Local

Beat la volan, un ieșean a provocat două accidente la doar câțiva metri distanță unul de celălalt! Șoferul consumase vin de țară

Publicat: 27 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Beat la volan un ieșean a provocat două accidente la doar câțiva metri distanță unul de celălalt Șoferul consumase vin de țară
Un ieșean s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins beat la volan de oamenii legii

Un ieșean s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins beat la volan de oamenii legii și a provocat două accidente în doar câteva minute. Individul consumase aproximativ un litru de vin de țară înainte de a ieși în oraș. Deși inițial plecase tramvaiul, a luat această decizie întrucât persoana căreia trebuia să-i înmâneze cheile mașinii nu a mai venit

Primul accident l-a produs în capăt CUG, ajungând pe contrasens, al doilea fiind la câțiva metri distanță. Șoferul a fugit de la locul primului accident, intrând în coliziune cu alt vehicul. Martorii au observat că a plecat și au sunat la 112. Polițiștii l-au testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind pozitiv.

Beat la volan, un ieșean a provocat două accidente

Un șofer ieșean a reușit performanța de a provoca două accidente la câțiva metri distanță unul de celălalt. Totul s-a întâmplat în zona Capăt CUG, în doar câteva minute.

„La data de 05.03.2021, în jurul orei 05:30, inculpatul s-a trezit şi s-a deplasat cu tramvaiul la locul de muncă, situat în Calea Chișinăului, nr. 42. Inculpatul a plecat de la serviciu şi s-a deplasat la domiciliu, unde a mâncat piure cu două șnițele. În intervalul orar 16:30-18:00, în timp ce se afla la domiciliu, inculpatul a băut câteva pahare de vin, echivalentul a aproximativ un litru de vin de țară. În jurul orei 18:00, inculpatul s-a deplasat pe jos, în piaţa Sudului, unde trebuia să se întâlnească, potrivit declaraţiei sale, cu numitul Mihăieși, căruia trebuia să-i înmâneze cheia autoturismului marca Dacia Spring, de culoare albă. Întrucât numitul Mihăieși nu a mai venit, inculpatul a luat decizia de a lua autoturismul şi a merge acasă.

În acest sens, a urcat la volanul autoturismului pe care l-a condus în zona Pieței Sudului – bld. Poitiers – Aleea Tudor Neculai. La intrarea pe Aleea Tudor Neculai a virat stânga către Capăt CUG, a pătruns pe sensul opus de mers și a intrat în coliziune laterală cu autoturismul marca VW, condus regulamentar de martorul Cotilici. În acest timp, în spatele autoturismului condus de inculpat circula autoturismul VW, condus de martorul, care a observat faptul că inculpatul nu a oprit după coliziune, continuându-şi drumul, motiv pentru care martorul a mers după acesta”, precizau anchetatorii.

Imediat după, individul a intrat în coliziune cu o altă mașină la câțiva metri mai încolo.

„Potrivit declarației martorului, după sensul giratoriu de pe Aleea Tudor Neculai, autoturismul condus de inculpat a virat la stânga după blocuri, iar în momentul virării la stânga a acroșat autoturismul marca Volkswagen Polo, de culoare neagră, parcat pe partea dreaptă. Întrucât drumul era înfundat, iar inculpatul nu mai avea unde să se deplaseze, a oprit şi a coborât de la volan.

A observat că persoana care conducea autoturismul marca Dacia era un bărbat de aproximativ 50 de ani, care nu-și putea ține echilibrul și care emana halenă alcoolică, motiv pentru care a apelat SNUAU 112 şi a solicitat intervenţia unui echipaj de poliţie. Martorul s-a întors să vorbească cu alt martor, moment în care inculpatul a urcat din nou la volan, a întors, a pătruns pe Aleea Tudor Neculai şi a intrat în coliziune cu un gard metalic ce separa aleea pietonală de partea carosabilă. Inculpatul a coborât din autoturism şi a rămas la locul accidentului. La rândul său, martorul rămas la locul primului impact, a apelat SNUAU 112 şi a solicitat intervenţia poliţiei”, menționau anchetatorii.

Alcoolemie uriașă

După ce oamenii legii l-au condus pe șofer la secția de poliție, l-au testat cu aparatul etilotest și după ce i s-au făcut analize amănunțite sediul I.M.L, s-a stabilit că acesta băuse peste măsură.

„O îmbibație alcoolică de 2.58 g/l alcool pur în sânge la prima probă, respectiv 2.41 g/l alcool pur în sânge la a doua probă şi o alcoolemie teoretică de 2,75 g/l alcool pur în sânge”, menționau achetatorii.

Precizăm că vinovatul și-a recunoscut fapta, fiind nevoit să plătească o amendă în valoare de 12.000 de lei.

„În baza art. 72 alin. (1) C.p., deduce perioada reţinerii, a arestării preventive şi a arestului la domiciliu, de la 06.03.2021 la zi, respectiv 8 luni şi 21 de zile, rămânând de executat doar pedeapsa amenzii de 12.000 de lei”, precizau anchetatorii.

Recent, reporterii BZI au prezentat un caz similar. Un ieșean din satul Valea Lungă, comuna Holboca, județul Iași, a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare după ce s-a urcat beat la volan și era să lovească un pieton.

Adauga un comentariu