Diete si regimuri

Bauturile care cresc cel mai mult tensiunea arteriala

Publicat: 07 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bauturile care cresc cel mai mult tensiunea arteriala
afeaua și toate alimentele și băuturile care conțin cofeină pot fi dăunătoare pacienților cu hipertensiune arterială.

Anumite bauturi au fost identificate în ultimii ani ca fiind potențialul unei creșteri a tensiunii arteriale. Limitarea consumului lor este, prin urmare, esențială, deoarece lipsa controlului acestei boli poate duce la complicații de sănătate cu rezultate fatale. În acest sens, ajustările dietetice au devenit decisive. Ce băuturi ar trebui să evitați?

Ce băuturi cresc cel mai mult tensiunea arteriala?

Unele bauturi, datorită compoziției lor, pot provoca creșteri ocazionale ale tensiunii arteriale. Consumul lor regulat poate fi, de asemenea, un factor de risc pentru hipertensiune. Limitarea consumului lor este decisivă în ceea ce privește sănătatea, deoarece acestea devin un factor de risc pentru diverse boli. Hipertensiunea este cel mai important factor de risc pentru alte boli cardiovasculare, cum ar fi aritmiile, bolile coronariene, accidentul vascular cerebral, printre altele.

1. Băuturi dulci

Consumul excesiv de bauturi cu zahăr este legat de o tendință mai mare de obezitate și supraponderalitate. Consumul lor a fost chiar descurajat de ani de zile, deoarece este considerat un factor de risc pentru sindromul metabolic. O analiză sistematică publicată în Jurnalul American de Cardiologie concluzionează că există o relație între consumul acestui tip de băutură și creșterea tensiunii arteriale. Prin urmare, ar trebui să vă limitați aportul și să optați pentru băuturi sănătoase, cum ar fi apa.

2. Băuturi energizante

Persoanele cu probleme cardiace sau hipertensiune arterială ar trebui să evite consumul de băuturi energizante. Mai multe studii, precum cel publicat în Journal of the American Heart Association, indică faptul că persoanele sănătoase care îl consumă își cresc tensiunea arterială. Băuturile energizante conțin taurină și cofeină. Cercetătorii consideră că aceste substanțe pot fi responsabile pentru creșterea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac.

Toate mărcile care promit creșterea nivelului de energie conțin mai mult sau mai puțin cofeină și taurină. Aceste substanțe au un impact asupra sistemului cardiovascular. O modalitate de a ilustra acest lucru este că o băutură energizantă este echivalentă cu 2 căni de cafea.

Băuturile energizante nu trebuie confundate cu băuturile rehidratante sau băuturile sportive. Scopul acestora din urmă este de a reconstrui corpul după un efort fizic consistent.

3. Cafea și cofeină

Cafeaua și toate alimentele și băuturile care conțin cofeină pot fi dăunătoare pacienților cu hipertensiune arterială. Cofeina poate provoca o creștere scurtă, dar dramatică a tensiunii arteriale, chiar dacă nu aveți tensiune arterială crescută.

4. Alcoolul

Majoritatea oamenilor de astăzi sunt conștienți de faptul că consumul excesiv de alcool poate avea consecințe grave asupra sănătății. Cu toate acestea, trebuie remarcat și faptul că aceasta este și una dintre băuturile care pot crește tensiunea arterială. Acesta este rezultatul unui studiu cuprinzător publicat în Jurnalul Mondial de Cardiologie, în care se sugerează limitarea consumului acestor tipuri de băuturi pentru a controla tensiunea arterială crescută și a preveni complicațiile.

Adauga un comentariu