Local

Bătaie de joc! Un inconștient care a urcat băut la volan și a provocat moartea unei tinere a scăpat de pușcărie! Familia victimei primește daune mizerabile!

Publicat: 19 oct. 2019

Un individ acuzat că a urcat băut la volan și a provocat moartea unui om scapă de temniță. Gabriel Scafariu a primit, la Judecătoria Iași, o pedeapsă de doi ani și patru luni de închisoare, dar cu suspendare. Pedeapsa a fost meținută ieri de magistrații Curții de Apel Iași. Mai mult, judecătorii ieșeni au decis și micșorarea despăgubirilor pentru rudele celui decedat. Astfel, instanța a admis apelul formulat de firma de asigurări. „Instanța reduce cuantumul daunelor morale la plata cărora a fost obligată SC Asigurarea Românească Asirom Vienna Insurance Group SA către părțile civile D.V. și A.V. Astfel, sunt reduse, de la 40.000, la 35.000 de euro fiecare. De asemenea, către partea civilă A.I.V., sunt reduse, de la 20.000, la 15.000 de euro. Către părțile civile V.A. și A.V., de la 10.000, la 5.000 de euro fiecare. Definitivă”, au precizat magistrații.
Spre deosebire de prima sentință, acum asiguratorul va trebui să achite despăgubiri mai mici cu 25.000 de euro.

Impact devastator

La prima instanță, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus condamnarea lui Gabriel Scafariu la doi ani și patru luni de închisoare, cu suspendare, pentru ucidere din culpă și conducere sub influența alcoolului. Procesul ieșeanului a început pe data de 16 ianuarie 2018. Conform procurorilor, în noaptea de 1 spre 2 aprilie 2016, individul a urcat băut la volan și a comis un accident rutier pe o șosea din județul Iași. Mai exact, oamenii legii au menționat că Scafariu conducea o mașină dinspre Iași, către Vaslui, având la bord trei pasageri.
Anchetatorii au mai spus că, într-o curbă, acesta a pierdut controlul volanului și a intrat într-un șanț de pe partea dreaptă a drumului, răsturnându-se pe cupolă. Cel mai grav a fost rănită D.A.V., o tânără care a decedat ulterior la spital. Magistrații au concluzionat că gradul de culpă a fost în proporție de 100% în dreptul șoferului.
Ulterior, individul a fost trimis în fața instanței de judecată de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.loading...

Adauga un comentariu