Titlurile zilei

Un muncitor a murit după ce a căzut de pe schelele Conest SA, firma lui Viorel Cozma! Nu s-a respectat nicio măsură de securitate în muncă. Muncitorii sunt lăsați să bea pe șantier

Publicat: 13 aug. 2020
Un muncitor a murit după ce a căzut de pe schelele Conest SA, după ce ar fi consumat băuturi alcoolice
Un muncitor a murit după ce a căzut de pe schelele Conest SA

Un muncitor a murit după ce a căzut de pe schelele Conest SA, firma lui Viorel Cozma. Accidentul s-a petrecut în urmă cu un an, perioadă în care a fost mușamalizat de către reprezentanții firmei de construcții. Întrebat de soarta fostului angajat, patronul Viorel Cozma a declarat că nu-l cunoaște

Un muncitor a murit după ce a căzut de pe schelele Conest SA, firma lui Viorel Cozma! Accidentul de muncă a fost mușamalizat mai bine de un an. Totul s-a petrecut în ziua de 12.08.2019. Ioan Andriescu, atunci în vârstă de 44 de ani, s-a prezentat la serviciu, mai precis la șantierul deschis de Conest SA la Mănăstirea Frumoasa. Aici, firma de construcții a câștigat un contract pentru reabilitarea ansamblului.

În ziua amintită, Ioan Andriescu se comporta ciudat, conform martorilor. Având calificarea de zidar-tencuitor, Ioan Andriescu s-a urcat pe schele pentru a tencui o porțiune din zidărie. S-a urcat până la nivelul etajului 5. Colegii de echipă l-au observat că se clătina pe schele. Atunci l-au întrebat ce face cu o găleată de apă, dar bărbatul nu a răspuns. La un moment dat, nici nu a mai fost văzut pe schele. În jurul orei 12:00, muncitorul a fost găsit căzut la baza schelei. Martorii susțin că avea puls și că emana halenă alcoolică. Imediat, a fost chemat un echipaj de la Ambulanță, care l-a transportat la UPU Spiridon. După o serie de investigații a fost transferat la Spitalul de Neurochirurgie.

Un muncitor a murit după ce a căzut de pe schelele Conest SA și și-a rupt gâtul

Starea bărbatului a fost foarte gravă, fiind diagnosticat cu fractură de coloană cervicală. După mai multe zile de chin, a decedat pe data de 02.09.2019. Contactat telefonic, Viorel Cozma, patronul Conest SA, nici măcar nu i-a păsat de accidentul în care a fost implicat Ioan Andriescu.

„Nu cunosc cine este Ioan Andriescu. Vorbiți cu directorul. Eu mă ocup de partea executivă”, a precizat Viorel Cozma.

Nici directorul George Irinel Tofan nu a răspuns întrebărilor adresate de reporterii BZI.

„Trimiteți întrebările pe mail și vom răspunde”, a spus directorul firmei.

Până la închiderea ediției, răspunsurile nu au fost furnizate.

Mănăstirea Frumoasa este reabilitată cu ajutorul fondurilor europene

Restaurarea anasamblului Frumoasa are cinci componente și presupune refacerea Bisericii „Sfinții Voievozi”, Palatului de pe Ziduri, Ruinele Palatului „Pentru Femei”, Turnul clopotniță și Zidul de incintă. Totodată, vor fi achiziționate 55 de echipamente pentru protecția obiectivului. Este vorba despre echipamente de protecție împotriva incendiului, echipamente de protecție în caz de incendiu, sisteme de detecție și semnalizare incendiu, sisteme de detecție și semnalizare efracție, sisteme de supraveghere video, sisteme de sonorizare și grup electrogen. Nu în ultimul rând, vor fi amenajate spații verzi și căile de acces. Valoarea lucrărilor este de 21 de milioane de lei. Contractul ar urma să fie finalizat în cursul acestui an.

Viorel Cozma s-a zgârcit la câțiva lei pe care îi datora unei firme de pază din București

Recent, un proces rușinos s-a încheiat la Judecătoria Iași, ținând cont de afacerile mari derulate de firma lui Viorel Cozma. Societatea Dual SIC Security, din București, cu obiect de activitate „servicii de pază”, a dat în judecată firma Conest SA, pentru că nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale. Mai precis, agenții firmei de pază au monitorizat un șantier al lui Viorel Cozma din București. Când a venit timpul să achite, Viorel Cozma s-a făcut că plouă. Suma era de 8.930 lei, adică bani de buzunar pentru milionar. A preferat să amâne plata debitului, motiv pentru care a fost acționat în instanță. Mai mult, a și pierdut procesul.

Proiectele imobiliare ale lui Viorel Cozma sunt aprobate fără probleme în Palatul Roznovanu.

Viorel Cozma vrea să construiască alt cartier de locuințe pe strada Rampei, nr.9A, în zona Păcurari – Dacia, chiar lângă linia de cale ferată, pe locul stației de betoane. Este al doilea mare proiect de construire locuințe după Conest Grand Residence. Conform Planului Urbanistic Zonal (PUZ), urmează să fie construite 6 blocuri cu regimul de înălțime de D+P+6E. Însă, în Consiliul Local, proiectul a fost votat cu modificări importante. Inițial, în loc de demisoluri erau prinse suboluri, unde trebuiau amenajate locurile de parcare.

În consecință, soluția a fost schimbată cu o parcare supraterană cu o capacitate de 280 locuri. Alte 60 vor fi amenajate pe teren proprietate privată. Orice alt dezvoltator imobiliar din Iași nu ar fi primit aviz pentru parcarea subterană. Comisia de Urbanism a dispus clar că orice investiție mare de locuințe colective presupune amenajarea parcărilor în subteran. Schimbarea are și rațiuni economice. Parcările din subteran l-ar fi costat pe Cozma aproape 3 milioane de euro. O platformă supraterană cu 4 niveluri îl costă mult mai puțin. Proiectul a fost inițiat prin BCC Agregate SRL, unde apar ca asociați Conest SA și Calcarul SA, condusă de afaceristul Nicolae Troașe.

Comentarii
  • Ati gresit ziua în care a apărut articolul…în ultimul timp luni era ziua în care aparea articol despre conest . 🤣🤣🤣

  • Ciprian Boaru a fost in concediu…si isi cere scuze ca nu a reusit sa trimita articolul la timp…dar promite sa faca 2 articole pe saptamana de acum..

  • Mârlan de Fălticeni cu doua condamnări de evaziune fiscală iar primăria ii da contracte de banda rulantă. Doar DIICOT ne poate salva de el.

  • Vine Poliția și ii ia toată marfa. Rămâne fără combustibil la Medi rom. ANAF,DIICOT , DNA , aveți carne marca la MECON, MEDIA ROM, CONEST

  • Nu stiam ca acest ziar de informare(cum se doreste sa fie) este de fapt, doar un ziar de scandal.Omul sfinteste locul dar nu este si cazul acestui ziarist coclit care vrea sa urce pe treptele ierarhiei aruncand cu noroi, poate este remarcat si ajunge pe un loc caldut si bine platit

Adauga un comentariu