Local

Bărbat din Scobinți, arestat pentru că a încălcat de două ori ordinul de protecție solicitat de nevastă! Cei doi formau un cuplu de mai bine de două decenii

Publicat: 29 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bărbat din Scobinți arestat pentru că a încălcat de două ori ordinul de protecție solicitat de nevastă Cei doi formau un cuplu de mai bine de două decenii
Bărbat din Scobinți, arestat pentru că a încălcat de două ori ordinul de protecție

Un bărbat din satul Feteşti, comuna Scobinţi, judeţul Iaşi, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectare a măsurilor dispuse prin ordinul de protecţie, a fost arestat preventiv de oamenii legii. Individul ar fi încălcat de două ori măsura prin care i s-a interzis să se apropie de familia sa. Cu toate acestea, săteanul a declarat anchetatorilor faptul că, de cele mai multe ori, scandalurile erau provocate chiar de nevastă

Un cuplu format de mai bine de 26 de ani, din satul Feteşti, comuna Scobinţi judeţul Iaşi, s-a destrămat în luna octombrie a acestui an. În urma certurilor și a neînțelegerilor, nevasta a cerut constant ordin de protecție împotriva bărbatului cu care are și copii, însă acesta nu le-a respectat pe ultimele două, dând buzna în casa din care a fost evacuat. Drept urmare, individul a fost arestat pentru 30 de zile.

Bărbat din Scobinți, arestat pentru că a încălcat de două ori ordinul de protecție

Dragoste cu năbădăi într-o familie din satul Feteşti, comuna Scobinţi, judeţul Iaşi. Un bărbat a ajuns după gratii, timp de o lună, pentru că nu a respectat ordinele de protecție cerute de nevastă și admise de instanță.

„Cererea de emitere a ordinului de protecţie care a fost admisă, propunerea de arestare preventivă care a fost admisă şi cererea de revocare a ordinului de protecţie care a fost respinsă au fost judecate de acelaşi complet de judecată, cu participarea aceluiași procuror.

Apelantul a susţinut faptul că declaraţia martorei a fost analizată trunchiat, instanţa nu a ţinut cont de faptul că celor doi copii minori le este, în prezent, foarte dor de tatăl lor şi că ambele părţi obişnuiau să consume alcool împreună, iar i scandalurile erau provocate, de cele mai multe ori, chiar de pârâtă. Apelantul a precizat faptul că părţile au format un cuplu timp de 26 de ani şi că violenţa intrafamilială manifestată în cadrul familiei a fost reciprocă”, menționau anchetatorii.

O ieșeancă a cerut ordin de protecție după ce a ascultat o discuție între vecin și fostul concubin

Recent, o ieșeancă a cerut ordin de protecție împotriva fostului concubin cu care are doi copii după ce acesta ar fi amenințat-o, apelând telefonic unul dintre vecinii din scară. Magistrații de la Judecătoria Iași au fost sesizați cu privire la faptul că individul ar reprezenta un pericol pentru femeie, abuzând-o fizic și emotional în trecut. Fostul partener al femeii din municipiul Iași l-ar fi sunat pe unul dintre vecini, întrucât aceasta nu păstra legătura cu el. Discutând cu locatarul, bărbatul nervos ar fi început să o jignească și să-i spună omului ce urmează să-i facă fostei sale iubite, neștiind că martor la discuție era chiar ea.

„În data de 19.10.2022, reclamanta a fost ameninţată cu acte de violenţă şi i-au fost adresate injurii şi cuvinte jignitoare de către fostul concubin.

Din fişa de intervenţie la eveniment rezultă că, în data de 20.10.2022, reclamanta s-a prezentat la sediul Secţiei 1 Poliţie Iaşi, relatând faptul că, în cursul zilei de 19.10.2022, fostul concubin l-a contactat telefonic pe un vecin, reclamanta fiind prezentă în timpul apelului.

Rămâne de văzut care va fi decizia magistraților, având în vedere faptul că ieșeanca se teme pentru viața sa. Din verificările efectuate la Secţia 1 Poliţie Iaşi rezultă că, în ultimii doi ani, împotriva pârâtului a mai fost emis un ordin de protecţie”, menționau anchetatorii.

Adauga un comentariu