Local

Bărbat reținut pentru infracțiuni la regimul rutier! Cum au acționat poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 5 Poliţie Iaşi

Publicat: 03 aug. 2021
Sursa foto: Poliția Română/ Facebook

În dimineaţa zilei de 1 august a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 5 Poliţie Iaşi au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism.

Conducătorul auto nu a oprit la semnalele poliţiştilor, fapt pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia.

După o scurtă urmărire, şoferul a oprit şi a coborât din vehicul, încercând să se ascundă de poliţişti în gardul viu din faţa unui bloc.

Acesta a fost depistat şi identificat în persoana unui bărbat de 35 de ani.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că bărbatul are permisul de conducere anulat.

De asemenea, întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 1 august a.c., bărbatul cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.

La data de 2 august a.c., bărbatul a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi, instanţă care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

Cercetările continuă.

„O nouă tură de noapte în Iași.
„Eram cu Ciprian la schimbul 3. Primim o informație: un bărbat din cartier ar conduce sub influența băuturilor alcoolice și fără să dețină permis de conducere. Ne-am continuat activitatea, având în vedere și informația primită.
Spre dimineață, în jurul orei 4:00, l-am observat pe bărbat, la volan, prin cartier.
Am pornit semnalele acustice și luminoase pentru a-l opri, dar acesta a început să se îndepărteze, semn că nu avea de gând să stea de vorbă cu noi. Se deplasa cu viteză și, la un moment dat, l-am văzut că virează pe o străduță, despre care știam că se înfundă.
Am intrat după el, dar nu s-a lăsat, a abandonat mașina și s-a ascuns sub un balcon, flancat de un tufiș, crezând că nu o să îl vedem.
Surpriză! După câteva clipe era deja în custodia noastră, iar colegii de la rutieră erau în drum spre noi, cu aparatul etilotest.
Rezultatul? 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cât despre permisul de conducere…era anulat.
Ulterior, a fost reținut, pentru 24 de ore, iar instanța a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.”
Bogdan și Ciprian fac parte din Biroul de Ordine Publică al Secției 5 Poliție Iași.
Patrulează în zonele arondate secției și o fac bine!, a declarat Poliția Română pe o rețea de socializare.

Comentarii
Adauga un comentariu