Basque cheesecake este cea mai simplă variantă din toate modurile în care a fost reinterpretat, întrucât nu mai are o bază de biscuiți, ci doar o compoziție din cremă de brânză.
Cheesecake-ul este un desert foarte popular, ce a fost reinterpretat în foarte multe moduri. Această rețetă este foarte simplă, necesitând doar amestecarea ingredientelor și coacerea sa.
Iată cum faci un basque cheesecake
Pentru această rețetă vei avea nevoie de 750 grame de cremă de brânză, de 210 grame de zahăr, de 300 ml de smântână lichidă cu minim 30% grăsime, de 35 grame de făină, de 4 ouă și de esență de vanilie sau de 1 păstaie de vanilie.
Începe prin a pregăti o tavă de tort rotundă, cu fundul detașabil. Tapetează tava cu hârtie de copt, având grijă să acoperi și pereții tăvii și chiar să treacă cu câțiva cm de înălțimea sa. Acest pas este necesar, întrucât în timpul coacerii, se va umfla și va depăși înălțimea tăvii, hârtia ajutând la susținere.
Mototolește hârtiile de copt, astfel încât să stea cum le pui, apoi așează-le una peste cealaltă în tavă. Presează-le foarte bine, astfel încât să ajungă atât pe bază, cât și pe laterale.
Important de menționat este că pentru pregătirea cheesecake-ului este necesar ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei. Într-un vas mare adaugă crema de brânză și mixeaz-o pentru aproximativ 2-3 minute, astfel încât să fie mai aerată. Adaugă și zahărul și esența de vanilie și mai mixează până la omogenizare.
Într-un alt vas, bate ouăle întregi cu ajutorul unui tel, până la omogenizare. În alt vas, adaugă făina, iar treptat smântâna lichidă, în timp ce amesteci foarte bine cu ajutorul unui tel.
Pașii următori și câteva sfaturi
În bolul în care ai mixat crema de brânză, adaugă treptat ouăle bătute, apoi mixează foarte bine, cât să le încorporezi. Adaugă apoi și amestecul de smântână lichidă și făina și mixează până la încorporare.
Un sfat este să nu mixezi prea mult, ci doar cât să se omogenizeze. Dacă amesteci totul în exces, nu va mai fi cremos și dens. Toarnă acest amestec în tava pregătită în prealabil și nivelează totul cu ajutorul unei spatule.
Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius la un cuptor cu ventilație și adaugă tava pentru aproximativ 50 de minute. În ultimele 10 minute, este important să verifici cheesecake-ul constant, astfel încât să nu fie ars, ci doar caramelizat.
Dacă vrei să fie mai închis la culoare, mijlocul său trebuie să tremure ușor atunci când miști tava. În această situație, se va coace și coagula perfect. Important este și că după ce nivelezi conținutul, să bați tava de câteva ori pe masă, astfel încât să îndepărtezi eventualele bule.
Chiar dacă acesta se va umfla foarte tare, nu trebuie să te sperii, întrucât imediat ce îl vei scoate din cuptor, se va lasă în tavă. Pentru un rezultat deosebit, trebuie lăsat să se răcească în tavă, la temperatura camerei, pentru mai multe ore.
Un basque cheesecake este cu adevărat deosebit, întrucât are o aromă de caramel ușor ars și miezul cremos, cu gust de vanilie.