Ovidiu Țigănuș, cunoscut în mediul online ca Bărbosu, celebrul TikToker bucătar, a devenit cunoscut în online datorită filmulețelor sale amuzante. Are 1 milion de urmăritori pe TikTok și 20 de milioane de aprecieri. Bărbatul, stabilit în Anglia de 15 ani, produce zacuscă sub brandul „Huştiuliuc”, iar de curând a deschis la Iași o afacere cu mâncare gătită, livrată la domiciliu. În noul episod de #PodcastBZI, bucătarul vorbește despre pasiunea sa, viața în Anglia și când va reveni în țară
Ovidiu Țigănuș este unul dintre românii care au plecat să muncească în străinătate pentru un trai mai bun. Povestește că nu a intenționat niciodată să revină în țară, pentru că s-a obișnuit cu viața din Anglia.
„Suntem de aproape 15 ani în Anglia. Eu vin acum mai des în țară și, cum am mai spus, familia mea este în Anglia, eu sunt aici. E un sacrificiu pe care eu și soția am ales să-l facem, ca eu să dau înainte cu proiectul acesta cu mâncarea gătită, cu zacusca. Copilul are 13 ani, stăm în Anglia datorită lui, el nu-și dorește să vină în țară definitiv. Eu nu-l oblig să mănânce fasole, deci nu o să-l oblig să vină în țară ca să-mi fie mai bine. Cel puțin 5 ani vom mai sta în Anglia, până va ajunge copilul major și va decide ce vrea să facă în viață, să fie student, să-l sprijin. Dacă îl aduc aici în clasa a VIII-a, eu nu cred că va lua examenele, pentru că e obișnuit cu alt sistem de învățământ, nu s-ar putea adapta. Aici ar lua-o de la zero. Fac naveta în Anglia, există companii aeriene law-cost, cu care călătoresc, deci ne descurcăm. Noi am plecat în Anglia nu ca ceilalți români, care strâng bani și apoi se întorc acasă. Am plecat din țară să ne facem o viață mai bună. N-am avut chestia asta: hai să adunăm bani și să venim în România. Acolo n-am simțit rasism față de români, ne-am adaptat țării și obiceiurilor de acolo, am muncit și am câștigat pe măsura muncii. De doi ani nu mai lucrez, mă ocup doar de online, zacuscă și, acum, de firma de catering”, povestește celebrul bucătar.
Pe de altă parte, o schimbare istorică se pregătește în Regatul Unit! Tinerii de 16 și 17 ani vor putea vota la următoarele alegeri generale.
Bărbosu: „Noi nu prea mergem în vacanță la all-inclusive”
El oferă câteva sfaturi părinților pentru copiii mofturoși la mâncare.
„Eu nu sunt de acord cu oamenii care îi spun copilului: «Mănânci ce ai». Dacă eu fac mazăre și copilul meu se strâmbă, nu vrea să mănânce, îi fac altceva, rapid, de mâncare. O Carbonara, paste cu sos roșu, alb, orice altceva, ce îi place. Nu l-am obligat să mănânce ceea ce nu îi place. Acum, am observat, și poate fi ca un sfat pentru părinți. De exemplu, i-am pus salată verde aranjată – am făcut un plating, a început să mănânce salată. Deci contează și vizual cum este mâncarea, și așa i-am deschis apetitul. Noi nu prea mergem în vacanță la all-inclusive, pentru că vrem să încercăm preparatele specifice din zona respectivă. Nu ai să găsești niciodată un kebap făcut de un englez, cum nu ai să găsești un fish and chips bun făcut de un turc. Sunt englezi care fac și kebap, și fish and chips, dar mă duc la englez pentru fish and chips și peste drum, la turc, pentru kebap”, mai spune Ovidiu Țigănuș.
Afacerea deschisă la Iași de Bărbosu are deja succes
Ovidiu Țigănuș, cunoscut pe rețelele de socializare drept „Bărbosu”, a deschis recent o afacere la Iași. După ce a creat gama de zacuscă „Huștiuliuc”, bărbatul a decis să deschidă și o firmă de catering, cu livrări la domiciliu. Celebrul bucătar cu milioane de fani pe rețelele de socializare a devenit viral datorită filmulețelor sale amuzante cu diverse rețete, foarte utile pentru cei care vor să le încerce. Spune că afacerea deschisă la Iași are succes.
„Am fost sold-out încă din prima zi a deschiderii, la precomenzi. Eu lucrez cu o echipă în bucătărie, cer opiniile tuturor cu privire la mâncare și mai adaptez rețetele în funcție de clienți. Mă bucur că am fost aleși de clienții din Iași și vom continua să facem mâncare de calitate”, mai spune bucătarul.
Ovidiu Țigănuș, cunoscut în mediul online ca Bărbosu, celebrul TikToker bucătar, a devenit cunoscut în online datorită filmulețelor sale amuzante, care l-au ajutat să propulseze în domeniul HoReCa.
bai ma lasi, a inventat asta zacusca si nu stiu eu, pa Anglea