Local

Beat peste măsură, s-a urcat la volan și a crezut că este invizibil. A dat de belea când polițiștii i-au ieșit în fața

Publicat: 29 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Beat peste măsură s-a urcat la volan și a crezut că este invizibil. A dat de belea când polițiștii i-au ieșit în fața
Un bărbat a fost arestat după ce a fost prins băut la volan aproape în pragul comei alcoolice

Un bărbat a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce a fost prins băut la volan. Polițiștii l-au testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost pozitiv

Un ieșean a fost arestat după ce a fost prins beat la volan. Deși a dat mai multe pahare de alcool peste cap, a crezut că este invizibil și că polițiștii nu îl vor prinde. Nu a fost însă așa, iar acum a ajuns după gratii. Totul avea să se petreacă zilele trecute în comuna ieșeană Țigănași. Acolo, polițiștii au tras pe dreapta un bărbat de 53 de ani. Când s-au apropiat de geamul autoturismului, polițiștii au simțit că șoferul miroase a alcool. Din acest motiv, bărbatul a fost testat, iar valoarea indicată de aparatul alcooltest a fost uriașă.

Arestat pentru 30 de zile pentru că a condus beat

Bărbatul a fost reținut, iar mai apoi arestat.

„La data de 25 septembrie a.c., în jurul orei 16:00, polițiștii Secției nr. 3 Poliție Rurală Popricani au depistat, în trafic, pe raza comunei Țigănași un bărbat de 53 de ani care conducea un auto, emanând halenă alcoolică. Acesta a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a refuzat să se supună prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, iar cercetările sunt continuate. La data de 26 septembrie a.c., în baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, iar ulterior a fost arestat preventiv pentru 30 de zile”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Multe nereguli în trafic

Zilele trecute, polițiștii din municipiul Iași au acționat pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice și prevenirea accidentelor rutiere. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.190 de lei, dintre care 4 pentru defecțiuni la sistemul de iluminare, 2 pentru folii neomologate, 1 pentru lipsă ITP, iar restul pentru alte abateri.

De asemenea, au fost reținute 6 certificate de înmatriculare. Spre exemplu, un bărbat de 51 de ani a fost sancționat contravențional, fiindu-i reținut certificatul de înmatriculare, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Iași, având ITP-ul expirat și prezentând defecțiuni la sistemul de iluminare.

Adauga un comentariu