Local

Bătaie de joc. O nouă amânare pentru cea mai aşteptată licitaţie din A8 pe ruta Iași – Târgu Neamţ. S-a amânat a 6-a oară câştigătorul pentru licitaţia de proiectare

Publicat: 19 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bătaie de joc. O nouă amânare pentru cea mai aşteptată licitaţie din A8 pe ruta Iași - Târgu Neamţ. S-a amânat a 6-a oară câştigătorul pentru licitaţia de proiectare
Studiul de Fezabilitate pentru Autostrada A8 pe Tg. Mureș - Tg. Neamț a fost respins de CNAIR

Decizia cu privire la atribuirea contractului de proiectare a lucrărilor pentru autostrada A8 ruta – Iaşi – Târgu Neamţ a fost din nou amânată. CNAIR anunţă pentru a şasea oară termenul de licitaţie.

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a menţionat în urmă cu câteva zile, că săptămâna aceasta va fi semnat contractul. Ultimul termen a fost pe 19 martie, însă nici astăzi nu a avut loc cea mai aşteptată licitaţie.

Deputatul Silviu Macovei: „Lista ratărilor este foarte lungă”

Deputatul Partidului Social Democrat Silviu Macovei susține că lista ratărilor la acest proiect este extrem de lungă și a generat furie și frustrare nu doar pentru cetățenii din Iași, dar și pentru locuitorii județelor care ar beneficia direct de o autostradă est – vest.

Deputatul a menționat astăzi, 19 martie 2021, faptul că și-a pierdut efectiv răbdarea. Deși de ani de zile se cere și se promite, nu se realizează absolut nimic. Fostul premier Ludovic Orban și președintele României, Klaus Iohannis, au promis în Piața Unirii din Iași că se autostrada A8 se va face din fonduri europene. În acest proiect a fost implicată și Maia Sandu, președintele Republicii Moldova care i-a cerut șeful statului de drept să se implice în acest proiect valoros.

„Personal mi-am pierdut răbdarea! A8 a devenit autostrada Rușinii! De ani de zile se cere, se promite, dar sunt doar obstacole. Îmi aduc aminte cum ne-am bătut noi (parlamentarii PSD de Iași) când era guvernarea PSD pentru această autostradă. Eu am ieșit în stradă, am amenințat că nu votez bugetul dacă nu se alocă bani. S-a ajuns chiar la demararea studiilor de fezabilitate pentru parteneriat public privat (PPP).

Au venit apoi liberalii domnului Orban și au spus că nu, facem noi din bani europeni!>> și au anulat în 2019 tot ce se făcuse până atunci! În Piața Unirii din Iași, pe 24 ianuarie 2020, Orban și Iohannis au promis că A8 se va face din bani europeni! Până și Maia Sandu, Președintele Republicii Moldova i-a cerut lui Iohannis să se implice în proiectul A8! Domnilor liberali și useriști, unde suntem acum când avem multe miliarde de euro la dispoziție de la UE?” se întreabă retoric Silviu Macovei, viceliderul deputaților PSD din Camera Deputaților.

Autostrada A8 a ratat includerea în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)

Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) nu va include autostrada A8 susține deputatul Silviu Macovei. Declarația sa vine în contextul în care firma care trebuia să execute studiul de fezabilitate a abandonat pur și simplu contractul.

„Treaba asta cu firma ACCIONA care trebuia să termine până acum studiul de fezabilitate pe tronsonul Târgu Mureş – Târgu Neamţ a renunțat la lucrare. Așa, brusc, chiar înainte ca A8 să aibă o mică șansă de a intra la finanțare din zecile de miliarde de la UE. Mă întreb ce au făcut ani de zile cei de la CNAIR? Nu au verificat ce face această firmă în teren? Au stat și au dormit în birouri, altfel ar fi putut îndrepta lucrurile astfel încât A8 să aibă măcar o șansă de finanțare!” a adăugat Silviu Macovei.

Adauga un comentariu