Titlurile zilei

Bătaie între șoferii de la CTP! Unul a primit un pumn în cap de la altul chiar în timpul unei curse. Motorina ar fi mărul discordiei – FOTO/VIDEO

Publicat: 24 iun. 2023
_____ Vizualizări 7 Comentarii
Bătaie între șoferii de la CTP Unul a primit un pumn în cap de la altul chiar în timpul unei curse. Motorina ar fi mărul discordiei - FOTOVIDEO
Viorel Vechiu a fost agresat de colegul său în timp ce conducea mijlocul de transport în comun

Viorel Vechiu este angajat al Companiei de Transport Public din Iași de peste 10 ani, este șofer de autobuz pe traseul 44. Pe 12 februarie 2023, bărbatul a fost agresat de colegul său, Dorin Beceanu, în timp ce conducea mijlocul de transport în comun. Totul a pornit din cauza unei sesizări făcute de Viorel Vechiu, potrivit căreia Dorin Beceanu ar fi sustras combustibil, în interes personal, din stația de carburant a CTP.

Bătaie între șoferii de la CTP. Unul a primit un pumn în cap în timp ce conducea

Bătaie între șoferii de la CTP. După un schimb de replici cu Dorin Beceanu, în stația de carburant a CTP, Viorel Vechiu a fost agresat de colegul său în timp ce conducea. Totul s-a petrecut pe 12 februarie 2023.

„Am anunțat un eveniment. Am sunat la mine la întreprindere (CTP), am solicitat să realimentez autobuzul după care a început o discuție contradictorie între mine și Dorin Beceanu. El a plecat acasă după ce ne-am certat noi în stația de carburant. Bănuiesc că l-a deranjat faptul că eu am sesizat o problemă (n.r. – Viorel Vechiu a bănuit că Dorin Beceanu a sustras combustibil, în interes propriu).

A plecat o persoană de sex feminin cu un bidon de carburant. Eu am suspectat o problemă și am sesizat. Eu am spălat autobuzul și am plecat în traseu. După o oră și jumătate, la ora 16:00, el (n.r. – Dorin Beceanu) a venit în autobuz. S-a urcat pe la ușa a doua și deodată m-am trezit cu el lângă mine, în timp ce conduceam. I-am spus să plece că nu am ce discuta cu el. Am ajuns la semafor, eu eram cu oameni în mașină. Am oprit la semafor și când am întors capul să pun autobuzul în mișcare mi-a tras un pumn aici (n.r. – după cap). Am ajuns în stație și din instinct am dat drumul la uși.

Mi-am sunat șefii, am sunat la 112. M-au redirecționat la Secția 1, unde am depus o plângere pentru că am fost lovit. Am spus că eu îl voi ierta, dacă recunoaște fapta. Să fie sancționat pentru ce a făcut, să nu îi facă dosar penal”, a declarat Viorel Vechiu, angajat al CTP Iași.

Astfel, din cauza agresiunii, Viorel Vechiu fiind în plină cursă cu zeci de oameni în mijlocul de transport, s-ar fi putut produce o adevărată tragedie.

Șoferul agresat a fost sancționat de conducerea CTP

Potrivit informațiilor transmise de Viorel Vechiu, conducerea CTP a inițiat o cercetare privind conduita ambilor bărbați, însă se pare că cercetarea s-a finalizat cu un avertisment pentru ambii angajați.

„Am venit la întreprindere (n.r. – CTP), am dat declarație. Am așteptat 45 de zile pentru a-mi da un răspuns. În răspuns mi-au spus că eu am fost ăla, că am avut o discuție în contradictoriu cu persoana (n.r. – colegul, Dorin Beceanu). În mașină, el lovindu-mă, m-a amenințat că îmi va sparge capul, că am să conduc cu capul spart. Eu am zis că fabulează, dar nu știam unde poate să ajungă (n.r. – că îl va lovi). Mi-a venit decizia întreprinderii mai devreme decât decizia poliției.

Aici, m-a anchetat și m-a sancționat pentru discuții contradictorii. Poliția mi-a dat dreptate, spune că persoana reclamată a fost sancționată conform legii. M-am dus la șefii mei, la director, i-am întrebat ce se întâmplă, că nu e corect ce s-a întâmplat, adică tot eu sunt vinovat? Am făcut contestație că nu au luat act de agresiune. Ei mi-au dat niște abureli că m-am certat cu ăsta (n.r. – Dorin Beceanu) în pompă. Pe mine nu mă interesează de ancheta lor cu combustibilul, pe mine mă interesa de ce m-a lovit.

Conform regulamentului, sancțiunea ar fi fost desfacerea contractului de muncă. După contestație, întreprinderea mi-a spus că rămâne în vigoare sancțiunea emisă înainte (n.r. – avertisment pentru comportament necuviincios la locul de muncă). Mi-au dat avertisment, dar este tot o formă de sancțiune. Bănuiesc că cei de la întreprindere îl protejează”, a mai transmis Viorel Vechiu.

