice Rancea după un control al Curții de Conturi

Reprezentanții ONB au dat-o în judecată pe Beatrice Rancea în urmă cu câteva luni. Prin cererea înregistrată pe rolul instanței, Opera Națională Română București a solicitat obligarea balerinei Beatrice Rancea la plata sumei de 45.344 de lei, a dobânzii legale începând cu data formulării acțiunii și până la restituirea efectivă a sumei și a cheltuielilor de judecată.

„Sunt îndeplinite condițiile privind răspunderea contractuală, pârâta putând preîntâmpina producerea prejudiciului instituției pe care o conduce. În urma verificării efectuate de Curtea de Conturi, s-a statuat că au fost încălcate dispozițiile legale și obligațiile contractului de management din 4 august 2016”, au precizat reprezentanții ONB în fața instanței.

Pretențiile ONB vizează angajarea răspunderii contractuale a lui Beatrice Rancea, pentru nerespectarea obligațiilor asumate prin contractul de management din 4 iulie 2016, pentru asigurarea conducerii interimare a Operei Naționale București, având ca obiect asigurarea bunei organizări, gestionări și conduceri a activității instituției.

Argumentele aduse de șefii ONB în fața judecătorilor și ce a cerut Beatrice Rancea

Cei de la ONRB au susținut că acel contract a fost încheiat în temeiul O.U.G. nr. 189/2008, privind managementul instituțiilor publice de cultură.

„Potrivit art. 35, din O.U.G. nr. 189/2008, soluționarea litigiilor apărute în legătură cu atribuirea, încheierea, executarea, modificarea și încetarea contractului de management, precum și a celor privind acordarea de despăgubiri se realizează potrivit prevederilor Legii nr. 554/2004. Acțiunea în Justiție se introduce la secția de contencios administrativ a Tribunalului în a cărui jurisdicție se află instituția. Litigiile izvorâte din încheierea, executarea, modificarea, încetarea și interpretarea clauzelor contractului de management sunt de competența instanțelor judecătorești de contencios administrativ, în condițiile legii”, au arătat magistrații.

Acesta a fost și motivul pentru care judecătorii și-au declinat competența de soluționare a procesului. La rândul ei, Beatrice Rancea, prin avocat, a arătat că Judecătoria Sectorului 1 București nu este competentă să judece acțiunea. Pe 25 mai 2016, Beatrice Rancea a fost numită în funcția de manager interimar al ONB. Interimatul ei a expirat la finele lunii decembrie 2017, când aceasta a fost înlocuită de baritonul Ștefan Ignat. Ulterior, Beatrice Rancea s-a întors la ONRI, unde a fost detașată pentru a asigura managementul. De la venirea acesteia la conducerea ONRI, instituția a avut parte de mai multe procese și scandaluri. De altfel, în ultima lună, mai mulți angajați ai instituției au protestat în centrul orașului cu privire la modul în care Beatrice Rancea conduce Opera ieșeană.

Comentarii
 • Alta care se crede pe mosia lui masa. Alta care crede in creierul ei, ca institutiile statului sunt bunuri personale. Parca a pierdut in justitie un proces cu un angajat al operei, dar nu se lasa deloc femeia. A fost cineva la viata ei, toata stima, tot respectul, dar vad ca oamenii in timp ce imbatranesc, se cam dilesc la cap. Pacat de ea, cum isi face de rusine toata cariera pe care a avut-o pana acum si pe care a cladit-o in timp. Pana la urma de ce tine cu dintii, de cariera, de salar, de functie, sau este o incapatanata care ar calca si pe cadavre ca sa-si atinga scopul in viata ? Sa ajungi tu ca om sa scoti angajatii unei institutii in strada la miting .. inseamna ca nu esti cu toate tiglele pe cap ..

 • De ce nu blocați postările unor retardați care aruncă cuvinte obscene?
  Cât despre Rancea, cît ar fi ea de profesionistă, de ce nu este aruncată afară?
  Sunt mult, prea multe scandaluri legate de EA!

 • Comentarii gratuite de oameni complexați și materiale de presa scrise doar pentru a face presiune pe Rancea. Faptul ca Opera din Bucuresti cere in instanța banii respectivi nu înseamnă ca Rancea a plecat cu ei, ci faptul ca niște tampiti și-au pus semnăturile pe niște cacaturi de comenzi care nu aveau sume bugetate.
  Dacă ne uitam și in curte la EcoPiata, CTP și Servicii Publice ne speriem câte sume sunt de recuperat, așa ca sa o lăsam mai moale.
  Iar balerinul internațional Vlad nu s-a mai angajat la Berlin, Moscova sau Budapesta? 😅 Se plângea ca din patriotism nu pleacă din țara, iar noi îl credeam tare mult 😅
  Aftaragaci, zi-le ce salar ai celor de la BZI și cum protestezi in timpul serviciului

