Economic Local

Bătaie pe contractul de la DNA Iași! Opt firme vor să prindă banii pentru serviciile de curățenie

Publicat: 01 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bătaie pe contractul de la DNA Iași Opt firme vor să prindă banii pentru serviciile de curățenie
Firmele de curățenie pot obține un contract cu DNA Iași. La licitație, interesul a fost crescut

Firmele de curățenie pot câștiga un contract pus la dispoziție pentru sediul Direcției Naționale Anticorupție Iași. La procedura organizată de autoritatea contractantă au fost depuse mai multe oferte pentru serviciile de curățenie. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a alocat sume de bani pentru serviciile de curățenie ce vor fi prestate la sediile din teritoriu. Recent, la licitația organizată pentru lotul de la Iași au fost depuse nu mai puțin de 8 oferte din partea societăților Galano Prest SRL (Cluj), Cristem Serv SRL (București), Alpinpolaris SRL (Iași), Invest Milenium SRL (Bacău), Terra Clean Service SRL (Tulcea), K1 Tot SRL (București), Isis Comprest SRL (Bârlad) și AKT Ses SRL (Iași).
Pentru cele 15 servicii teritoriale din țară a fost alocată suma de 3.028.656 de lei, fără TVA, ce ar urma să fie cheltuită printr-un acord-cadru cu o durată de 48 de luni. Pentru DNA Iași a fost alocată suma de 248.832 de lei, fără TVA, adică 50.000 de euro. Pe de altă parte, Compania de Transport Public a desemnat o firmă care să se ocupe de curățenia din mijloacele de transport.

Firmele de curățenie au de gestionat o suprafață totală de 720 de metri pătrați

Conform descrierii contractului, spațiile interioare ale DNA Iași de pe strada C.A. Rosetti, nr. 18, au o suprafață totală de 720 de metri pătrați. Clădirea a fost compartimentată în 19 birouri, grupuri sanitare formate din 7 cabine WC și 7 lavoare, holuri. Exteriorul clădirii este format din curte interioară, alei de acces, parcări, spațiu verde, cu o suprafață de 800 de metri pătrați. În instituție lucrează 22 de angajați și este estimat un număr de 420 de vizitatori, care ar putea fi prezenți în instituție pe parcursul unei luni. Conform caietului de sarcini, firma de curățenie va asigura servicii de întreținere în intervalul orar 8:00-16:00, de luni până vineri.

„Serviciile constau în efectuarea următoarelor operații: aspirarea suprafețelor din birouri, aerisirea și odorizarea încăperilor, ștergerea prafului și curățarea mobilierului (birouri, dulapuri, vitrine, comode, mese, cafetiere), curățarea dulapurilor, ușilor și a altor piese de mobilier, precum și a echipamentelor de birou (calculatoare, telefoane, imprimante) cu lavete impregnate cu soluții protectoare și antistatice”, sunt câteva dintre serviciile ce vor fi asigurate de firma câștigătoare.

Personalul de la Palatul de Justiție va beneficia de serviciile unei firme de curățenie

Totodată, Palatul de Justiție din Iași a organizat procedura pentru achiziția serviciilor de curățenie. Valoarea estimată a contractului este de 243.500 de lei, fără TVA, adică aproape 50.000 de euro. La procedură s-au prezentat trei societăți: Alpinpolaris SRL (Iași), Cribo Clean Services SRL (București) și Terra Clean Service SRL (Tulcea). Serviciile de curățenie vor fi asigurate în perioada iulie 2021-iunie 2023, prin intermediul unui acord-cadru.

„Curățenie curentă cu periodicitate de 3 ori pe săptămână: ștergerea și îndepărtarea prafului de pe piesele de mobilier, pervazurile ferestrelor, glafurile de la ferestre, aviziere și curățarea exterioară a dozatoarelor de apă aflate în incinta Palatului de Justiție, spălare-curățare mecanizată pardoseală holuri”, sunt cerințele autorității contractante.

Amintim că și Direcția Silvică Iași a lansat o procedură similară.

Adauga un comentariu