Titlurile zilei

Bătaie de joc la Conest SA! Drumurile publice din Iași sunt distruse de utilajele de mare tonaj. Totul se întâmplă la Institutul Regional de Oncologie

Publicat: 03 nov. 2020
Conest SA și-a bătut joc de drumul public. Șantierul de pe strada Sărărie a afectat starea drumului. Macaralele de tonaj greu au distrus asfaltul. Mizeria de pe șantier este întinsă până pe strada Sărărie
Conest SA distruge domeniul public cu utilajele din dotare. În imagine este șantierul deschis pentru construirea unui Centru de screening și diagnostic în boli oncologice

Utilajele Conest SA afectează drumurile publice care fac legătura cu strada Sărărie. Firma afaceristului Viorel Cozma a prins un contract de 6 milioane de euro pentru construirea unui Centru de screening și diagnostic în boli oncologice

Modul de lucru al constructorului Conest SA, societate patronată de afaceristul Viorel Cozma, afectează domeniul public. În cursul zilei de ieri, traficul auto a fost dat peste cap de o macara ce urma să fie folosită pe șantierul deschis pentru construirea unui Centru de screening și diagnostic în boli oncologice, ce urmează să fie administrat de către Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iași. Lucrarea de pe strada Codrescu, nr.6, a fost autorizată de către Primăria Iași. Contractul a fost semnat cu societatea Conest SA. Macaraua a fost montată chiar pe calea de acces spre Taxicom și alte service-uri auto. Mai mult, strada a fost afectată de utilajele Conest SA.

„Au distrus drumul de aici. Lucrează, dar nu mai fac și înapoi. Ies cu utilajele pe drumul ăsta care și așa e vai de capul lui. Primăria ar trebui să amendeze constructorii care strică drumurile cu utilajele. Se poate vedea că utilajele ies cu glod pe roți și murdăresc domeniul public. Nu au măcar o rampă pentru spălarea utilajelor. Tot glodul este întins pe carosabilul de pe strada Sărărie”, a spus un proprietar din zona șantierului.

Apelat telefonic, Viorel Cozma nu a răspuns pentru a oferi un punct de vedere. Contractul cu IRO are o valoare de aproximativ 30 de milioane de lei, fără TVA, adică 6,2 milioane de euro.

Conest SA are un ritm foarte lent pe tronsonul Iași-Dancu

În cursul acestei veri, Conest SA a fost cea mai înjurată firmă de construcții de către locuitorii din zona Tudor Vladimirescu. Aici, firma lui Viorel Cozma s-a ocupat de modernizarea liniei de tramvai. Însă, lucrările s-au desfășurat foarte lent. Între timp, au avut de suferit și proprietarii de afaceri din zonă, care au anunțat că se vor îndrepta, cel mai probabil, spre faliment. Aceeași situație este întâlnită și pe tronsonul Iași-Dancu, unde tot Conest SA lucrează la reabilitarea liniei de tramvai. Spre Dancu se circulă doar pe un singur fir, în orele de vârf timpii de traversare a zonei fiind destul de mari. Mai mult, șoferii care vin dinspre Dancu sunt redirecționați spre străzi secundare din cauza utilajelor staționate pe carosabil. Mai mult, zona este supraaglomerată și de proiectele imobiliare. Firma lui Viorel Cozma a câștigat cele mai multe contracte de infrastructură puse la dispoziție de Primăria Iași.

Un muncitor a murit pe șantierul lui Viorel Cozma după ce a căzut de pe schele

Viorel Cozma, patronul Conest SA, a avut probleme după ce un angajat a suferit un accident mortal. Pe data de 12.08.2019, Ioan Andriescu, în vârstă de 44 ani, a suferit un accident grav după ce a căzut de pe schelele firmei de construcții montate în interiorul mănăstirii Frumoasa. În raport s-a arătat că era sub influența băuturilor alcoolice. La câteva zile a murit în spital, având un diagnostic grav: fractură de coloană cervicală.

Accidentul a fost mușamalizat mai bine de un an. Atunci, inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă au amendat societatea, prin administrator Irinel George Tofan. A fost aplicată o amendă de 15.000 de lei, pentru nerespectarea normelor de securitate în muncă. S-a constatat că schela nu avea toate elementele de protecție, fiind și unul din motivele pentru care s-a petrecut tragedia. Recent, juriștii Conest SA au cerut magistraților de la Judecătoria Iași să anuleze procesul-verbal de contravenție întocmit de ITM.

Comentarii
  • P… a matii de mârlan de Fălticeni, distrugi orașul asta cu șpăgile tale și randamentele tale . Ești condamnat de doua ori și tot nu te schimbi.

  • Nu-i bine nici sa se mai face un fel de spital la iasi, unde chiar e nevoie. Cum altfel sa se ridice spitalul? Despre noul palas nu se vorbeste kkt ca distruge tot prin zona aia. daca era alta firma nu aparea nik aici

  • La Maternitatea Elena Doamna din Iasi directorasul Martinescu si cu lidera Buzea au luat banii de la masti si tichetele de vacanta .Ar fi bine un control de la Anaf sa se vada si contractele pe aprilie , mai , iunie . Doamna lidera de sindicat merge in concediu primavara in Italia , cand vine vara merge in Spania si in toamna merge 2 saptamani si in Grecia . Angajatii isi cumpara masti din banii lor si echipament de lucru .

  • Chiar ma miram ca nu a mai apărut articol despre Conest… oare nu drumurile sunt de proasta calitate ??! Ar fi culmea sa repare Conest drumul inainte de terminarea lucrărilor 😂😂 . Nici apavital nu repara drumul pana nu termin lucrările. Este sesizabil ca va face plăcere să scrieți despre Conest doar ce este de rau , de bine nu găsiți nimic indiferent de antreprenor. Vai de capul vostru bzi!

  • Chiar ieri primarul Mihai Chirica anunta ca santierele mai dureaza ceva din cauza firmei sale personale de casa Conest, pe motiv ca baietii astia ai sai nu prea au angajati.
    Mare belea si primarul asta, le da la aia toate licitatiile si culmea prostiei umane mai si anunta ca doreii nu prea sunt pe teren pe motiv ca firma n-are angajati.

  • Ba băieți, it’s a well known fact că cine nu va mai dă peșcheșul, este terfelit! In fițuică voastră Nu v-ar fi rușine, jigodii împuțite, sa vă folosiți de presă și să defăimați când nu va mai primiti partea? Așa ați făcut cu Chirica, Cozma, primarul de la Aroneanu, cel de la siret-mogosesti și încă câți și mai câți! Pe unde ar trebui sa meargă utilajele respective, pe lună? Clar vor deranja pe cineva având în vedere amplasamentul. Jegoși împuțiți, psd-isti și nesimțiți!

  • Se fac eforturi colosale ca acea clădire sa poată fi ridicată! Finanțarea este la limita, iar totul apare din incăpățânarea unor oameni, de a face bine acestei comunități, repet cu eforturi mari! Rușine sa fie acestor oameni care nu au ce sa facă altceva decât sa fie cârcotași de serviciu! Rușine!!

  • Este un bloc mai la deal construit! Fatada alb cu gri, întrebare ,,Cum l-ați construit? Nu la fel folosind macarale, camioane și diverse utilaje? Pe terenul cui oare? De câte ori nu ați blocat str. Sararie?” Rușine, Rușine!

Adauga un comentariu