 • Jigniri frustrante de la oameni frustrați.
  Bzi-ul s-a dus cu plugusorul la sindicat, să mai facă un leu sau doi,să aibă de o bere sau un „uiski ” de sărbători.Ca a trecut ceva vreme de cand nu a mai cântat pe la mese.
  Cat deapre prejudicii,ce sa va zic?
  Sunt multi absolvenți de drept printre cei care comentează, care si-au ratat cariera de magistrat si acum își dau cu părerea despre cât e ceasul si cum e vremea la Paris.
  Oameni fără morală, fără educație și bun simț care se consideră mari artiști si balerini.
  „Chiar și asa”,ce-o mai face mă, Vlad?
  Pe unde mai umbla el?
  Online?Să comenteze aiurea?
  Imi este mie rusine de rușinea pe care ar trebui să o aibă cei care jignesc aiurea si care au pretenția de a fi oameni culți.
  Domnule „epsilon” ati subliniat foarte bine niște aspecte care ,pentru interpreții de rând reprezintă scrieri în chineză, adică nu pot fi înțelese.
  Vorba aia: cuvinte mari pentru creiere mici.
  „Succesuri” plenare membrilor sindicali.
  Dl.Aftaragaci,din salariul dvs pe care îl primiti de la STAT pentru frecat menta prin parcări, faceti o donație pentru niște copii necajiti?Poate asa vi se mai spală rușinea .
  Era sa uit:salutări tovărășești doamnei Adina.
  Doamna Adina, ati facut sarmale?
  😅😅😅

 • Tovarasu’ „Epsilon”, daca nu esti „informat”, afla ca Rancea l-a dat afara pe balerinul solist Vlad Marculescu, in mijlocul pandemiei cand toate tarile au inchis granitele si institutiile de cultura nu mai fac angajamente. Si cu toate astea a primit contract, incearca sa afli unde. Poate te ajuta Andreea.

 • cum este posibil ca o individă ca rancea sa detina titlul de „cetățean de onoare al Iașului” in timp ce concediaza artiști ieșenii si aduce straini in loc cum este posibil asa ceva???

 • Liviu Marculescu mai terminati cu prostiile nu Rancea l-a dat afara pe Vlad .Stii bine ca Vlad s-a bagat ca prostu’ vrind sa salveze „onoarea” unoraaaaa care-o fi ei .Mari sau mici ,maistri ucenici .S-a folosit aceeasi procedura ca-n 2011 cand au fost concediati Gadeii, Stoiciu si ceilalti .Singurul corect cinstit si uscat e Ricardo Nori .Singurul ce s-a opus curajos cand trebuia Restul turnatori si activisti de partid vechi sau noi Ricardo jos palaria dar stii bine ca nu Rancea te-a concediat ci colegii tai

 • Vedeți că vă așteaptă doamna Adina cu sarmale.
  Poate asa va saturati sa mai mancati altele. Nu zic ce,că am pretenții.
  Lumea zice,apa trece, dar scandalagiii rămân neclintiti.
  Aia e.

 • Privim consternati si îngroziți două realități.
  Prima ar fi aceea ca, un ziar de renume,așa cum se definește, cu pretenții de cotidian local de mare tiraj permite comentarii demne de spitalul nr.7, în loc sa le cenzureze din respect pentru cititori si poate,pentru copiii care dau din întâmplare cu ochii de asa ceva.De aici,putem trage concluzia caracterului de mahala al redacției.
  A doua si cea mai gravă ar fi aceea că specimenele care au scris ororile si injuriile de mai sus, sunt bănuiti cred, de patologii severe,demne de lectii deschise de psihiatrie,putând face parte din cartea „urgente în psihiatrie”.Si mai grav este faptul că aceste entități umbla libere,nestingherite si dezlegate pe strada, având concursul si încurajarea unui ziar care ar merita cenzura binemeritată, și bonus, o amendă pe masura.
  Stimată redacție,
  Dacă dumneavoastră nu dati doi lei pe bună cuviința cititorilor , pe imparțialitatea și probitatea pe care ar trebui să o dețineți atunci,noi ne permitem să nu dăm nici doi bani pe articolul dumneavoastră, augmentandu-ne alegerea cu aruncarea fix la cosul de gunoi,acolo unde ii este locul.
  Cred că ați înțeles atât dvs cât și entitatea care a scris acel comentariu, greșit, noțiunea de liberă exprimare și cred că nu conștientizati gravele atingeri aduse atât celor vizați cât și nouă,publicului cititor.
  Din pacate, nu există sancțiuni de tip CNA pentru postare în cauză, dar mizez pe autosesizarea unor organe competente care au posibilitatea de a va așeza acolo unde va este locul.
  Cred si am convingerea că persoana care a scris acel comentariu se pretinde a fi om de cultură, care își bate efectiv joc atât de el cât și de noi.
  Conștientizarea unei patologii severe este un deziderat imposibil,cata vreme,persoanei în cauză nu i se administrează meditcatia adecvată.
  Nu vă amintesc de rusine sau jenă pentru că astfel de caractere fără viață personală și fără bun simț sunt din pacate toletate de societatea noastră, de noi înșine.