Bărbatul susține faptul că în cadrul Companiei de Transport Public Iași nu este văzut bine de conducere din cauza faptului că în anul 2021 a fost una dintre persoanele vocale dintre toți colegii care au intrat în greva spontană din acea perioadă.

„Toate astea adunate mi se trag de la greva din 2021, când am făcut greva spontană pentru că ne-am cerut drepturile. Atunci am fost printre primii care au luat atitudine și am spus neregulile. Atunci am fost trecuți cu absent nemotivat și sancționați. Asta este un abuz, dar un abuz, nu joacă. Acum voi merge și la ITM, și în instanță”, a transmis bărbatul.

Conducerea CTP a anunțat redeschiderea anchetei în cazul agresiunii

Conducerea Companiei de Transport Public din Iași a anunțat redeschiderea anchetei interne a angajatului Dorin Beceanu, bărbatul care l-a agresat pe colegul său, Viorel Vechiu, dar și retragerea avertismentului emis către victimă.

„Domnul Viorel Vechiu a avut o altercație cu Dorin Beceanu, au vorbit urât. Nu știu cine a început. Au avut un comportament necuviincios, s-au înjurat reciproc, după acest schimb de replici a rezultat o lovire din partea celuilalt (n.r. – Dorin Beceanu). Domnul Vechiu s-a dus la poliție, a făcut plângere.

Acum sunt în dispută. Noi am analizat cazul iar pentru faptul că a fost o altercație între ei, cu cuvinte urâte din ambele părți, li s-a dat avertisment. Avertismentul nu este, în principiu, o sancțiune cu repercusiuni. Pentru faptul că au vorbit urât, noi avem un cod de conduită, nu este permis. Au primit amândoi avertisment. Ce a făcut domnul Beceanu, nu admitem acest comportament.

Nu are nicio legătură greva din 2021, sub nicio formă. Am primit un document de la poliție, în urma documentului voi dispune reanalizarea în comisia de disciplină și s-ar putea să renunțăm și la avertismentul pe care l-am transmis domnului Vechiu. Vechiu a renunțat la dosarul penal, domnul Beceanu a primit amendă. În ceea ce privește agresiunea, vom dispune măsurile necesare cu privire la domnul Beceanu”, a declarat Cristian Stoica, director general CTP Iași.

Bătaie între șoferii de la CTP. Răzbunarea unui angajat s-ar fi putut finaliza cu o adevărata tragedie. Viorel Vechiu a fost lovit de colegul său în timp ce conducea mijlocul de transport în comun.

Comentarii
  • Daca era harca de baba hermafrodita madam Aurica ii batea pe amandoi la pachet , harca cand se enerva se musca de varice singura ,a furat tot din depou ctp iasi timp de 30 de ani in cardasie cu sefii din depoul ctp si nu a fost inca depistata ….prostii de ieseni inca platesc pt furturile lor #

  • Parfumul e mărul discordiei , dar atîta timp cît intră CISTERNA pe poartă NU INTERESEAZĂ pe nimeni . Țin minte că la MAZ erau LITROMETRE , se lua 2 litri nu mai pornea ! Acum sînt prea scumpe ???
    POATE AR FI UN PREȚ MAI MIC LA BILET ???? Întreb pt. un prieten .

  • Oricum la conducerea societatii CTP sunt niste rahati care sunt de pus pe furat si nu la vegherea bunului mers al societatii.Indiferent ce divergente ar fi fost intre cei doi,nu ar fi avut dreptul sa isi loveasca colegul de munca in timpul exercitatii atributiunilor de serviciu.Vita care a lovit cu pumnul colegul ar fi trebuit cu taiere de 50 % salar pe 3 luni ca sa-i sara huliganismul din cap.Daca o sa bata vantul prin buzunarele lui o sa-i vina mintea la cap.Daca avea ceva de impartit,trebuia sa isi rezolve conturile in afara programului in afara perimetrului societatii.Si in felul acesta batausul primea dosar penal pentru lovire si alte violente si nu mai facea societatea de rahat.

  • Pune poza si cu ala care a agresat … ca mai mergem si noi cu transportul in comun si poate ii dam si noi una lui dupa cap … sa vada cum este . Iti bati joc de calatori si primesti avertisment . Asta e Romania. Nu ne mai facem bine .

  • Se vede clar schema de intimidare a oamenilor care – și cer drepturile, jigodiile de la CTP Iasi se cred smardoi politici, puși pentru a intimida oameni cu adevărat responsabili de siguranță pasagerilor. Din ce declara dl. VECHIU șofer are mare dreptate și cred și susțin o ancheta ITM.

  • Șoferii de autobuz fură de sparg motorină le bagă în peturi de 2 litri-5 litri. Dacă nu le ar da subvenții Chirica erau închiși de mult.

Adauga un comentariu