Local

Bătaie ca în filme, în Iași. Un tânăr a așteptat să se facă seară și și-a bătut rivalul cu bestialitate până a leșinat (EXCLUSIV) – FOTO

Publicat: 16 iun. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bătaie ca în filme în Iași. Un tânăr a așteptat să se facă seară și și-a bătut rivalul cu bestialitate până a leșinat EXCLUSIV - FOTO
În văzul tuturor, Dănuț Chirilă i-a aplicat mai multe lovituri, până ce persoana vătămată a leșinat

Bătaie ca în filme, într-un sat din județul Iași. Un tânăr a așteptat să se facă seară și și-a bătut rivalul cu bestialitate până a leșinat, iar ulterior l-a lăsat acolo. Sătenii au rămas îngroziți și au încercat să-i întindă o mână de ajutor, stropindu-l cu apă pe față, pentru a-și reveni

Momente de groază, într-un sat de lângă Iași. Dănuț Chirilă a ajuns după gratii, în urma unui conflict recent, pentru că a vrut să arate cât de „șmecher” este. A așteptat să se facă seară, iar în jurul orei 21:30 a sărit la atac fără să mai țină cont de zonă sau alte detalii importante. În văzul tuturor, i-a aplicat mai multe lovituri, până ce persoana vătămată a leșinat. Sătenii s-au speriat și au sunat la 112, pentru a încerca să îi salveze viața bărbatului.

Un tânăr a așteptat să se facă seară și și-a bătut rivalul cu bestialitate până a leșinat

Pe fir au intrat polițiștii, care au deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe. Atunci, victima a fost transportată la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) Iași din cadrul Spitalului Clinic de Urgențe „Sf. Spiridon”, având nevoie de îngrijiri serioase. La externare s-a îndreptat către Institutul de Medicină Legală (IML) Iași, unde i s-a eliberat un certificat medico-legal, care a prevăzut un număr de 55-60 de zile de îngrijiri medicale.

„În jurul orei 21:30, inculpatul l-a abordat în legătură cu un conflict recent, în care persoana vătămată l-a agresat fizic pe fratele acestuia, după care i-a aplicat cu putere un pumn în zona feţei, victima dezechilibrându-se şi căzând peste balustrada magazinului, ajungând în şanţul din drumul public. Inculpatul a coborât după persoana vătămată şi cât timp aceasta se afla la nivelul solului, în şanţ, a continuat să-i aplice lovituri cu pumnul peste tot corpul.

Văzând starea în care se afla victima, inculpatul a hotărât să îl conducă la domiciliul acestuia şi să îi ofere băuturi alcoolice, pentru a-l convinge să nu depună plângere penală împotriva sa, urcându-l în căruţa cu care venise la bar. Pe drum, în dreptul locuinţei martorului Cealmău, persoana vătămată a coborât din căruţa inculpatului şi a căzut la nivelul solului, începând să strige după ajutor, moment în care în drumul public au ieșit martorii, la vederea acestora, inculpatul continuându-și deplasarea spre locuinţa sa, singur.

Martorii au luat o găleată de apă şi l-au udat pentru a-şi reveni, ajutându-l să se deplaseze spre locuinţa sa. La scurt timp s-au întâlnit cu părinţii victimei, care au fost anunţaţi despre faptul că fiul lor a fost agresat şi, observând starea în care se afla victima, respectiv, plin de sânge pe față şi pe haine, au solicitat prezenţa unei ambulanţe care l-a transportat la Spitalul de Urgenţă”, au spus anchetatorii ieșeni.

Ce pedeapsă a primit inculpatul

Inculpatul a fost trimis în judecată sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire sau alte violențe, iar judecătorii l-au condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare cu executare, pentru gravitatea faptei pe care a comis-o.

„S-a reţinut că inculpatul a aplicat mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele în zona capului şi corpului persoanei vătămate, în timp ce se aflau pe terasa magazinului şi pe drumul public din sat, cauzându-i leziuni pentru care au fost necesare 55-60 de zile de îngrijiri medicale.

Cu privire la latura civilă a cauzei, Curtea constată că instanţa de fond, în baza art. 397 Cod procedură penală, cu referire la disp. art. 1357 Cod civil, a admis în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă şi a obligat pe inculpatul să plătească părţii civile suma 20.000 de lei, cu titlu de daune morale”, mai spun oamenii legii în legătură cu bărbatul care și-a bătut rivalul cu bestialitate.

Adauga un comentariu