 • Am preferat mereu sa nu ajungem la scandal! Dar este o masura de ultimul grad, altfel nu se putea si nu se poate ! de ce ? Oricine incerca sa aplaneze situatia ajungea sa fie dat afara sau scandalizat in biroul managerului nu doar defectuos dar si malefic. A dat oameni afara de ziua lor de nastere sau de Craciun sau de Pasti cand omul este cel mai distras. Am fost data afara abuziv in mijlocul pandemiei, unul dintre o suta de oameni in decurs de 9 10 ani ! Am gasit contract repejor , la cea mai mare opera din tara 😉 as fi plecat din acest amar loc dar granitele erau intradevar inchise si angajari nu se mai faceau ca pandemia este internationala. Nu am dorit sa imi manjesc cariera cu aceste scandaluri . Dar sa vad munca mea aruncata la gunoi dupa 6 ani si sa fiu tratat ca un vierme , nu am putut accepta! Dl Apetroaie , esti un balerin slab ratat si fugit din tara. Fugi si de propia persoana si pentru ce lupt eu si pentru ce m-am bagat nu ai sa poti intelege vreodata , incercand mereu sa iti salvezi propia piele. Coruptia a ajuns la cote alarmante si am refuzat sa inghit incontinuare si sa absorb promisiunile de doi lei ca se schimba de la luna la luna in bine cand defapt schimbarea era de la saptamana la saptamana in mai rau ! sa vad cum toti suntem pusi la zid doar pentru ca bancea harcea poate si isi permite. Eu am zis NU! Nu iti permit.
  Cei care protejeaza acest manager malefic sunt acei care numai au scapare si sunt bagati in cacat pana la gat….sau au 3 contracte de it , sofer , si uneori mai face si percutie cand isi mai aduce aminte…. 😉 Ma lupt pentru ce este corect si pentru ce am muncit, daca doriti sa dati exemple de genul ca am mai lucrat prin tara si am observat si absorbit aceeas coruptie de 2 lei pana am plecat din tara si lucrurile sau schimbat radical in bine ! Liviule nu ai sa intelegi niciodata ca exista ceva mai presus decat tine sau decat mine pentru ce lupti. Esti ce esti si vei ramane ce ai fost si ce ai devenit . Bancea ma dat afara si acolitii ei 😉 daca esti pus la pamant si nu zici nimic, este totul frumos dar cand incepi sa bagi batul in rahatel si sa umple opera cu rahatel….atunci esti scandalagiu. Da o parte din colegi sunt la fel de vinovati dar de asta ne ocupam dupa ce scapam de cel mai mare pericol. Unde a ajuns opera acuma…la fundul sacului. Voi demonstra in instanta si calitatea mea profesionala si calitatea colegilor si ce este cu adevarat aceasta bancea . Prostii is cei mai inteligenti ei stiu de toate , ei le stiu pe toate. Dar EU nu stiu nimic si ma multumesc cu asta si incerc din acel nimic sa mai plusez cu cat pot in stiinta mea. Am venit la Iasi format , de talie internationala si nu fugit sau dat afara ! am venit pentru ca am vrut din acest loc mic sa il facem mare. dar in acest loc mic se intampla alte lucruri necurate , materiale ieftine multi bani, decorul vai de mama lui iarasi multi bani , las ca totul se va demonstra ! Iar cel de sus vede tot nu te poti ascunde de el si nici de tine !

 • Vlad….iar iti creezi o imagine falsa, ca si Sindicatul Artis, din care faceai parte. Esti un balerin mediocru spre bun, nicidecum ceea ce prezinti tu, o aura de prim solist. Da, ai prins contract la ONB pentru ca a mers de manuta cu tine la Ignat domnul Marcovici, fostul secretar de stat, fiindu-ti dator oarecum pentru ceea ce ai incercat sa faci, si anume demiterea managerului. Ai fost angajat cu greu, pentru ca NU ai fost acceptat de colegii din ONB, stiindu-ti caracterul. Ai fost anagajat pe perioada DETERMINATA, pe postul de BALERIN ANSAMBLU ! Daca erai asa bun, erai angajat ca solist, dar e greu sa treci peste numele mari din baletul ONB.
  Doi la mana, tu, profesional, esti la degetul mic al lui LIVIU APETROAIEI !!!Da, ai scris bine, esti viermisor pe langa el. Lupti nu pentru ce e corect, ci pentru ca ti s-a promis ca sefa de la balet va disparea si ca vei fi tu director de balet la ONRI. Vise, copile !!! Revino-ti!
  Si in incheiere, doamnelor si domnilor, a se vedea ideologia Sindicatului Artis, si anume : cine nu e cu noi e impotriva noastra ! Amenintari Vlad?? Cum iti permiti tu sa iti ameninti colegii? Sa te ocupi TU de ei? Cum?? Sa ii stergi la fund? Sau sa inghesui prin vestiare copchile carora le promiti roluri, doar doar vei da si tu o beregata? Mare smardoi esti tu, mai baiatu’, de ameninti in stanga si dreapta….Sper sa ti se intoarca toate. ESTI O NULITATE !!

 • Nu te mai saturi de inventii si conturi false ! Tu in afara de Mila altor oameni nu ai cunoscut. Nu ai sa fi niciodata nici macar jumate din ce este Vlad. Niciodata. Si vei ajunge unde iti este locul.

Adauga un comentariu