Sanatate

Bananele si colonul iritabil. De ce fructul este contraindicat persoanelor care suferă de acest sindrom

Publicat: 24 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bananele si colonul iritabil. De ce fructul este contraindicat persoanelor care suferă de acest sindrom
De asemenea, persoanele cu probleme de stomac pot fi afectate și de banane, care cresc aciditatea sucului gastric

Bananele și colonul iritabil sunt o preocupație din ce în ce mai frecventă în rândul persoanelor care suferă de această afecțiune. Este bine, de asemenea, să știi că bananele se află pe lista fructelor care au contraindicații speciale. Experții spun că și persoanele perfect sănătoase pot suferi de balonare și alergii alimentare după ce mănâncă banane.

Bananele favorizează eliminarea lichidelor din organism și, astfel, cresc densitatea sângelui. De aceea, potrivit medicilor, nu ar trebui consumate în cazul tromboflebitei și al venelor varicoase. Acestea nu sunt recomandate și în cazul persoanelor care au avut atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale și care suferă de boli coronariene. În cazul diabetului, consumul de fructe coapte este restricționat, dar bananele necoapte și gătite sunt alimente bune pentru diabetici. Dacă o persoană are tensiune arterială ridicată, există hipertensiune arterială, consumul de banane nu este recomandat deoarece acestea contribuie la coagularea sângelui.

mai multe banane
Bananele nu sunt recomandate de a fi consumate de către o persoană care suferă de intestin iritabil

Bananele si colonul iritabil. De ce fructul poate provoca durere de burtă și balonare?

Bananele nu sunt recomandate de a fi consumate de către o persoană care suferă de intestin iritabil. La unele persoane, bananele provoacă ieșirea bilei, duc la acumularea de gaze și la balonarea abdomenului. Acestea nu sunt recomandate persoanelor cu sindrom de intestin iritabil. De asemenea, persoanele cu probleme de stomac pot fi afectate și de banane, care cresc aciditatea sucului gastric. Medicii avertizează să nu mănânci banane pe stomacul gol și să nu bei apă.

Acestea nu sunt recomandate de a fi consumate de o persoană care suferă de colonul iritabil deoarece o banană este foarte bogată în lactoză. Așa că, dacă aveți intoleranță la lactoză, nu trebuie să mâncați banane pe stomacul gol. Aceasta nu este bună pentru corpul tău. La urma urmei, aciditatea bananelor este foarte scăzută.

persoana care ia o banana
Bananele favorizează eliminarea lichidelor din organism

Stomacul trebuie să producă o cantitate mare de acid clorhidric pentru a digera o banană. Prin urmare, este recomandabil să mâncați alte alimente, de preferință ușoare, înainte de banane. În cazul sindromului intestinului iritabil, acestea nu pot fi digerate provocând dureri de burtă.

Rolul alimentației pentru tratarea colonului iritabil. Ce alimente poți consuma în timpul unui astfel de regim

Tratamentul sindromului de colon iritabil este individualizat. Alimentația joacă un rol important în tratamentul sindromului de colon iritabil. Mai presus de toate, se recomandă mesele reduse în mod regulat și fără grabă, precum și alimentele cu conținut scăzut de grăsimi.

femeie care imbratiseaza o perna suparata avand in fata sa mai multe alimente
Alimentația joacă un rol important în tratamentul sindromului de colon iritabil

Trebuie evitat alcoolul și cofeina, precum și băuturile dulci, carbogazoase și îndulcite artificial. Consumul de gumă de mestecat și de produse care formează gaze trebuie, de asemenea, limitate. Leguminoasele, de exemplu, fasolea, și legumele crucifere, de exemplu, varza, varza de Bruxelles, conopida și broccoli provoacă în special gaze.

Ceapa, țelina, morcovii, sultanele, bananele, caisele, prunele, secara și grâul sunt, de asemenea, greu de digerat. Este recomandabil să încercați o „dietă de eliminare”, adică să vă abțineți sau să evitați complet alimentele care provoacă simptome de balonare.

Este adesea util să țineți un jurnal alimentar. Alimentele bogate în fibre, care măresc volumul scaunelor și accelerează timpul de tranzit al acestora prin intestin, sunt potrivite pentru pacientul cu constipație. Se recomandă să beți între 1,5 și 2 litri de lichid pe zi. Literatura științifică nu oferă dovezi concludente cu privire la efectul remediilor pe bază de plante în cazul sindromului de colon iritabil, dar se crede că anumite condimente și plante pot totuși să amelioreze crampele și balonarea.

Din moment ce cunoști că bananele și colonul iritabil nu sunt compatibile este mai bine să consumi ceaiuri de mușețel și mentă, cuișoare și fenicul. În plus, nu se știe dacă probioticele au vreun efect pozitiv asupra simptomelor intestinului iritabil. În plus față de recomandările dietetice, medicul poate prescrie și medicamente care ameliorează simptomele asociate cu sindromul de colon iritabil.

femeie care se tine de burta din cauza durerii
Este adesea util să țineți un jurnal alimentar

 

Adauga un comentariu